2x Norit Tabletten 125 mg 180 stuks

Niet leverbaar
Dit product maakt geen deel meer uit van ons assortiment. Neem eens een kijkje in de categorie Maag & darm voor een goed alternatief
Maag & darm
24,98

Norit Tabletten

Diarree is hele dunne ontlasting die meerdere keren op een dag plaatsvindt. Diarree kan plotseling ontstaan en gaat vaak gepaard met buikkrampen, braken of koorts. Norit is 100% natuurlijk. De werkzame stof is actieve kool. Dit is een 100% plantaardige natuurlijke kool dat ervoor zorgt dat de schadelijke stoffen die diarree veroorzaken op een natuurlijke wijze het lichaam verlaten zodat je lichaam weer normaal gaat functioneren. Norit verwijdert niet alleen de oorzaak van diarree, het herstelt en reinigt ook de darmen. Hierdoor verdwijnt de diarree en wordt de ontlasting weer normaal.

 • Actieve kool
 • 100% natuurlijk
 • Herstelt en reinigt de darmen

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8711744006020
Registratienummer 02043
Productnaam Norit tabletten
Registratiecode RVG
ATC-code A07BA01
Netto inhoud 180 ST
GPC-nummer 10000870
GPC-omschrijving Algemene (meerdere) maagdarmklachten
Dosering 6-9 bij diarree, 20 bij vergiftiging
Maximale dagdosering 27 bij diarree, bij vergiftiging overleg arts
Gebruiksadvies Ontlasting kan door gebruik zwart kleuren
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij volledige verstopping of plotselinge buikpijn. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - De werking van de anticonceptiepil kan afnemen. Gebruik aanvullende anticonceptie als u de anticonceptiepil gebruikt. - Uw ontlasting kan zwart verkleuren. Dit is ongevaarlijk.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Ter aanvulling van dieetmaatregelen bij reizigersdiarree en als hulpmiddel bij vergiftigingen.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Bij (vermoeden) ernstige verstopping maagdarmkanaal, plotselinge buikpijn, ontsteking van dikke darm gepaard met zweervorming.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Intolerantie bepaalde suikers. Kan werking anticonceptiepil en andere medicijnen verminderen. Bij geen verbetering,niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Huisarts Als er ook sprake is van koorts, bloed bij ontlasting of aanhoudende buikpijn. Bij meer dan 6x per dag waterdunne diarree gedurende 3 dagen of 6x per dag waterdunne diarre bij kind jonger dan 2 of volwassene ouder dan 70 dan na 1 dag. Bij waterdunne diarree die vaak optreedt, met aanhoudend braken en erg weinig drinken, opvallende dorst. Bij gebruik medicijnen met kans op uitdroging of bijwerking diarree of verhogen kans op bijwerkingen bij diarree. Bij uitdrogingsverschijnselen zoals sufheid, verwardheid, gevoel flauw te vallen, weinig plassen, donkere urine.
Werkzame stoffen Geactiveerde kool 125 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij diarree en vergiftigingen

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Norit bij diarree

Norit wordt gebruikt ter aanvulling van dieetmaatregelen bij reizigersdiarree. Reizigersdiarree kan ontstaan door verandering van voedsel of klimaat.

Dosering en gebruik

Bij vergiftigingen: 20 tabletten per keer, enkele malen herhalen met kleine tussenpozen. Bij vergiftigingen, de tabletten toedienen en onmiddellijk een arts waarschuwen.
Dosering en gebruik bij Reizigersdiarree: 6-9 tabletten per keer innemen en maximaal 27 tabletten per dag. Verspreid het innemen zo gelijkmatig mogelijk over de dag. De tabletten met water innemen.
Behandeling diarree: Meestal is het bij diarree voldoende om het vochtverlies tegen te gaan door voldoende te drinken. ORS is daarbij een goed hulpmiddel, vooral bij kinderen, omdat het ook het verlies aan zouten tegengaat. Als de diarree gepaard gaat met bloed en slijm in de ontlasting en hoge koorts, moet u uw arts raadplegen. Dit kan wijzen op dysenterie, een darminfectie, waartegen de arts een antibioticum moet voorschrijven. Raadpleeg ook een arts als uw kind jonger dan 2 jaar is en

 • suf wordt
 • blijft huilen en niet te troosten is
 • langer dan twaalf uur waterdunne diarree heeft
 • niet wil drinken
 • een dag niet meer heeft geplast
 • blijft overgeven
 • hoge koorst heeft (39 graden of meer)
 • Andere medicijnen slikt. Norit absorbeert ook de werking van andere geneesmiddelen

Jeuk: Jeuk kan onder andere veroorzaakt worden door bepaalde leveraandoeningen of nierproblemen. Hierbij kunnen bepaalde stoffen in het lichaam ophopen die mogelijk jeuk veroorzaken.
Effect: Actieve kool kan jeuk bij deze aandoeningen voorkomen door de stoffen die de jeuk veroorzaken weg te vangen. Het geneest de oorzaak van de jeuk echter niet.

Wat moet je doen bij vergiftiging?

Actieve kool kan bij verschillende soorten vergiftigingen helpen. Het kan schadelijke stoffen aan zich binden. De schadelijke stoffen verlaten dan met de actieve kool via de ontlasting het lichaam en er komt minder van de schadelijke stof in het bloed. Ga altijd zo snel mogelijk naar een arts en probeer er direct achter te komen waardoor de vergiftiging is veroorzaakt. Wat je in veel gevallen zelf kunt doen, is een slachtoffer geactiveerde kool (Norit) geven. Geactiveerde kool absorbeert de giftige stof in de maag of in de darm. Ook enige tijd ná de vergiftiging heeft het slikken van geactiveerde kool nog zin. In de gifwijzer kunt u precies lezen wat u in geval van vergiftiging door huis-, tuin- en schoonmaak producten moet doen en laten.
Waar moet ik op letten? Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. De belangrijkste bijwerking is verstopping. .Actieve kool kleurt de ontlasting zwart. Verder moet u er rekening mee houden dat actieve kool ook uw voorgeschreven medicatie absorbeert. Voor pil gebruiksters geldt daarom dat zij tijdens/gelijk na gebruik van Norit niet beschermt zijn tegen zwangerschap. Als u met een penicillinekuur bezig bent moet u uw arts raadplegen als u Norit wilt gaan gebruiken.

Productinformatie over 2x Norit Tabletten 125 mg

 • Merk: Norit
 • Ean: 6096234552594
 • Artikel: 1085-027
24,98
Niet leverbaar
Dit product maakt geen deel meer uit van ons assortiment. Neem eens een kijkje in de categorie Maag & darm voor een goed alternatief
Maag & darm