Fytotherapie Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Lees meer

Resultaten 1 t/m 20 van 35

aanbieding
A.Vogel Echinaforce Forte

Direct leverbaar

16,49 (adviesprijs)
25% korting
12,43
Bekijk product: A.Vogel Echinaforce Forte
A.Vogel Famosan Contour

Direct leverbaar

19,99 (adviesprijs)
13% korting
17,47
Bekijk product: A.Vogel Famosan Contour
A.Vogel Prostaforce

Direct leverbaar

38,49 (adviesprijs)
9% korting
35,02
Bekijk product: A.Vogel Prostaforce
A.Vogel Boldocynara

Direct leverbaar

10,27 (adviesprijs)
8% korting
9,46
Bekijk product: A.Vogel Boldocynara
A.Vogel Cranberry Monarda

Direct leverbaar

15,41 (adviesprijs)
19% korting
12,42
Bekijk product: A.Vogel Cranberry Monarda
A.Vogel Boldocynara

Direct leverbaar

11,30 (adviesprijs)
11% korting
10,10
Bekijk product: A.Vogel Boldocynara
A.Vogel Solidago

Direct leverbaar

16,44 (adviesprijs)
15% korting
13,91
Bekijk product: A.Vogel Solidago
A.Vogel Dormeasan Nachtrust

Direct leverbaar

15,41 (adviesprijs)
16% korting
12,90
Bekijk product: A.Vogel Dormeasan Nachtrust
A.Vogel Avena Sativa Complex

Direct leverbaar

16,44 (adviesprijs)
12% korting
14,50
Bekijk product: A.Vogel Avena Sativa Complex

Fytotherapie

Fytotherapie is een alternatieve geneeswijze gebasseerd op kruiden die al eeuwenlang gebruikt wordt. Op Plein.nl vind je een groot aanbod van fytotherapieproducten van diverse merken.

Fytotherapie komt van phyton = plant en therapeia = geneeswijze. Fytotherapie is dus niets anders dan het gebruik maken van planten en kruiden om de gezondheid te ondersteunen en te bevorderen. Dit kunnen kruidengeneesmiddelen zijn, maar ook supplementen.

In Europa mogen we alleen van een geneesmiddel spreken als het een geregistreerd middel is dat door een speciale commissie is toegestaan. Helaas kunnen weinig producten hieraan voldoen omdat een van de vereisten is dat er een constante samenstelling moet zijn en die is er niet omdat jaarlijks de omstandigheden tijdens het oogsten en verwerken van delen van de plant verschillen. Daarom zijn er maar weinig producten in de fytotherapie die geregistreerd staan als geneesmiddel. Op Drogistplein hebben we deze kruidengeneesmiddelen in de categorie geneesmiddelen staan.

De meeste fytotherapie producten hebben geen bijwerkingen maar het is wel verstandig om altijd het etiket of de gebruiksaanwijzing te lezen voor waarschuwingen.

Hoe wordt een fytotherapie middel gemaakt?

Uit de plant wordt dat deel geoogst dat nodig is voor het middel. Dit kunnen bladeren, bloemen, vruchten, bast, wortel of de hele plant zijn. Deze worden dan gekookt of getrokken in alcohol, daarna worden ze gedroogd en vermalen waardoor er pillen, tabletten of poeders van gemaakt kunnen worden.

Verschil met Homeopathie

Homeopathische middelen kenmerken zich door de speciale manier van verdunnen en schudden, ook wel potentioneren genoemd. Met als resultaat dat hoe vaker het middel verdund is hoe sterker de werking. Bij fytotherapie worden de werkzame stoffen in hun normale dosering toegediend.

Fytotherapieproducten online kopen

Op Plein.nl vind je een breed assortiment met fytotherapieproducten van bekende merken als A. Vogel, Bloem, AOV, Bach rescue, Vitotaal, Bional, Bonusan of VSM. Ontdek nu jouw favoriete fytotherapieproduct en bestel direct voordelig online. Vragen? Onze gediplomeerde drogist Marjolein helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Je kunt haar al je vragen sturen via drogist@plein.nl of bellen op 088-8000 200.

|