2x Norit Carbomix 50 gram

2x
Niet leverbaar
Dit product maakt geen deel meer uit van ons assortiment. Neem eens een kijkje in de categorie Maag & darm voor een goed alternatief
Maag & darm
36,92

Norit Carbomix

Bij acute orale vergiftigingen en overdosering van geneesmiddelen.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8711744006068
Registratienummer 16135
Productnaam Norit Carbomix
Registratiecode RVG
ATC-code A07BA01
Netto inhoud 50 GR
GPC-nummer 10005845
GPC-omschrijving Geneesmiddelen
Dosering 0,25-2, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 0,25-2 flacons, afhankelijk leeftijd
Gebruiksadvies De flacon goed schudden zodat het granulaat wordt losgeklopt, voordat de flacon wordt geopend. Maak de flacon open en voeg voorzichtig water toe aan het granulaat, tot aan de rode markering op de flacon. Sluit de flacon opnieuw af en 1 minuut krachtig schudden, zodanig dat het granulaat niet samenklontert. De flacon heel voorzichtig openen en de suspensie onmiddellijk gebruiken. In het geval van herhaalde toediening moet de fles voor gebruik opnieuw krachtig worden geschud.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats. Na bereiding 3 dagen houdbaar bij 2-8 °C in de koelkast.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking en inhoud na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij volledige verstopping of plotselinge buikpijn. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - De werking van de anticonceptiepil kan afnemen. Gebruik aanvullende anticonceptie als u de anticonceptiepil gebruikt. - Uw ontlasting kan zwart verkleuren. Dit is ongevaarlijk.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Granulaat voor orale suspensie
Te gebruiken bij Bij acute orale vergiftiging of een overdosis geneesmiddelen.
Niet gebruiken bij Overgevoelig voor een van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel. Als het zeker is dat de vergiftiging veroorzaakt is door irriterende stoffen (sterke zuren), omdat het in dergelijke gevallen het onderzoek van de slokdarm en het onderzoek van de maag kan belemmeren.
Zwangerschap Mag gebruikt worden
Borstvoeding Mag gebruikt worden
Gebruiksbeperking Niet toedienen bij een vergiftigingsverschijnselen door substanties en oplosmiddelen zoals ijzerverbindingen, lithium, thallium, cyanide, gedenatureerde alcohol (methanol), alcohol (ethanol), antivries (ethyleenglycol) en stoffen die petroleum bevatten. Kan werkzaamheid andere oraal ingenomen geneesmiddelen verminderen. Niet i.c.m stoelgangremmende middelen gebruiken.
Huisarts Neem bij een orale vergiftiging of overdosis medicijnen direct contact op met een arts of anti-gif centrum. Veel vergiftigingen hebben een aanvullende of andere behandeling nodig.
Werkzame stoffen Geactiveerde kool 50 g
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij diarree en vergiftigingen
Hulpstoffen :
Citroenzuurmonohydraat (E330)
Glycerol Dit is een glansmiddel
Acaciagom (E414)

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 50-100 gram geactiveerde kool (=1-2 flacons) zo spoedig mogelijk toedienen, en direct daarna een arts, ziekenhuis of vergiftigingsinformatiecentrum raadplegen. Bij ernstige vergiftigingen dient de behandeling gedurende een aantal dagen gevolgd te worden door een dosis van 20 gram iedere 4-6 uur (20 gram geactiveerde kool komt overeen met ongeveer 160 ml suspensie). Kinderen tot 12 jaar: aanbevolen dosis: ongeveer 1 gram geactiveerde kool per kilogram lichaamsgewicht. In geval van acute vergiftiging bij kinderen beneden de 12 jaar een halve dosering (=½ flacon) toedienen voor kinderen jonger dan 4 jaar een eerste dosis van ¼ flacon en dit enige malen herhalen in overleg met de arts. Om de opname van de giftige stoffen in het lichaam zoveel mogelijk te voorkomen en de reeds geabsorbeerde giftige stoffen alsnog te verwijderen, dient Norit Carbomix snel te worden toegediend. Toediening na enige tijd kan ook heilzaam werken.

Waarschuwing

Let op: Pilgebruiksters zijn niet beschermt tegen zwangerschap na gebruik van Norit. Geactiveerde kool kan de werking van geneesmiddelen te niet doen.

Productinformatie over 2x Norit Carbomix

  • Merk: Norit
  • Ean: 6096228749764
  • Artikel: 1085-026
36,92
Niet leverbaar
Dit product maakt geen deel meer uit van ons assortiment. Neem eens een kijkje in de categorie Maag & darm voor een goed alternatief
Maag & darm

Anderen bekeken ook