Vitamine B5

Lees meer

Resultaten 1 t/m 1 van 1

Bonusan Vitamine B5 Pantotheenzuur 500 mg
Bonusan Vitamine B5 Pantotheenzuur 500 mg
90 capsules
(0)
Direct leverbaar
6% korting
21,89 (adviesprijs) 20,57
Bekijk product: Bonusan Vitamine B5 Pantotheenzuur 500 mg

Vitamine B5

Vitamine B5 is belangrijk voor de afbraak van eiwitten, vetten, koolhydraten en vorming van een aantal hormonen. Verder draagt vitamine B5 bij aan de energievoorziening en het goed functioneren van het zenuwstelsel.

Vitamine B5 wordt ook wel Pantotheenzuur genoemd en is een in wateroplosbare vitamine. Vitamine B5 speelt een belangrijke rol bij de afbraak van eiwitten, vetten en koolhydraten. Het draagt bij aan de voorziening van energie. Daarnaast is het van belang bij de vorming van een aantal hormonen en zorgt het voor een goed functionerend zenuwstelsel.

In welke voedingsmiddelen zit vitamine B5?

Vitamine B5 zit in veel verschillende voedingsmiddelen. Vitamine B5 zit onder andere in vlees, vis, eieren, aardappelen, melk(producten), groente en fruit.

Hoeveel vitamine B5 heeft het lichaam nodig?

Voor vitamine B5 is er geen Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) vastgesteld. Als er geen ADH bepaald kan worden, schat men een Adequate Inneming (AI). De Adequate Inneming (AI) vitamine B5 voor volwassen mannen en vrouwen is vastgesteld op 5 milligram.

Voedingssupplementen met vitamine B5

Eigenlijk kun je geen tekort aan vitamine B5 hebben dus is een aanvulling nauwelijks nodig. Mocht je toch een tekort hebben dan bestaan er wel vitaminesupplementen met alleen vitamine B5 of je kunt een vitamine B-complex nemen waar onder andere vitamine B5 in zit.

Wil je graag advies of meer informatie over een bepaald product? Neem contact op met onze gecertificeerd drogist Marjolein. Zij helpt je graag verder. Je kunt haar een berichtje sturen via drogist@plein.nl

Een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding.