Vitamine & mineralen Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Lees meer

Resultaten 1 t/m 8 van 8

Magnesion Relax
Magnesion Relax
125 gr
(0)
Maandag in huis
30% korting
16,40 (adviesprijs) 11,54
Bekijk product: Magnesion Relax
Orthica Vitamin Poeder
Orthica Vitamin Poeder
250 gram
(0)
Maandag in huis
25% korting
25,95 (adviesprijs) 19,46
Bekijk product: Orthica Vitamin Poeder
AOV 330 Vitamine C Ascorbinezuur
AOV 330 Vitamine C Ascorbinezuur
250 gram
(0)
Maandag in huis
27% korting
25,45 (adviesprijs) 18,66
Bekijk product: AOV 330 Vitamine C Ascorbinezuur
Magnesion Senior
Magnesion Senior
125 gr
(0)
Maandag in huis
30% korting
16,40 (adviesprijs) 11,54
Bekijk product: Magnesion Senior
Magnesion Therapy
Magnesion Therapy
175 gr
(0)
Maandag in huis
27% korting
25,66 (adviesprijs) 18,72
Bekijk product: Magnesion Therapy
Lucovitaal Magnesium citraat poeder 400 mg
Lucovitaal Magnesium citraat poeder 400 mg
100 gram
(0)
Maandag in huis
34% korting
9,99 (adviesprijs) 6,59
Bekijk product: Lucovitaal Magnesium citraat poeder 400 mg
Lucovitaal Magnesium Citraatpoeder
Lucovitaal Magnesium Citraatpoeder
250 gram
(0)
Maandag in huis
45% korting
22,59 (adviesprijs) 12,42
Bekijk product: Lucovitaal Magnesium Citraatpoeder
AOV 332 Vitamine C Magnesium Ascorbaat
AOV 332 Vitamine C Magnesium Ascorbaat
250 gram
(0)
Tijdelijk uitverkocht
15% korting
46,00 (adviesprijs) 39,10
Bekijk product: AOV 332 Vitamine C Magnesium Ascorbaat

Vitamines en mineralen

Vitaminen en mineralen spelen namelijk een grote rol in het herstel, groei en de goede werking van ons lichaam. Op Plein vind je een groot aanbod van vitamines en mineralen van diverse merken.

Lukt het niet om voldoende gevarieerd te eten? Dan kan het helpen om het tekort aan te vullen met vitamines en mineralen. 

Ons lichaam kan zelf geen vitamines aanmaken, maar haalt haar vitamines uit de voeding die we binnenkrijgen. Met een  gevarieerd eetpatroon krijg je in principe alle benodigde vitaminen en mineralen binnen. Kan je wel wat extra’s gebruiken of wil je aan je weerstand werken? Dan is het aan te raden om extra vitamines en mineralen te slikken in de vorm van supplementen. Zeker in de koudere maanden kan het helpen om je lichaam extra te ondersteunen.

Dertien verschillende vitamines

In totaal zijn er dertien verschillende vitamines. Deze vitamines krijg je binnen door je dagelijkse voeding, maar ook bijvoorbeeld door de zon. Van deze dertien vitamines zijn er vier vet oplosbare vitamines en negen wateroplosbare vitamines. Vitamine A, Vitamine D, Vitamine E en Vitamine K behoren tot de vet oplosbare vitamines. Deze vitamines zitten voornamelijk in het vet van voedingsmiddelen en worden opgeslagen in de weefsels van het lichaam. De negen wateroplosbare vitamines, met uitzondering van vitamine B12, slaat je lichaam niet goed op en een teveel hiervan verlaat het lichaam weer via je urine.

Verschil vitamines en mineralen

Vitamines en mineralen verschillen voornamelijk op scheikundig vlak van elkaar. Vitamines vinden hun oorsprong in de levende natuur en worden door sommige planten of dieren zelf aangemaakt. Mineralen daarentegen komen uit de dode natuur. Planten komen aan hun mineralen door de aarde en dieren door voeding en water.

Mineralen en spoorelementen

Net als vitamines maakt het lichaam zelf geen mineralen en spoorelementen aan. Ze zijn daarentegen wel erg belangrijk voor je. Mineralen en spoorelementen reguleren de enzymen en hormonen in je lichaam. Het verschil tussen mineralen en spoorelementen is de hoeveelheid die je ervan nodig hebt. Van mineralen heb je namelijk meer nodig. Mineralen die erg belangrijk zijn voor je lichaam zijn calcium, magnesium, kalium, natrium, chloride en fosfor. Spoorelementen die essentieel zijn, zijn jodium, ijzer, chroom, koper, zink, mangaan, seleen en molybdeen.

Voet- en handverzorgingsproducten online kopen

Op Plein vind je een breed assortiment met vitamines en mineralen van bekende merken als Davitamon, Dagravit, Swisse, Supradyn en Centrum. Ontdek nu jouw favoriete vitamines en mineralen en bestel direct voordelig online. Wil je graag advies of meer informatie over een bepaald product? Neem contact op met onze gecertificeerd drogist Marjolein. Zij helpt je graag verder. Je kunt haar een berichtje sturen via drogist@plein.nl