Pijnstillers

Lees meer

Resultaten 1 t/m 1 van 1

Aspirine 100 mg
Aspirine 100 mg
20 tabletten
Direct leverbaar
3,85
Bekijk product: Aspirine 100 mg

Pijnstillers voor baby's en kinderen

Kinderen kunnen net als volwassenen ook last hebben van pijn. Veel voorkomende pijnklachten bij kinderen zijn oorpijn, buikpijn, pijn na vallen of stoten, of pijn na een inenting.

Als je kind pijn heeft, wil je je kind een pijnstiller geven. Er zijn speciale pijnstillers voor kinderen deze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen zoals siroop, tablet en zetpil. Welke je geeft is afhankelijk van de leeftijd van je kind. Iets oudere kinderen zullen minder problemen hebben met een pil, terwijl wat jongere kinderen gemakkelijker een siroop innemen. Voor kleine kinderen of baby's is een zetpil heel geschikt, bovendien werkt een zetpil snel.

De meest verkochte pijnstiller voor baby’s en kinderen is Paracetamol. Naast Paracetamol zijn er ook pijnstillers voor kinderen op basis van aspirine en Ibuprofen. Als je je kind een pijnstiller op basis van Acetylsalicylzuur (Aspirine) geeft moet je oppassen, want als pijn of koorts bij kinderen veroorzaakt wordt door een virus (zoals bij waterpokken en griep), kan acetylsalicylzuur het syndroom van Reye veroorzaken. Dit syndroom komt maar zeer zelden voor, maar kan fatale gevolgen hebben. 

Als je een geneesmiddel of gezondheidsproduct besteld, lees dan altijd voor gebruik de volledige bijsluiter of gebruiksaanwijzing. 


Alle informatie over alle mogelijkheden van zelfzorg en zelfzorg producten of informatie wanneer het nodig is een arts te raadplegen is te vinden op thuisarts.nl of zelfzorg.nl. Hier vind je betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.