Let op: Door drukte kan het voorkomen dat je bestelling iets langer onderweg is, we houden je per e-mail op de hoogte

Vitamine & mineralen Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Lees meer

Resultaten 1 t/m 7 van 7

Bonusan UC-II plus
Bonusan UC-II plus
60 capsules
(0)
Donderdag in huis
36,99
Bekijk product: Bonusan UC-II plus
Bonusan Vitamine D3 15 mcg / 600 IE
Bonusan Vitamine D3 15 mcg / 600 IE
300 softgels
(0)
Donderdag in huis
6% korting
40,99 (adviesprijs) 38,53
Bekijk product: Bonusan Vitamine D3 15 mcg / 600 IE
Plantina Multi Essencials
Plantina Multi Essencials
90 tabletten
(0)
Donderdag in huis
20% korting
49,95 (adviesprijs) 39,79
Bekijk product: Plantina Multi Essencials
New Care Multi
New Care Multi
120 tabletten
(0)
Donderdag in huis
23% korting
46,25 (adviesprijs) 35,65
Bekijk product: New Care Multi
Sugarbearhair Haar Vitamines Gummybeertjes
Sugarbearhair Haar Vitamines Gummybeertjes
60 stuks
(0)
Donderdag in huis
35,87
Bekijk product: Sugarbearhair Haar Vitamines Gummybeertjes
Bonusan Vitamine D3 75mcg/3000ie
Bonusan Vitamine D3 75mcg/3000ie
120 softgels
(0)
Donderdag in huis
6% korting
39,89 (adviesprijs) 37,50
Bekijk product: Bonusan Vitamine D3 75mcg/3000ie
Orthica Acid Free C 1000 SR
Orthica Acid Free C 1000 SR
180 tabletten
(0)
Tijdelijk uitverkocht
26% korting
49,85 (adviesprijs) 36,89
Bekijk product: Orthica Acid Free C 1000 SR

Vitamines en mineralen

Vitaminen en mineralen spelen namelijk een grote rol in het herstel, groei en de goede werking van ons lichaam. Op Plein vind je een groot aanbod van vitamines en mineralen van diverse merken.

Lukt het niet om voldoende gevarieerd te eten? Dan kan het helpen om het tekort aan te vullen met vitamines en mineralen. 

Ons lichaam kan zelf geen vitamines aanmaken, maar haalt haar vitamines uit de voeding die we binnenkrijgen. Met een  gevarieerd eetpatroon krijg je in principe alle benodigde vitaminen en mineralen binnen. Kan je wel wat extra’s gebruiken of wil je aan je weerstand werken? Dan is het aan te raden om extra vitamines en mineralen te slikken in de vorm van supplementen. Zeker in de koudere maanden kan het helpen om je lichaam extra te ondersteunen. 

Dertien verschillende vitamines

In totaal zijn er dertien verschillende vitamines. Deze vitamines krijg je binnen door je dagelijkse voeding, maar ook bijvoorbeeld door de zon. Van deze dertien vitamines zijn er vier vet oplosbare vitamines en negen wateroplosbare vitamines. Vitamine A, Vitamine D, Vitamine E en Vitamine K behoren tot de vet oplosbare vitamines. Deze vitamines zitten voornamelijk in het vet van voedingsmiddelen en worden opgeslagen in de weefsels van het lichaam. De negen wateroplosbare vitamines, met uitzondering van vitamine B12, slaat je lichaam niet goed op en een teveel hiervan verlaat het lichaam weer via je urine.

Verschil vitamines en mineralen

Vitamines en mineralen verschillen voornamelijk op scheikundig vlak van elkaar. Vitamines vinden hun oorsprong in de levende natuur en worden door sommige planten of dieren zelf aangemaakt. Mineralen daarentegen komen uit de dode natuur. Planten komen aan hun mineralen door de aarde en dieren door voeding en water. 

Mineralen en spoorelementen

Net als vitamines maakt het lichaam zelf geen mineralen en spoorelementen aan. Ze zijn daarentegen wel erg belangrijk voor je. Mineralen en spoorelementen reguleren de enzymen en hormonen in je lichaam. Het verschil tussen mineralen en spoorelementen is de hoeveelheid die je ervan nodig hebt. Van mineralen heb je namelijk meer nodig. Mineralen die erg belangrijk zijn voor je lichaam zijn calcium, magnesium, kalium, natrium, chloride en fosfor. Spoorelementen die essentieel zijn, zijn jodium, ijzer, chroom, koper, zink, mangaan, seleen en molybdeen.

Voet- en handverzorgingsproducten online kopen

Op Plein vind je een breed assortiment met vitamines en mineralen van bekende merken als Davitamon, Dagravit, Swisse, Supradyn en Centrum. Ontdek nu jouw favoriete vitamines en mineralen en bestel direct voordelig online. Wil je graag advies of meer informatie over een bepaald product? Neem contact op met onze gecertificeerd drogist Marjolein. Zij helpt je graag verder. Je kunt haar een berichtje sturen via drogist@plein.nl