Vitamine B3

Lees meer

Resultaten 1 t/m 3 van 3

Orthica Niacinamide 250
Orthica Niacinamide 250
90 tabletten
Maandag in huis
33% korting
11,10 (adviesprijs) 7,43
Bekijk product: Orthica Niacinamide 250
Bonusan Niacine Flush Free
Bonusan Niacine Flush Free
60 capsules
Direct leverbaar
6% korting
28,59 (adviesprijs) 26,87
Bekijk product: Bonusan Niacine Flush Free
Bonusan Niacine 500 mg
Bonusan Niacine 500 mg
60 capsules
Maandag in huis
6% korting
23,19 (adviesprijs) 21,79
Bekijk product: Bonusan Niacine 500 mg

Vitamine B3

Vitamine B3 is belangrijk voor een gezonde huid en het zenuwstelsel. Verder is vitamine B3 belangrijk voor de energievoorziening van de cellen.

Vitamine B3 wordt ook wel niacine, nicotinezuur of nicotinamide genoemd.

Welke voedingsmiddelen bevatten vitamine B3?

Vitamine B3 komt voor in verschillende voedingsmiddelen waaronder vlees en vis, gevogelte, noten, zaden en graanproducten. Omdat vitamine B3 in veel voedingsmiddelen zit, krijgen we gemakkelijk voldoende vitamine B3 binnen. Daarnaast kan het lichaam vitamine B3 deels maken uit het aminozuur tryptofaan (bouwsteen van eiwitten). Hierdoor dragen ook eiwitrijke producten zoals zuivel en eieren bij aan de aanmaak van niacine of vitamine B3.

Hoeveel B3 heb heeft het lichaam nodig?

De hoeveelheid vitamine B3 is afhankelijk van de hoeveelheid energie die iemand nodig heeft. Volwassenen hebben per dag 1,6 mg vitamine B3 per megajoule nodig. Gemiddeld heeft een volwassen man met een inactieve leefstijl ongeveer 11,5 megajoule per dag aan energie nodig. Dit komt overeen met 18 mg vitamine B3 per dag. Vrouwen hebben ongeveer 8,5 megajoule nodig bij een inactieve leefstijl. Dit komt overeen met 14 mg vitamine B3 per dag.

Vitaminesupplementen met vitamine B3

Ondanks dat Vitamine B3 in veel voedingsmiddelen zit, lukt het soms niet om voldoende vitamine B3 binnen te krijgen. Dat is jammer want vitamine B3 is wel een energieleverancier. Gelukkig kun je vitamine B3 ook als supplement kopen. Vitamine B3 zit in de meeste B-complexen en is als aparte vitamine verkrijgbaar.

Wil je graag advies of meer informatie over een bepaald product? Neem contact op met onze gecertificeerd drogist Marjolein. Zij helpt je graag verder. Je kunt haar een berichtje sturen via drogist@plein.nl

Een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding.