Door drukte is onze klantenservice alleen via e-mail bereikbaar, onze excuses

Vitamine AD

Lees meer

Resultaten 1 t/m 1 van 1

Lucovitaal Levertraan Vitamine A en D
aanbieding
Lucovitaal Levertraan Vitamine A en D
120 Capsules
(0)
Vrijdag in huis
40% korting
7,99 (adviesprijs) 4,80
Bekijk product: Lucovitaal Levertraan Vitamine A en D

Vitamine AD

De werkzame stoffen in vitamine AD zijn retinol en colecalciferol. Retinol (vitamine A) en colecalciferol (vitamine D) zijn belangrijk voor het gezichtsvermogen, de vorming van huidcellen en de ontwikkeling van sterke botten en tanden.

Vitamine A (Retinol) en Vitamine D (colecalciferol) zijn beiden een in vet oplosbare vitamine. Een teveel plas je dus niet uit, maar wordt opgeslagen in het lichaam. Vitamine A is belangrijk voor het gezichtsvermogen, denk aan nachtblindheid, en voor de goede vorming van huidcellen. Vitamine D is belangrijk voor de ontwikkeling van sterke botten en tanden omdat het invloed heeft op de opname van calcium uit voeding door het lichaam.

Wel of geen vitamine AD?

Vroeger was het advies om je kind vitamine AD druppels of tabletjes te geven. Tegenwoordig wordt dat advies niet meer gegeven omdat de combinatie van vitamine AD kan leiden tot overdosering van vitamine A bij gezonde kinderen. Een overdosering vitamine A is gevaarlijk voor de lever.  

De combinatie vitaminetablet AD is dus niet geschikt voor kleine kinderen en baby’s als dit niet geadviseerd wordt. Daarom zijn veel bekende merken zoals Davitamon, al jaren terug gestopt met het produceren van vitamine AD.

Voor volwassenen bestaan ze nog wel maar ook daarvoor geldt: wees voorzichtig met de hoeveelheid vitamine A.

Levertraan

Levertraan staat in de Categorie vitamine AD omdat Levertraan een vette olie is die van nature vitamine A en D bevat en rijk is aan jodium en fosfor. Daarnaast bevat levertraan visvetzuren waarvan bekend is dat ze een gunstig effect hebben op onze gezondheid. Levertraan heeft niets te maken met walvissen. Levertraan is afkomstig van de lever van onder andere kabeljauw, schelvis of heilbot.

Vroeger moest je verplicht een lepel levertraan. Levertraan is uit de gratie geraakt omdat vitamine D toegevoegd werd aan voedingsproducten zoals margarine. Tegenwoordig is de levertraan weer in opkomst. Niet iedereen is daar even blij mee. 

Wil je graag advies of meer informatie over een bepaald product? Neem contact op met onze gecertificeerd drogist Marjolein. Zij helpt je graag verder. Je kunt haar een berichtje sturen via drogist@plein.nl 

Een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding.