De echte basmati is één van de meest gewaardeerde rijstsoorten ter wereld (zijn Indische bijnaam is 'de geurige'). De korrel is extra lang. De basmatirijst wordt gekweekt in Punjab, op de vruchtbare uitlopers van de Himalaya. Hij is gemakkelijk klaar te maken en kleeft nooit.
Dank zij de typische bodemsamenstelling heeft deze authentieke Basmati rijst van nature een zeer eigen aromatische geur en smaak. Gekookt als pilav past hij uitstekend bij allerlei gerechten en in het bijzonder bij Indische gerechten op basis van kerrie, en andere pikante gerechten. Als u uw gerecht een persoonlijke toets wilt geven, breng het kookwater van uw rijst dan op smaak met een laurierblaadje, kardemom, koriander, kokosmelk…
Volle Basmati rijst*.
*Uit biologische landbouw
Voedingswaarde
Droog
volle Basmati rijst*. *uit biologische landbouw
Vrij van veelvoorkomende allergenen zoals; melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, pinda's, tarwe en soja. Het is altijd belangrijk om de ingrediëntenlijst zorgvuldig te lezen, omdat individuele reacties op specifieke stoffen kunnen variëren.
Nutritionele info (Waarden voor 100g/100mL) Energie (kJ) 1496 kj Energie (kcal) 353 kcal Eiwitten (g) 9.2 g Koolhydraten (g) 70 g Koolhydraten waarvan suikers (g) 2 g Vetten (g) 3.8 g Vetten waarvan verzadigd (g) 1.02 g Vezels (g) 2.2 g Zout gr 0.03 g