2x Fluimucil Drank Forte 4% 200 ml

2x
Niet leverbaar
Dit product maakt geen deel meer uit van ons assortiment. Neem eens een kijkje in de categorie Hoest voor een goed alternatief
Hoest
22,54

Fluimucil Hoestdrank Forte

Fluimucil Hoestdrank Forte gebruik je bij aandoeningen van de luchtwegen waarbij vastzittend slijm het ophoesten van slijm moeilijker maakt. Zoals bij:

  • Bronchitis(ontsteking van het slijmvlies van de luchtpijp)
  • Astma
  • Emfyseem
  • Mucoviscidose (taaislijmziekte)
  • Bronchiëctasieën (langdurige verwijding van een vertakking van de luchtpijp)
Fluimucil Hoestdrank Forte is suikervrij en kan ook door diabetespatiënten worden gebruikt.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8717056281070
Registratienummer 29360
Productnaam Fluimucil drank forte
Registratiecode RVG
ATC-code R05CB01
Netto inhoud 200 ML
GPC-nummer 10000876
GPC-omschrijving Verkoudheid/hoest
Dosering 5 -15 ml, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 15 ml
Leeftijd Vanaf 7 jaar
Gebruiksadvies Fles schudden voor gebruik, juiste dosering in maatbeker afmeten en onmiddellijk innemen. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Na het openen van de flacon is de drank 15 dagen houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. - Als u antibiotica gebruikt: deze 2 uur voor of na de acetylcysteïne innemen. - Niet gelijktijdig gebruiken met hoestdempende middelen, zoals codeïne of noscapine. - Niet gebruiken als u een maagzweer heeft of heeft gehad, bij astma of COPD. - Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Drank
Te gebruiken bij Bij vastzittende hoest, om het ophoesten van slijm in de luchtwegen te vergemakkelijken wanneer dat ophoesten door taai slijm wordt bemoeilijkt.
Niet gebruiken bij Allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Kinderen jonger dan 2 jaar.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter.
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter.
Gebruiksbeperking Niet gebruiken samen met hoestprikkelonderdrukkende middelen en bepaalde andere geneesmiddelen, zie bijsluiter. Niet langer dan 14 dagen gebruiken, zonder overleg met arts.
Huisarts Als het gaat om kinderen jonger dan 3 maanden. Bij een hoest die al langer dan 3 weken bestaat of als vermoedelijke bijwerking van een medicijn (bijv. bepaalde bloeddrukverlagers). Bij ongerustheid over de hoest.
Werkzame stoffen Acetylcysteïne 40 mg/ml
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij vastzittende hoest door taai slijm

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering

Volwassenen: 1 maatbeker à 600 mg (=15 ml), eenmaal daags Kinderen ouder dan 7 jaar: 1 maatbeker à 200 mg (=5 ml), driemaal daags. Verzwakte patiënten en bejaarden wordt aangeraden om de dosis 's morgens in te nemen.

Samenstelling

Fluimucil in siroopvorm bevat per dosis van 15 ml, 600 mg van het actieve bestanddeel acetylcysteïne, aroma's en andere hulpstoffen. Hulpstoffen Methylparahydroxybenzoaat (E218), propylparahydroxybenzoaat (E216), dinatriumedetaat, natriumcarboxymethylcellulose (E466), natriumsaccharine (E954), grenadinesmaak (propyleenglycol, glyceroltriacetaat (E1518)), aardbeiensmaak (propyleenglycol), sorbitol (E420), natriumhydroxide (E524), gezuiverd water.

Waarschuwingen

Niet gebruiken bij bekende overgevoeligheid voor acetylcysteïne of voor één van de hulpstoffen. Niet geschikt voor kinderen onder 2 jaar.

Productinformatie over 2x Fluimucil Drank Forte 4%

  • Merk: Fluimucil
  • Ean: 6096218522506
  • Artikel: 1085-019
22,54
Niet leverbaar
Dit product maakt geen deel meer uit van ons assortiment. Neem eens een kijkje in de categorie Hoest voor een goed alternatief
Hoest

Anderen bekeken ook