Zonnebrand op wintersport

Eline | donderdag 16 januari | Verzorging

zonnebrand wintersport

Ook als je op wintersport gaat, is het belangrijk om jezelf en je gezin te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. In dit artikel vertellen we je alles over de juiste zonnebrand voor op wintersport.

Bekijk het complete assortiment zonnebrand voor op de wintersport op Plein.

Zonnebrand op wintersport

Op wintersport heb je een zonnebrandcrème met minimaal factor 20 nodig. In de bergen is er veel straling en reflecteert de sneeuw veel straling waardoor je sneller verbrand. Vooral de neus en lippen moeten het vaak ontgelden op wintersport. Speciaal voor de wintersport hebben veel merken een kleine tube ski zonnebrandcrème ontwikkeld die gemakkelijk in je zak mee de piste op kan. Smeer regelmatig je gezicht in om verbranding te voorkomen.

Lipverzorging

Je moet je lippen vaker insmeren dan je gezicht. Gebruik hiervoor altijd een lippenbalsem met een beschermingsfactor. Een lippenbalsem zonder beschermingsfactor verzorgt je lippen, maar beschermt niet tegen de zon en verbranden. Handig: De meeste kleine tubes ski zonnebrandcrèmes zijn combi’s. Ze hebben aan het uiteinde ook een lippenzalf die beschermd tegen UV straling.

Oogbescherming

Naast je huid en je lippen is het ook belangrijk om je ogen te beschermen tegen de straling. In de bergen reflecteert de sneeuw straling waardoor je snel last krijgt van pijnlijke ogen. Een goede zonnebril of skibril is onmisbaar in de sneeuw.

Spieren

Ook na het skiën is het heerlijk om te smeren. Als je nog moet pakken denk dan ook aan een middel dat de spieren weer lekker soepel maakt. Vooral na de eerste dagen skiën kun je last krijgen van je spieren omdat ze moeten wennen aan de skihouding. Als je dan iets mee hebt genomen waardoor je spieren lekker kunt (laten) masseren dan is dat pure verwennerij.

Bekijk het complete assortiment zonnebrand voor op de wintersport op Plein.

Over de schrijver

Eline
Eline

Hi, ik ben Eline en werkzaam als online marketeer bij Plein. Ik heb een grote liefde voor alles wat met verzorging & make-up te maken heeft.