Bertolli Pesto Arrabbiata is een heerlijke pikante saus die is bereid met een chilipeper uit Calabrië, zongedroogde tomaat en extra vergine olijfolie. Deze smaken komen goed tot hun recht in marinades, dressings, als spread op brood of in een heerlijk pastagerecht.
Pesto komt van het woord ‘pestare’ wat stampen betekent. Dit verwijst naar de traditionele manier om de pesto fijn te maken met een vijzel, ofwel stampen. Tegenwoordig kan het ook met de keukenmachine gemaakt worden maar als je toch de tijd neemt om het zelf te maken, gebruik dan een vijzel voor een meer aromatischere pesto.
Koel, droog en donker bewaren. Na opening gekoeld bewaren, binnen 4 dagen consumeren.
Zonnebloemolie, zongedroogde tomaat, tomatenpuree, geconcentreerde tomatenpuree, rode paprika, knoflook (sulfiet), witte wijnazijn (sulfiet), basilicum, extra olijfolie verkregen bij de eerste persing (3%) (EU), zout, cayennepeper, chilipeper (0,3%), voedingszuur (melkzuur), oregano, rozemarijn.
Bevat: Melk, Eieren, Cashewnoot, Noten.
Kan bevatten: Pinda's.
Voedingswaarde | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 1706 kJ (417 kcal) |
Eiwitten | 3,2 g |
Koolhydraten | 12 g |
Suiker | 3,6 g |
Vezels | 2,6 g |
Vet | 39 g |
Verzadigd vet | 4,4 g |
Zout | 3,1 g |