Insectenmiddelen

Lees meer

Resultaten 1 t/m 1 van 1

Heltiq Anti Muggen Spray
Heltiq Anti Muggen Spray
100 ml
(0)
Morgen in huis
11% korting
11,95 (adviesprijs) 10,65
Bekijk product: Heltiq Anti Muggen Spray

Muggenspray, DEET en anti insectenmiddelen

Als je op vakantie gaat heb je producten nodig die de insecten weghouden en die. als je toch gebeten bent. iets doen tegen de jeuk. Er zijn Nederland producten met en zonder DEET verkrijgbaar.

Producten met DEET

DEET houdt insecten, zoals muggen, teken, stekende vliegen, bloedzuigers, vlooien en mijten, op een afstand. Het is te gebruiken bij insecten die het op mensenbloed hebben gemunt:

• Gewone muggen en de muggen die malaria of infecties met virussen, zoals gele koorts of dengue (knokkelkoorts), kunnen verspreiden.

• Teken, de verspreiders van de ziekte van Lyme.

• Andere insecten, zoals steekvliegen en bloedzuigers.

Hoe werkt DEET?

DEET verstoort het reukvermogen van muggen. Hierdoor kunnen ze huid niet goed vinden. Afhankelijk van het percentage DEET dat in een product zit en de mate waarin je transpireert  werkt het 5 tot 8 uur.

Kleine kinderen zijn gevoelig voor DEET. Gebruik voor hen producten zonder DEET of als je naar malariagebieden gaat producten met maximaal 30% DEET. Bij zwangerschap is het verstandig om producten zonder DEET te gebruiken en als het echt nodig is in overleg met een arts. 

Producten zonder DEET

In sommige gebieden in de wereld en dan met name de tropen wordt geadviseerd om anti-insectmiddelen te gebruiken met DEET. Producten met DEET kunnen bijwerkingen hebben dus als het niet noodzakelijk is om deze producten te gebruiken kun je overwegen om anti-mugmiddelen te gebruiken zonder DEET.

Middelen tegen jeuk

Als je toch gestoken bent door een insect kun je daar behoorlijk veel last van hebben. Meestal jeukt de huid heel erg. Het gevaar is dan dat je de huid kapot krabt waardoor, met name in vakantielanden waar de hygiëne wat minder is, gevaar op infectie bestaat. 

Gelukkig zijn er producten die helpen tegen de jeuk in de vorm van cremes, sticks, sprays en pleisters. Veel van deze producten hebben een houdbaarheidsdatum. Vergeet deze niet te controleren en indien nodig het product te vervangen. Op Plein bestel je gemakkelijk nieuwe.