Spijsvertering

Lees meer

Resultaten 1 t/m 3 van 3

Spijsvertering

Op Plein.nl vind je geneesmiddelen, gezondheidsproducten, medische hulpmiddelen en voedingssupplementen te koop die ons lichaam helpen om tijdelijke kleine spijsverteringsprobleempjes op te lossen. 

Een goede spijsvertering is erg belangrijk. Tijdens het spijsverteringsproces haalt het lichaam voedingsstoffen uit het voedsel dat we hebben gegeten, waardoor ons lichaam kan blijven functioneren. Als er iets fout gaat tijdens dat proces kan dat invloed hebben op onze weerstand, energieniveau en andere processen in ons lichaam.

Brandend maagzuur

De medische hulpmiddelen en gezondheidsproducten tegen brandend maagzuur zijn snelwerkend. Ze neutraliseren het maagzuur. Binnen een half uur voel je dat oprispingen van het overtollig maagzuur minder worden. De werking van deze middelen houdt ongeveer 3 a 4 uur aan. Deze middelen zijn uitermate geschikt als je een keertje te zwaar hebt getafeld en nog even wilt natafelen zonder dat je last hebt van brandend maagzuur.

Winderigheid

Winderigheid ontstaat door gasvorming in je darmen. Daarnaast geeft gasvorming in je darmen een opgeblazen gevoel. Gasvorming in de darmen kan dus lastig zijn. Het grootste gedeelte van dit gas komt in je darmen omdat je onbewust lucht inslikt tijdens het eten, drinken of praten. Als je veel koolzuurhoudende dranken drinkt dan weet je dat er gas gaat ontstaan in je darmen. Gasvorming kan ook ontstaan door natuurlijke bacteriën in je darmen tijdens het proces waarin de voedingsmiddelen worden afgebroken en omgezet in voedingsstoffen. Sommige voedingsmiddelen zoals bonen, kolen of peulvruchten leiden tot meer gasvorming dan andere.

Tegenwoordig kun je medische hulpmiddelen kopen die gasvorming en het opgeblazen gevoel verminderen.

Stoelgang

Als je stoelgang niet goed is kun je enerzijds last hebben van diarree en anderzijds van verstopping. Bij diarree is de ontlasting veel te vloeibaar, loopt deze te snel door de darmen waardoor de darmen geen tijd hebben om de voedingsstoffen uit de voedingsmiddelen te halen en bij verstopping wordt de ontlasting te dik en te hard waardoor de ontlasting het lichaam moeilijk kan verlaten. Beiden niet prettig en ze kunnen andere klachten veroorzaken. Zo bestaat de kans bij waterdunne diarree dat je uitdroogt. Om dat te voorkomen kun je O.R.S. gebruiken. O.R.S. is een mengsel van zouten en druivensuiker dat je oplost in water. Bij verstopping kun je, omdat je hard moet persen om de ontlasting uit je lichaam te krijgen, last krijgen van aambeien. Er zijn een paar medische hulpmiddelen of gezondheidsproducten te koop die bij diarree de ontlasting dikker maken en bij verstopping de ontlasting zachter.

Buikkrampjes bij baby’s

Bijna alle baby’s hebben last van buikkrampjes. Dat komt omdat het spijsverteringsstelsel van baby’s nog niet af is als ze geboren worden. Vaak beginnen de krampjes tussen de 2de en 3de week na de geboorte en rond de 6de week heeft je baby de meeste last van krampjes. Na 3 maanden zijn er nog weinig baby’s met last van krampjes. Als je baby last heeft van buikkrampjes heeft het flinke pijn en is ontroostbaar. Voor ouders is het lastig want je voelt je vaak machteloos. Soms is de oorzaak simpel, je baby krijgt te veel lucht binnen tijdens het drinken. Je kunt dan zelf iets doen door te kijken of een andere speen of aanleggen aan de borst voor verbetering zorgt. Als je je zorgen maakt over je baby wacht dan niet af maar ga dan naar je huisarts en bespreek hoe verder. Vaak is h niet af maar ga dan naar je huisarts en bespreek hoe verder. Vaak is het niet nodig om naar een huisarts te gaan maar er bestaat helaas is er geen gouden tip om het leed van je baby te verzachten. Er bestaan een heleboel adviezen met betrekking tot het verlichten van buikkrampjes bij je baby maar het blijft uit proberen of dé tip voor jouw baby er tussen staat. Er zijn ook medische hulpmiddelen te koop die er voor zorgen dat de krampjes bij je baby minder worden.

Producten voor een goede spijsvertering kopen op Plein.nl

Op Plein.nl vind je een breed assortiment met producten die een goede spijsvertering bevorderen. Ontdek de ruime collectie en bestel direct online bij Plein. Altijd snel in huis. Wil je graag advies of meer informatie over een bepaald product? Neem contact op met onze gecertificeerd drogist Marjolein. Zij helpt je graag verder. Je kunt haar een berichtje sturen via drogist@plein.nl 

|