2x Strepfen Zuigtabletten Citroen & Honing 24 tabletten

2x
Niet leverbaar
Dit product maakt geen deel meer uit van ons assortiment. Neem eens een kijkje in de categorie Keel & luchtwegen voor een goed alternatief
Keel & luchtwegen
14,02

Strepfen Zuigtabletten Citroen & Honing

Strepfen Zuigtabletten Citroen & Honing zorgt voor een krachtige aanpak van beginnende keelpijn, tot maximaal 4 uur. De tabletten bevatten het ontstekingsremmend bestanddeel flurbiprofen en hebben een prettige citroen-en honingsmaak.

 • Bevat de ontstekingsremmende pijnstiller Flurbiprofen
 • Voor een krachtige aanpak van beginnende keelpijn, tot wel 4 uur lang
 • Verlicht beginnende keelpijn
 • Met citroen & honingsmaak
 • Verpakking met 24 zuigtabletten

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 5000158105102
Registratienummer 101477
Productnaam Strepfen Citroen en Honing 8,75 mg
Registratiecode RVG
ATC-code R02AX01
Netto inhoud 24 ST
GPC-nummer 10000880
GPC-omschrijving Keel
Dosering 1
Maximale dagdosering 5
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies 3-6 uur tussen innames aanhouden; tijdens opzuigen, tablet door de mond blijven bewegen.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel kan maagklachten veroorzaken, vooral bij lang gebruik. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar. - Niet gebruiken bij ouderen. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt of een andere aandoening heeft. - Niet gebruiken als u zwanger wilt worden, bij zwangerschap of borstvoeding. - Niet gebruiken bij slechte nier- of leverfunctie. - Stop direct met het gebruik bij huiduitslag of wondjes in de mond. - Niet langer dan 3 dagen achtereen gebruiken. - Beweeg de zuigtablet tijdens het opzuigen in de mond rond om lokale irritatie te voorkomen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Zuigtablet
Te gebruiken bij Het verlichten van keelklachten zoals keelpijn en zwelling.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Overgevoeligheid voor NSAID's, maag-/darmzweer, hart-, nier- of leverfalen, bloedstollings- of bloedingsproblemen. Laatste 3 mnd zwangerschap.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Gebruiksbeperking Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar. Intolerantie bepaalde suikers. Dit middel gaat niet samen met alcohol. Als u zwanger wilt worden. Kan duizeligheid of zichtstoornissen veroorzaken. Niet langer dan 3 dagen gebruiken.
Huisarts Als er ook sprake is van benauwdheid, piepende of gierende ademhaling. Als slikken of drinken niet meer gaat, er gekwijld wordt of de mond niet meer goed open kan. Bij steeds zieker worden of klachten aan één kant van het hoofd. Bij een chronische ziekte en/of (chronisch) gebruik vaste medicijnen. Bij koorts die minimaal 3 dagen duurt of als de keelpijn langer dan 10 dagen duurt.
Werkzame stoffen Flurbiprofen 8.75 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij keelpijn
Hulpstoffen :
Sucrose Dit middel bevat sucrose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt.
Glucose Dit middel bevat glucose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt.
Tarwezetmeel (glutenbevattend) Dit middel bevat slechts een zeer kleine hoeveelheid gluten(uit tarwezetmeel). Het wordt beschouwd als 'glutenvrij' en zal zeer waarschijnlijk geen klachten veroorzaken als u coeliakie heeft. Als u allergisch bent voor tarwe (anders dan coeliakie) dient u dit middel niet te gebruiken.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Pijnstiller flurbiprofen

Strepfen is de enige zuigtablet voor beginnende keelpijn met de pijnstiller flurbiprofen. Het maakt niet uit of de oorzaak viraal of bacterieel is. Strepfen kan naast antibiotica worden gebruikt. 

Gebruik:
Voor volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder. Strepfen is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Neem één zuigtablet in de mond en zuig er langzaam op.
Beweeg de zuigtablet tijdens het zuigen altijd door de mond. 
De zuigtabletten behoren binnen 30 minuten te werken.
Neem daarna zo nodig om de 3 tot 6 uur een zuigtablet.
Neem niet meer dan 5 zuigtabletten per 24 uur in.
Aanbevolen dosering niet overschrijden. Lees voor gebruik de bijsluiter

Let op
Deze zuigtabletten zijn uitsluitend bedoeld voor kortdurend gebruik. Neem Strepfen Citroen en Honing 8,75 mg zuigtabletten niet langer dan 3 dagen in¸ behalve als je arts dit heeft voorgeschreven. Gebruik zo min mogelijk zuigtabletten gedurende de kortste periode die nodig is om uw klachten te verlichten. Als je niet opknapt, als de klachten verergeren of als er nieuwe symptomen ontstaan (bijvoorbeeld een bacteriële infectie), raadpleeg dan je arts of apotheker. Dit product kent contra indicaties en bijwerkingen dus lees voor gebruik de bijsluiter of deze ook voor jou van toepassing zijn.

Samenstelling
De actieve stof in dit middel is flurbiprofen 8,75 mg. De andere stoffen in dit middel zijn: macrogol 300, kaliumhydroxide, citroensmaak, levomenthol, honing, vloeibare glucose en vloeibare sucrose.

Waarschuwingen
Je mag Strepfen Citroen & Honing niet gebruiken als

 • Je allergisch (overgevoelig) bent voor flurbiprofen of voor één van de hulpstoffen
 • Je ooit astma, een fluitende ademhaling of kortademigheid, neusirritatie, zwelling van het gezicht of jeukende huiduitslag (netelroos) heeft gehad na gebruik van aspirine of andere NSAID
 • Je een zweer op bloeding in uw maag of darmen heeft of heeft gehad (twee of meer episodes van een maagzweer)
 • Je na gebruik van NSAID geneesmiddelen een bloeding of perforatie in uw maagof darmen, ernstige darmontsteking (colitis) of bloedingsproblemen heeft gekregen
 • Je andere NSAID gebruikt of aspirine met een daglijkse dosering boven 75mg
 • Je in de laatste 3 maanden van uw zwangerschap bent
 • Je ernstig hartfalen, nierfalen of leverfalen hebt of hebt gehad.
 • Zonder overleg met je huisarts als je ook andere geneesmiddelen gebruikt. Strepfen Zuigtabletten kan een interactie hebben met andere geneesmiddelen. Lees hier voor ook de bijsluiter.

Productinformatie over 2x Strepfen Zuigtabletten Citroen & Honing

 • Merk: Strepfen
 • Ean: 6096222765760
 • Artikel: 1083-912
14,02
Niet leverbaar
Dit product maakt geen deel meer uit van ons assortiment. Neem eens een kijkje in de categorie Keel & luchtwegen voor een goed alternatief
Keel & luchtwegen