Bertolli Pesto Al Tartufo is een heerlijke saus die is bereid met Italiaanse zomertruffel, Italiaanse kaas, pijnboompitten en extra vergine olijfolie. Deze smaken komen goed tot hun recht in marinades, dressings, als spread op brood of in een heerlijk pastagerecht.
Pesto komt van het woord ‘pestare’ wat stampen betekent. Dit verwijst naar de traditionele manier om de pesto fijn te maken met een vijzel, ofwel stampen. Tegenwoordig kan het ook met de keukenmachine gemaakt worden maar als je toch de tijd neemt om het zelf te maken, gebruik dan een vijzel voor een meer aromatischere pesto.
Koel, droog en donker bewaren. Na opening gekoeld bewaren, binnen 4 dagen consumeren.
Basilicum, zonnebloemolie, cashewnoten, extra olijfolie verkregen bij de eerste persing (3%) (EU), zout, pijnboompitten, witte wijnazijn, knoflook, zomertruffel (Tuber Aestivum Vitt) (1%), Grana Padano BOB¹ (bevat lysozym van ei)), aroma, voedingszuur (melkzuur), antioxidant (ascorbinezuur).
¹ Beschermde Oorsprongsbenaming.
Bevat: Melk, Eieren, Cashewnoot, Noten.
Kan bevatten: Pinda's.
Voedingswaarde | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 1408 kJ (342 kcal) |
Eiwitten | 3,8 g |
Koolhydraten | 2,5 g |
Suiker | 0,9 g |
Vezels | 0,8 g |
Vet | 35 g |
Verzadigd vet | 4,3 g |
Zout | 2,7 g |