Pantone Color of the Year: Ultra Violet

Plein | woensdag 31 januari | Make-up

pantone-color-of-the-year-ultra-violet

Ieder jaar buigen de kleurexperts van het Pantone Color Institute zich over de nieuwste trends voor het nieuwe jaar. Er worden onderzoeken en analyses gedaan naar onder andere: design, mode, kunst en entertainment, maar ook naar materialen en technologie om tot een kleur van het jaar te komen. Het jaar 2018 is het Pantone 18-3838, oftewel de kleur 'Ultra Violet' geworden.

Vind hier het uitgebreide assortiment voor the color of the year Ultra Violet bij Plein.

Pantone Color of the Year: Ultra Violet

Pantone beschrijft de kleur ultra violet als een 'provocerende en doordachte paarse tint' dat staat voor individualiteit en spiritualiteit. De kleur zou verwijzen naar de mysteries van de kosmos en het onbekende. De Pantone-kleur van het jaar is meer dan alleen een kleur van de trend, het zou een weerspiegeling zijn van wat er vandaag nodig is in onze wereld. Het is een paars op basis van blauw die ons bewustzijn en potentieel naar een hoger niveau tilt. Van het verkennen van nieuwe technologieën en de grotere melkweg, tot artistieke expressie en spirituele reflectie, intuïtief ultraviolet wijst de weg naar wat nog moet komen. Uiteraard zien we de kleur van 2018 terugkomen in de mode. Hieronder licht ik een aantal producten toe die zich hebben laten inspireren door de pantone kleur ultra violet.

Lipstick

L'Oréal Paris is een samenwerking aangegaan met modehuis Balmain Paris wat heeft geleid tot een exclusieve collectie. De slechts beperkt verkrijgbare collectie bestaat uit edgy kleuren gehuld in de meest luxueuze verpakkingen. Maar L'Oréal is niet het enige merk. De Maybelline Color Sensational Lippenstift is een luxe lipstick voor sexy, verzorgde lippen. Eén van de vier kleurfamilies, uitgebracht door Maybelline, is de kleurfamilie Plums. De formule van de lipsticks bevat zuivere pigmenten voor prachtige lippen met sensationele pantone kleur. Je bekijkt de Mauve Mania 342 lipstick hier.

Nagellak

Paarse nagellak zorgt voor een edgy, stoere en vrouwelijke uitstraling. Van dieppaars (perfect voor de winter of een date night) tot meer richting lila (ideaal voor de zomer). Paars is een mooie kleur en prima als alternatief voor altijd goed rood. 

Oogschaduw

Lavera heeft een lila kleurige oogschaduw uitgebracht voor een zachtere look. Voor een intensere blik kies je de L'Oréal Color Riche Les Ombres Oogschaduw 4 harmonieuze, heldere of smokey ultra violet kleuren met een crèmige, zijdezachte textuur. Voor een nog intenser kleureffect kan je de oogschaduw vochtig aanbrengen met een penseeltje.

Vind hier het uitgebreide assortiment voor the color of the year Ultra Violet bij Plein.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.