Massage geven en ontvangen

Eline | woensdag 25 juni | Verzorging

massage-geven-en-ontvangen

Een massage is het wrijven of kneden van het lichaam, om hiermee het lichaam te helpen met de doorbloeding, de spieren te laten ontspannen en om heerlijk tot rust te komen. Een massage kan natuurlijk ook gebruikt worden als voorspel om de spanning op te bouwen. In dit artikel geven we je de beste tips voor het geven en ontvangen van een massage.

Bekijk hier ons assortiment aan massage producten bij Plein.

Massage geven en ontvangen

Het geven van een massage kan iedereen leren zonder dat je er veel voor nodig hebt. Met wat simpele tips kun je iemand al een heerlijke massage geven. Wil je echt goed worden in masseren, dan adviseren we je om dit vaak te oefenen en te trainen. In dit blog geven we je een aantal massagetips waarmee je jouw massagetechnieken kunt ontwikkelen of verbeteren en tips om nog meer van een massage te genieten.

Tip 1: Zorg voor een goede sfeer

Bereid de massage goed voor door een goede sfeer te creëren. Een heerlijk muziekje, kaarsen voor een romantische touch en een fijne geur zorgen voor de nodige ontspanning. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een aangename temperatuur. De ontvanger raakt snel warmte kwijt door het ontblote lichaam en je wilt natuurlijk niet dat de ontvanger ligt te rillen als een rietje.

Tip 2: Gebruik massageolie

Gebruik een massageolie om te voorkomen dat je niet te hard aan de huid aan het trekken bent en de ervaring veel aangenamer wordt. Daarnaast geeft een massageolie vaak ook een lekkere geur af en dit is weer goed voor de sfeer. Het is het beste om de massageolie eerst in je handen te gieten en het warm te wrijven.

Tip 3: Massage route

Begin met het masseren van de rug en dan vanaf de nek naar de armen en dan de benen. Start de massage door lichte cirkelbewegingen te maken en voer geleidelijk de druk op. Je kunt hierna je duimen of vingertoppen gebruiken om op bepaalde punten meer druk uit te oefenen. Varieer tijdens de massage ook in snelheid en druk, maar ga liever te traag dan te snel. Blijf steeds een aantal minuten op dezelfde plek. Je brengt door het masseren de lymfestroom op gang waardoor de doorbloeding verbetert.

Tip 4: Praat niet tijdens de massage

Laat de ontvanger tijdens de massage optimaal genieten en praat niet. Door te praten leidt je de ontvanger af en kan hij zich minder focussen op de aanrakingen en zal hij de massage minder intens beleven.

Tip 5: Blijven ontspannen na de massage

Na een massage moet de ontspanning maximaal voort blijven duren. Doe dit door diep in en uit te ademen en lekker te blijven liggen en na te genieten. Je kunt ook in een ontspannen sfeer blijven door na de massage een lekker bad te nemen.

Tip 6: Drink water na de massage

Drink na de massage genoeg water om je lichaam te helpen met het verwijderen van gifstoffen die zijn vrijgekomen door de massage.

Tip 7: Massagetechnieken verbeteren met een cursus

Masseren is een vak waar je erg goed in kunt worden, mits je hier voldoende training en tijd in steekt. Je kunt je technieken verbeteren door een massage cursus te volgen. Hier kun je binnen een paar uur al heel veel handige tips en tricks oppikken.

Tip 8: Boek een massage

Als je geen (massage)partner hebt, of als je partner niet van massages houdt, dan kun je natuurlijk ook een massage boeken bij een masseur. Probeer een paar verschillende massagesalons en masseurs om te zien welke het beste bij jou past.

Bekijk hier ons assortiment aan massage producten bij Plein.

Over de schrijver

Eline
Eline

Hi, ik ben Eline en werkzaam als online marketeer bij Plein. Ik heb een grote liefde voor alles wat met verzorging & make-up te maken heeft.