Sanias Xylometazoline HCI 1mg Neusspray 10 ml

Op korte termijn leverbaar
Laat je mailadres achter en ontvang een bericht wanneer dit product weer op voorraad is. Je inschrijving wordt 2 maanden bewaard.
2,32

Neusspray Xylometazoline HCl van Sanias 1 mg/ml

Neusspray Xylometazoline HCl van Sanias 1 mg/ml is een geneesmiddel en is effectief bij een dichte of verstopte neus. Xylometazolinehydrochloride zorgt voor vermindering van de zwelling van het slijmvlies in de neus waardoor je bij juist gebruik een snelle en langdurige verlichting van neusverstoppingen hebt. 

 • Effectief bij een dichte of verstopte neus
 • Neusspray Xylometazoline HCl van Sanias begint binnen 2 minuten te werken
 • De werking houdt meerdere uren aan
 • Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8716049009578
Registratienummer 113409
Productnaam Sanias XylometazolineHCL 1mg/ml
Registratiecode RVG
ATC-code R01AA07
Netto inhoud 10 ML
GPC-nummer 10000879
GPC-omschrijving Neusmiddelen
Dosering 1 spray per neusgat
Maximale dagdosering 6x
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiksadvies Voor gebruik neus snuiten, hoofd iets voorover en verstuiver rechtop, 1 spray per neusgat en gelijktijdig door neus inademen. Na gebruik het spraystuk reinigen en aan de lucht laten drogen voordat de dop wordt teruggeplaatst. Houdt 8-10 uur tussen de toedieningen aan. Niet langer dan 7 dagen gebruiken, zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak
Houdbaarheidinstructie Na opening 1 maand houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet langer dan 7 dagen achtereen gebruiken, daarna één maand niet. Langdurig gebruik verergert de klachten. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij ouderen zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook medicijnen tegen depressie gebruikt. - Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, verhoogde schildklierwerking, vergrote prostaat, suikerziekte en glaucoom (verhoogde oogboldruk) zonder overleg met een arts. - Vermijd herhaaldelijk gebruik tijdens de zwangerschap. - Vermijd contact met de ogen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Spray
Te gebruiken bij Verstopte neus.
Niet gebruiken bij 2- Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Indien kort geleden neusoperatie ondergaan.
Zwangerschap Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Borstvoeding Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Gebruiksbeperking Vermijd gebruik rond ogen. Nauwe kamerhoek glaucoom, hoge bloeddruk, hart- of schildklieraandoeningen, diabetes. Gevoelig adrenaline-achtige substanties. Niet samen met middelen tegen depressiviteit gebruiken.
Huisarts Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 jaar voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken. Als de klachten uitsluitend aan één kant van de neus optreden. Als er al lange tijd dagelijks neusspray nodig is of wordt gebruikt.
Werkzame stoffen Xylometazolinehydrochloride 1 mg/ml
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij neusverkoudheid

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

De aanbevolen dosering is:
Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar:
1 verstuiving in elk neusgat, 3 maal per dag. Tussen 2 toedieningen dient er een tussentijd van 8 tot 10
uur te zitten. Niet meer dan 3 toedieningen per neusgat per dag.
Voor kinderen van 2 t/m 12 jaar is er een andere sterkte beschikbaar.
Wordt de klacht na 7 dagen niet minder, of wordt hij zelfs erger? Neem dan contact op met uw arts.
Maximaal 7 dagen achtereen gebruiken. Lees voor gebruik de bijsluiter. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Wijze van gebruik

 1. Snuit de neus.
 2. Verwijder de beschermdop.
 3. Druk 5 maal op de pomp om de spray klaar te maken voor het eerste gebruik. Als je de spray maximaal 14 dagen niet gebruikt hebt (na eerste gebruik), druk de pomp dan 1 maal in om de spray weer klaar
  te maken voor gebruik. Voor volgend gebruik is de doseerspray gereed voor direct gebruik.
 4. De neusspray goed rechtop houden en het hoofd iets voorover buigen.
 5. De opening in het neusgat brengen en een keer krachtig op de verstuiver drukken. Dan de opening uit het neusgat terug trekken alvorens de druk op te heffen. 1 spray in elk neusgat toedienen. Terwijl je pompt moet je door uw neus inademen.
 6. Na het gebruik het uiteinde schoonmaken en het dopje terugplaatsen.

Hygiëne tip: Deel het gebruik van de spray niet met andere personen. 

Niet gebruiken bij

 • Je bent allergisch voor een van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten.
 • Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, glaucoom, verhoogde schildklierwerking of vergrote prostaat.
 • Je hebt kortgeleden een neusoperatie ondergaan. Overleg dan eerst met je arts of je xylometazolinehydrochloride kunt gaan gebruiken.
 • Bij kinderen jonger dan 12 jaar.
 • Niet langer dan 7 dagen achter elkaar gebruiken

Samenstelling:

Werkzame stoffen:  Bevat per 1 ml neusspray, oplossing 1 mg xylometazolinehydrochloride
Hulpstoffen:  benzalkoniumchloride, dinatriumedetaat, natriumdiwaterstoffosfaatdihydraat, dinatriumfosfaatdodecahydraat, natriumchloride en gezuiverd water.

Productinformatie over Sanias Xylometazoline HCI 1mg Neusspray

 • Merk: Sanias
 • Ean: 8716049009578
 • Artikel: 956-728