Vitamine E

Lees meer

Resultaten 1 t/m 1 van 1

Pharma Nord Bio-E Vitamine
Pharma Nord Bio-E Vitamine
150 capsules
(0)
Direct leverbaar
29% korting
64,95 (adviesprijs) 46,11
Bekijk product: Pharma Nord Bio-E Vitamine

Vitamine E

Vitamine E (tocoferol) speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van spier- en andere weefsels. 

Vitamine E wordt ook wel tocoferol genoemd. Vitamine E is een vetoplosbare vitamine. Vitamine E is een belangrijke vitamine voor de aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van spier- en andere weefsels. Ook speelt vitamine E een rol bij de weerstand. Vitamine E is een antioxidant. Het beschermt de cellen in het lichaam tegen vrije radicalen.

In welke voedingsmiddelen zit vitamine E?

Vitamine E komt voor in plantaardige oliën en in plantaardige producten zoals granen, noten, zaden, groenten en fruit. Dierlijke producten bevatten relatief weinig vitamine E.

Hoeveel vitamine E heeft het lichaam nodig?

Voor vitamine E is er geen Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) vastgesteld. Als er geen ADH bepaald kan worden schat men een Adequate Inneming (AI). Voor vitamine E is een adequate inneming (AI) vastgesteld van 13 mg per dag voor volwassen mannen en 11 mg per dag voor volwassen vrouwen.

Veilige Dosis

Vitamine E is een in vetoplosbare vitamine waardoor een teveel het lichaam niet verlaat, maar het stapelt zich op in (vet) weefsels. Omdat vitamine E zich opstapelt in het lichaam heeft de voedingsraad een maximale veilige dosis bepaald. De maximale veilige dosis van vitamine E is, door de Gezondheidsraad, vastgesteld op 300 milligram per dag, dit is ongeveer 25x de ADH. Deze hoeveelheid komt overeen met 4,5 kilogram noten.

Voedingssupplementen met Vitamine E

Een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Toch kan het voorkomen dat het niet lukt om met gewone voedingsmiddel voldoende vitamine E binnen te krijgen. Met behulp van een supplement kun je dit aanvullen. Je kunt dit doen met een multivitaminen en mineralen waar onder andere vitamine E in zit of met een vitaminesupplement waar alleen vitamine E inzit.

Wil je graag advies of meer informatie over een bepaald product? Neem contact op met onze gecertificeerd drogist Marjolein. Zij helpt je graag verder. Je kunt haar een berichtje sturen via drogist@plein.nl

Een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding.