Gezondheid * Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Populaire categorieën


Lees meer

Resultaten 1 t/m 12 van 12

A.Vogel Junior Echinaforce met Vitamine C
A.Vogel Junior Echinaforce met Vitamine C
80 kauwtabletten
Maandag in huis 11% korting
A.Vogel Creme Arnicaforce
A.Vogel Creme Arnicaforce
30 gr
Maandag in huis
A.Vogel Dormeasan Nachtrust Citroenmelisse
A.Vogel Dormeasan Nachtrust Citroenmelisse
60 tabletten
Maandag in huis 11% korting
A.Vogel Passiflora Rustgevend
A.Vogel Passiflora Rustgevend
200 tabletten
Maandag in huis 13% korting
A.Vogel Cinuforce Neusspray Sterk
A.Vogel Cinuforce Neusspray Sterk
20 ml
Maandag in huis 13% korting
A.Vogel Vitamine D3 10 ug
A.Vogel Vitamine D3 10 ug
100 tabletten
Maandag in huis 20% korting
2x A.Vogel Cinuforce Neusspray Sterk
2x A.Vogel Cinuforce Neusspray Sterk
20 ml
Maandag in huis 16% korting
2x A.Vogel Creme Calendula
2x A.Vogel Creme Calendula
30 gr
Maandag in huis 21% korting
A.Vogel Solidago Vochthuishouding
A.Vogel Solidago Vochthuishouding
100 ml
Maandag in huis 12% korting
A.Vogel Creme Calendula
A.Vogel Creme Calendula
30 gr
Maandag in huis 18% korting
A.Vogel Passiflora Rustgevend
A.Vogel Passiflora Rustgevend
80 tabletten
Maandag in huis 14% korting
A.Vogel Junior Neusspray
A.Vogel Junior Neusspray
15 ml
Maandag in huis 26% korting

Gezondheid voor baby en kind

Gezondheidsproducten die speciaal gericht zijn op baby en kind en ook een beetje op de aanstaande moeder. Op Plein vind je een groot aanbod van gezondheidsproducten voor baby en kind van diverse merken.

In de categorieën geneesmiddelen, gezondheidsproducten, vitaminen en wondverzorging en producten vind je producten die speciaal gericht zijn op baby en kind en ook een beetje op de aanstaande moeder. 

Waarom producten speciaal voor baby’s en kinderen? 

Voor baby’s en (jonge) kinderen geldt dat de producten die volwassenen gebruiken niet altijd goed voor ze zijn. Dit komt omdat hun lichaam kleiner is en nog niet volledig is ontwikkeld. Het vet/water-ratio in hun lichaam is daardoor anders. Een kind heeft relatief minder vet in het lichaam. Dit heeft invloed op de verdeling van een geneesmiddel, gezondheidsproduct of vitaminesupplement in het lichaam en daardoor ook op de dosering. Ook voor zalven en crèmes geldt dat je, indien deze variant bestaat, beter een baby of kind uitvoering kunt gebruiken voor de leeftijdsgroep van 0 tot 12 jaar. De huid van baby’s of kinderen is veel dunner waardoor de werkzame stoffen in de crème of zalf veel sneller wordt opgenomen. 

Tot welke leeftijd spreek je over baby’s en wanneer is iemand geen kind meer? Hierover is vaak onduidelijkheid. De vuistregel is:

 • Baby’s: 0 tot 2 jaar
 • Kinderen: 2 tot 12 jaar
 • Pubers: 12 tot 16 jaar

In de bijsluiter, gebruiksaanwijzing of op de verpakking zie je deze categorieën vaak terug. Als hierin geen leeftijden bij staan kun je bovenstaande aanhouden. Als een fabrikant wel leeftijden noemt in zijn bijsluiter, gebruiksaanwijzing of op de verpakking dan houdt je uiteraard die aan.

Geneesmiddelen

Lang niet alle zelfzorggeneesmiddelen zijn getest op kinderen waardoor niet met zekerheid kan worden gezegd dat het veilig is. Het advies luidt dan: niet gebruiken bij baby’s en kinderen. Op Plein hebben wij geneesmiddelen voor baby’s en kinderen die uitgebreid zijn getest en dus geschikt zijn voor deze doelgroep. 

Let op: sommige zelfzorggeneesmiddelen die op de site van Plein staan, mogen alleen worden gebruikt na advies van een arts. Dit geldt vooral voor geneesmiddelen voor baby’s en middelen voor baby’s en kinderen die last hebben van obstipatie of verstopping. Dit is soms tegenstrijdig met de bijsluiter, omdat hierin staat dat het middel is geschikt voor baby’s of kinderen. En toch luidt het advies: gebruik dat middel alleen nadat je advies hebt gevraagd aan je arts. 

Geneesmiddel voor baby’s en kinderen

Een geneesmiddel kan vaak helpen om sneller te herstellen en je weer beter te voelen. Je kunt op Plein snel en gemakkelijk vinden wat je zoekt want er zijn verschillende categorieën geneesmiddelen speciaal voor kinderen. De belangrijkste zijn:

 • Pijnstillers
 • Oorpijn
 • Hoest
 • Huid
 • Doorkomen van tandjes
 • Luizen
 • Allergie
 • Reisziekte
 • Homeopathische geneesmiddelen

Let op: Voordat je je baby of kind een geneesmiddel of een homeopathisch middel geeft, is het belangrijk dat je de bijsluiter leest. 

Zelfzorgmiddelen

Naast geneesmiddelen heeft Plein ook gezondheidsproducten en medische hulpmiddelen speciaal voor baby’s en kinderen. Ook voor deze middelen geldt dat er het bij de fabrikant bekend is dat ze gebruikt mogen worden door baby’s en/of kinderen. 

Ook bij gezondheidsproducten en medische hulpmiddelen is het advies om, voordat je het middel aan je baby geeft, contact te zoeken met je arts. 

Soms bestaan er voor bepaalde aandoeningen geen geneesmiddelen, maar wel medische hulpmiddelen. Voorbeelden hiervan zijn Waterpokken en rustgevende middelen. Voordat je je kind een medisch hulpmiddel of gezondheidsproduct geeft, is het belangrijk dat je de gebruiksaanwijzing en/of de informatie op het etiket leest. 

Belangrijke categorieën bij de zelfzorgmiddelen zijn:

 • Luchtwegen en keel
 • Rustgevende middelen, zowel overdag als ‘s nachts
 • Waterpokken
 • Middelen tegen luizen en neten
 • Middelen om insecten weg te houden en tegen insectenbeten
 • Spijsvertering onder andere bij buikkrampjes en diarree

Vitamines

Als je afwisselend en gezond eet, krijg je de meeste vitaminen en mineralen voldoende binnen en hoef je geen vitaminesupplementen te nemen. Echter voor baby’s, kinderen, aanstaande moeders en vrouwen die zwanger zijn geldt een uitzondering:

 • Voor een vrouw die zwanger wilt worden: Foliumzuur (vitamine B11)
 • Voor de vrouw die zwanger is: Foliumzuur en vitamine D
 • Baby’s gedurende de eerste 3 maanden van hun leven: Als ze borstvoeding krijgen Vitamine K
 • Baby’s en kinderen tot 4 jaar: Vitamine D
 • Kinderen die weinig buiten komen of met een donkere huidskleur: Vitamine D

Multivitamine

Als je zwanger bent, moet je lichaam hard werken en kan het zijn dat je lichaam extra ‘bouwstoffen’ nodig heeft. Daarom zijn er multivitaminen en mineralen speciaal voor zwangere vrouwen. Deze vitaminesupplementen zijn speciaal ontwikkeld voor de zwangere vrouw en bevatten alle vitaminen en mineralen die juist tijdens de zwangerschap belangrijk zijn. Overleg wel eerst even met je verloskundige of het nodig is om een multivitamine te nemen. 

Ook de moeder die borstvoeding geeft kan wel wat extra bouwstoffen gebruiken. Hiervoor zijn  speciale vitaminesupplementen te koop. Ook de vitaminesupplementen die je gebruikt tijdens je zwangerschap kun je gebruiken in de periode dat je borstvoeding geeft.  

Daarnaast zijn er vitaminesupplementen speciaal samengesteld voor baby’s en kinderen die je kunt geven omdat je denkt dat het (tijdelijk) nodig is. Bijvoorbeeld als je kind vaak verkouden of ziek is en de huisarts kan er niets tegen doen, je kind geen zuivelproducten lust of omdat je kind geen groente of fruit eet. Je kunt er dan voor kiezen om een multivitamine voor kinderen te geven. Deze bestaan voor verschillende leeftijdscategorieën. 

Wondverzorging

Als je kind is gevallen of zich heeft gesneden, hoef je niet gelijk naar de dokter. Echter is een goede wondverzorging wel belangrijk. Daarom heeft Plein een uitgebreid assortiment wondverzorging. Om gemakkelijk het juiste product te vinden hebben we de producten onderverdeeld in verschillende categorieën namelijk:

 • Desinfectie. Hierin vind je producten om wondjes te desinfecteren
 • Pleisters. Hierin staan speciale kinderpleisters.
 • Verbanddozen. Er zijn verschillende varianten bijvoorbeeld voor in huis, in de auto of op vakantie.
 • Verbandmiddelen. Hierin staan verbandrollen of steriele verbandgazen
 • Zalf en crème. Hierin staan wondverzorging crèmes of zalven en producten die blauwe plekken voorkomen of verminderen.   

Soms is het gemakkelijker om voor de wondverzorging een EHBO- of verbanddoos aan te schaffen. Je hebt dan bijna alles wat je nodig hebt bij de hand. Bijna, want een zalf of crème tegen blauwe plekken of Betadine zit er niet in. 

Gezondheidsproducten op Plein

Als je een geneesmiddel of gezondheidsproduct besteld, lees dan altijd voor gebruik de volledige bijsluiter of gebruiksaanwijzing. 

Alle informatie over alle mogelijkheden van zelfzorg en zelfzorg producten of informatie wanneer het nodig is een arts te raadplegen is te vinden op thuisarts.nl of zelfzorg.nl. Hier vind je betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.

Gezondheidsproducten online kopen

Op Plein vind je een breed assortiment met gezondheidsproducten. Vragen over jouw product? Onze gediplomeerde drogist helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Je kunt haar al je vragen sturen via [email protected] of bellen op 088-8000 200.

cbd-logo  cbd-logo

* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs