2x Norit Capsules 200 mg 30 stuks

Niet leverbaar
Dit product maakt geen deel meer uit van ons assortiment. Neem eens een kijkje in de categorie Maag & darm voor een goed alternatief
Maag & darm
16,52

Norit Capsules

Diarree is hele dunne ontlasting die meerdere keren op een dag plaatsvindt. Diarree kan plotseling ontstaan en gaat vaak gepaard met buikkrampen, braken of koorts. Norit is 100% natuurlijk. De werkzame stof is actieve kool. Dit is een 100% plantaardige natuurlijke kool dat ervoor zorgt dat de schadelijke stoffen die diarree veroorzaken op een natuurlijke wijze het lichaam verlaten zodat je lichaam weer normaal gaat functioneren. Norit verwijdert niet alleen de oorzaak van diarree, het herstelt en reinigt ook de darmen. Hierdoor verdwijnt de diarree en wordt de ontlasting weer normaal.

  • Actieve kool
  • 100% natuurlijk
  • Herstelt en reinigt de darmen

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8711744006044
Registratienummer 09116
Productnaam Norit capsules
Registratiecode RVG
ATC-code A07BA01
Netto inhoud 30 ST
GPC-nummer 10000870
GPC-omschrijving Algemene (meerdere) maagdarmklachten
Dosering 3-4
Maximale dagdosering 12
Gebruiksadvies Ontlasting kan door gebruik zwart kleuren. Bij geen verbetering van de klacht, neem contact op met arts. Niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij volledige verstopping of plotselinge buikpijn. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - De werking van de anticonceptiepil kan afnemen. Gebruik aanvullende anticonceptie als u de anticonceptiepil gebruikt. - Uw ontlasting kan zwart verkleuren. Dit is ongevaarlijk.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Capsule
Te gebruiken bij Ter aanvulling van dieetmaatregelen bij reizigersdiarree en als hulpmiddel bij vergiftigingen.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Bij (vermoeden) ernstige verstopping maagdarmkanaal, plotselinge buikpijn, ontsteking van dikke darm gepaard met zweervorming.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Kan werking anticonceptiepil verminderen.
Huisarts Als er ook sprake is van koorts, bloed bij ontlasting of aanhoudende buikpijn. Bij meer dan 6x per dag waterdunne diarree gedurende 3 dagen of 6x per dag waterdunne diarre bij kind jonger dan 2 of volwassene ouder dan 70 dan na 1 dag. Bij waterdunne diarree die vaak optreedt, met aanhoudend braken en erg weinig drinken, opvallende dorst. Bij gebruik medicijnen met kans op uitdroging of bijwerking diarree of verhogen kans op bijwerkingen bij diarree. Bij uitdrogingsverschijnselen zoals sufheid, verwardheid, gevoel flauw te vallen, weinig plassen, donkere urine.
Werkzame stoffen Geactiveerde kool 200 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij diarree en vergiftigingen

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Neem 3-4 capsules per keer met een maximum van 12 capsules per dag. De capsules dienen met water ingenomen te worden. Norit 200 mg is een geneesmiddel. Lees voor gebruik eerst de bijsluiter. Buiten het zicht en gebruik van kinderen houden.

Gebruik Norit niet bij:
• Ernstige verstopping van het maagdarmkanaal of verdenking daarvan
• Plotselinge buikpijn
• Met zweervorming gepaard gaande ontsteking van de dikke darm

Vergiftiging: Actieve kool kan bij verschillende soorten vergiftigingen helpen. Het kan schadelijke stoffen aan zich binden. De schadelijke stoffen verlaten dan met de actieve kool via de ontlasting het lichaam en er komt minder van de schadelijke stof in het bloed. Meestal wordt bij vergiftigingen de actieve kool in de drankvorm gebruikt, omdat die effectiever bij vergiftigingen is dan de capsules en tabletten. Het is het beste om de actieve kool in te nemen binnen een uur na de inname van de schadelijke stof.

Diarree

Actieve kool wordt weleens gebruikt bij diarree. Er is echter geen gunstig effect van actieve kool bij diarree aangetoond. Het heeft geen direct effect op de diarree. Bij de zeer hoge doseringen, die worden gebruikt bij vergiftigingen, heeft het als bijwerking verstopping, maar niet bij de doseringen zoals gebruikt bij diarree.
Behandeling diarree: Meestal is het bij diarree voldoende om het vochtverlies tegen te gaan door voldoende te drinken. ORS is daarbij een goed hulpmiddel, vooral bij kinderen, omdat het ook het verlies aan zouten tegengaat. In een enkel geval is het mogelijk de diarree te stoppen met het medicijn loperamide. Bedenk echter dat diarree meestal als doel heeft om schadelijke stoffen af te voeren. Als de diarree gepaard gaat met bloed en slijm in de ontlasting en hoge koorts, moet u uw arts raadplegen. Dit kan wijzen op dysenterie, een darminfectie, waartegen de arts een antibioticum moet voorschrijven.
Jeuk: Jeuk kan onder andere veroorzaakt worden door bepaalde leveraandoeningen of nierproblemen. Hierbij kunnen bepaalde stoffen in het lichaam ophopen die mogelijk jeuk veroorzaken.
Effect: Actieve kool kan jeuk bij deze aandoeningen voorkomen door de stoffen die de jeuk veroorzaken weg te vangen. Het geneest de oorzaak van de jeuk echter niet.
Waar moet ik op letten? Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. De belangrijkste bijwerking is verstopping. Actieve kool kleurt de ontlasting zwart. Verder moet je er rekening mee houden dat actieve kool ook je voorgeschreven medicatie absorbeert. Voor pil gebruiksters geldt daarom dat zij tijdens/gelijk na gebruik van Norit niet beschermt zijn tegen zwangerschap. Als je met een penicillinekuur bezig bent moet je je arts raadplegen als je Norit wilt gaan gebruiken.

Productinformatie over 2x Norit Capsules 200 mg

  • Merk: Norit
  • Ean: 6096217338368
  • Artikel: 1084-919
16,52
Niet leverbaar
Dit product maakt geen deel meer uit van ons assortiment. Neem eens een kijkje in de categorie Maag & darm voor een goed alternatief
Maag & darm