Davitamon Melatonine 5 mg 15 tabletten

Op voorraad
9,29

Davitamon Melatonine 5 mg bij Jetlag

Davitamon Melatonine 5 mg is een geneesmiddel voor een kortdurende behandeling van jet-lag bij volwassenen. Je kunt last krijgen van een jetlag als je door meerdere tijdzones reist. Deze verpakking van 15 tabletten is gemakkelijk om mee tenemen op reis
Melatonine is een hormoon dat van nature ook door je lichaam zelf wordt geproduceerd. Ieder lichaam heeft zijn eigen interne klok die je natuurlijke cyclus van slapen en waken controleert. Je interne klok regelt hoeveel melatonine je lichaam aanmaakt.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8710537043754
Registratienummer 124677
Productnaam Davitamon Melatonine 5 MG
Registratiecode RVG
ATC-code N05CH01
Netto inhoud 15 ST
Dosering 1x per dag
Maximale dagdosering 1 tablet (5mg)
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiksadvies De tablet in zijn geheel met wat water doorslikken. Bij moeite met slikken, de tablet doorbreken bij breuklijn. Neem de tablet vlak voor het slapen gaan in, te beginnen op de eerste dag dat het slaapritme is verstoord. Gebruik dit middel niet langer dan 3 tot 6 dagen.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een donkere plaats beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Na opening nog 1 maand houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking en inhoud achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Een dosering van 0,3 mg of hoger niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar zonder overleg met een arts. - Dit medicijn kan versuffend werken: rijd geen auto en bedien geen zware machines zolang u hier last van heeft. Zorg dat kinderen veilig spelen (bijvoorbeeld niet hoog in een klimrek) als zij dit medicijn hebben gebruikt. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt of een andere aandoening heeft. - Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. - Niet gebruiken bij een slechte nier- of leverfunctie zonder overleg met een arts. - Niet langer dan 2 weken achtereen gebruiken (dit geldt voor alle doseringen).
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Voor de behandeling van jetlag bij volwassenen. Jetlag is een stoornis van het slaap-waakritme, die kan optreden na het passeren van meerdere tijdzones door een vliegreis.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Dit middel is niet bedoeld voor personen jonger dan 18 jaar.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Niet samen met alcohol en bepaalde medicijnen, lees voor gebruik de bijsluiter. Eet niet in de periode van 2 uur vóór tot 2 uur na het innemen. Voor personen met een te hoog suikergehalte in het bloed of personen die aan diabetes lijden, geldt dat zij niet mogen eten in de periode van 2 uur vóór tot 3 uur na het innemen van melatonine.
Huisarts Als een klant doorslaapproblemen heeft en melatonine wil gebruiken
Werkzame stoffen Melatonine 5 mg/tablet
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Hulpstoffen :

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering:

1 tablet in nemen vlak voor de gewenste slaaptijd gedurende 3 tot 6 dagen.

Samenstelling:

Dit product bevat 5 mg Melatonine

Bijzonderheden:

  • Niet te gebruiken bij kinderen en jongeren tot 18 jaar.
  • Bevat o.a. lactose.
  • Lees voor gebruik de bijsluiter.
  • Wanneer je zwanger bent, zwanger denkt te zijn, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft, is het beter dit middel niet te gebruiken.
  • Bewaren bij kamertemperatuur (15-25 C), op droge en donkere plaats (in orginele verpakking). Buiten bereik van jonge kinderen bewaren.

Productinformatie over Davitamon Melatonine 5 mg

  • Merk: Davitamon
  • Ean: 8710537043754
  • Artikel: 1020-859
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs