Daro Trekzalf Tube 28 gr

Op voorraad
6,25

Daro Trekzalf

De werkzame stof in Daro Trekzalf is Bulfobituminose-Ammonium, dit maakt de hoornlaag van de huid zacht, waardoor een ontsteking letterlijk uit de huid 'getrokken' wordt. Tevens heeft Daro Trekzalf een licht antiseptische werking. Deze eigenschappen ondersteunen de doorbraak van ontstekingen zoals puisten of abcessen.

  • Trekt ontsteking uit de huid
  • Onder andere geschikt bij behandeling van puisten
  • Mag na het aanbrengen afgedicht worden met een pleister of verband
  • Makkelijk smeerbaar en blijft goed op de huid zitten
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8714319030413
Registratienummer 01696
Productnaam DARO Trekzalf
Registratiecode RVG
ATC-code D05AA
Netto inhoud 28 GR
GPC-nummer 10000891
GPC-omschrijving Algemene veelzijdige (hoofd)huid behandeling
Dosering 2-3x per dag
Maximale dagdosering 3x
Gebruiksadvies Dun aanbrengen aangedane huid en afdekken
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Houdbaarheidinstructie Na opening 6 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking en inhoud achter ' Niet gebruiken na' of 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Zalf
Te gebruiken bij Bij de behandeling van puisten.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij overgevoelig voor een van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Niet langdurig of veelvuldig gebruiken. Aanhoudende of terugkeren klachten, raadpleeg arts
Werkzame stoffen Sulfobituminose ammonium 100 mg/g
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij puisten

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering

Twee- tot driemaal daags op de huid aanbrengen en afdekken met verbandgaas. Let op! Niet langdurig gebruiken. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor teerpreparaten. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Lees voorgebruik de bijsluiter.

Samenstelling

Welke stoffen zitten er in dit middel?
- De werkzame stof in dit middel is sulfobituminose-ammonium (100 mg/gram zalf)
- De andere stof in dit middel is gele vaseline

Productinformatie over Daro Trekzalf Tube

  • Merk: Daro
  • Ean: 8714319030413
  • Artikel: 711-313