Vaginale Schimmelinfectie

Lees meer

Resultaten 1 t/m 4 van 4

Canesten Gyno Zachte Capsule
Canesten Gyno Zachte Capsule
Direct leverbaar
13,58
Bekijk product: Canesten Gyno Zachte Capsule
Canesten Gyno Tablet
Canesten Gyno Tablet
Direct leverbaar
12,80
Bekijk product: Canesten Gyno Tablet
Canesten Gyno Crème
Canesten Gyno Crème
5 gr
Direct leverbaar
13,57
Bekijk product: Canesten Gyno Crème
Canesten Gyno Crème
Canesten Gyno Crème
35 gr
Direct leverbaar
13,48
Bekijk product: Canesten Gyno Crème

Vaginale schimmelinfectie

Een vaginale schimmelinfectie is ongevaarlijk en niet besmettelijk, maar wel heel vervelend. Ontdek het assortiment geneesmiddelen tegen vaginale schimmelinfectie.

Iedere vrouw kan last krijgen van een vaginale schimmelinfectie en meer dan de helft van de vrouwen heeft er last van (gehad). Een vaginale schimmelinfectie wordt ook wel Candida genoemd. Het is belangrijk om te weten dat een Candida of vaginale schimmelinfectie geen SOA (seksueel overdraagbare aandoeningen) is.

Hoe krijg je een vaginale schimmelinfectie?

Candida albicans is een gist dat verantwoordelijk is voor de vaginale schimmelinfectie. Dit gist zit samen met bacteriën in je vagina. Omdat ze elkaars hoeveelheid in balans houden merk je daar niets van. Pas als deze balans verstoord wordt, gaat de Candida zich vermenigvuldigen waardoor de gist overheerst in je vagina en je last kunt krijgen van een schimmelinfectie.

Helaas heb je niet altijd zelf invloed op de natuurlijke balans van candida en bacteriën in je vagina. Zo hebben hormonen een groeibevorderend effect op de candida. Maar ook een antibioticakuur ervoor dat de candida ruimte krijgt om te groeien omdat ze zo’n kuur ook bacteriën in je vagina doodt.

Wat kun je doen om de balans in je vagina niet te verstoren?

  • Was je vagina niet met een product dat zeep bevat. Zeep verandert de zuurgraad in je vagina waardoor de Candida zich gemakkelijker kan vermenigvuldigen.
  • Een vaginale douche spoelt ook de bacteriën weg die belangrijk zijn voor de balans in je vagina. Als je vaak last hebt van een vaginale schimmelinfectie en je gebruikt vaak een vaginale douche dan is het verstandig om te stoppen met het gebruik van de vaginale douche.
  • Zorg voor een goede weerstand. Als je weerstand lager is dan heb je een vergrote kans op een vaginale schimmelinfectie.

Symptomen vaginale schimmelinfectie

De meest voorkomende klachten die bij een vaginale schimmelinfectie horen zijn:

  • Jeuk rond de vagina
  • Pijn bij het plassen of vrijen
  • Branderig gevoel bij de vagina
  • Veel afscheiding die geurloos, wit en brokkelig is
  • De vaginawand en schaamlippen zijn gezwollen en rood.

Je hoeft niet alle symptomen te hebben. Als je twijfelt of het candida is of toch een SOA dan is het verstandig om, ondanks het schaamtegevoel, naar de huisarts te gaan. Een SOA moet namelijk met andere geneesmiddelen behandeld worden dan een vaginale schimmelinfectie.

Geneesmiddelen tegen vaginale schimmelinfectie

Canesten Gyno is het enige geneesmiddel dat je zonder recept online kunt bestellen of kopen bij drogist of apotheek. Canesten Gyno heeft drie toedieningsvormen, namelijk een crème, tablet of capsule. De tablet of zachte capsule zorgt voor een lokale behandeling voor inwendig gebruik. Naast de inwendige behandeling met de capsule of tablet kan voor verlichting van de uitwendige jeuk aanvullend Canesten Gyno crème worden gebruikt. De werkzame stof in Canesten Gyno is clotrimazol, dit doodt de vaginale schimmel en verlicht snel de jeuk. Vragen? Onze gediplomeerde drogist Marjolein helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Je kunt haar al je vragen sturen via [email protected] of bellen op 088-8000 200.

Zelftesten

Om aan te tonen of je last hebt van een vaginale schimmelinfectie bestaan er zelftesten. Je vindt deze zelftesten in de categorie Zelftesten. Op Plein hebben we de merken Testjezelf.nu, Veroval en Canesten Gyno Test waarmee je kunt aantonen of een schimmelinfectie de oorzaak is van je vaginale klachten.

Alle informatie over alle mogelijkheden van zelfzorg en zelfzorg producten of informatie wanneer het nodig is een arts te raadplegen is te vinden op thuisarts.nl of zelfzorg.nl. Hier vind je betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.

cbd-logo