Vitaminen en mineralen


Lees meer

Resultaten 1 t/m 20 van 114

aanbieding
Lucovitaal Collageen Multi A-Z

Direct leverbaar

13,39 (adviesprijs)
41% korting
7,84
Bekijk product: Lucovitaal Collageen Multi A-Z
Davitamon Compleet Weerstand

Direct leverbaar

24,99 (adviesprijs)
13% korting
21,85
Bekijk product: Davitamon Compleet Weerstand
Orthica Multi 4 All

Direct leverbaar

67,40 (adviesprijs)
31% korting
46,51
Bekijk product: Orthica Multi 4 All
Orthica Multi Max

Direct leverbaar

68,85 (adviesprijs)
32% korting
46,72
Bekijk product: Orthica Multi Max
Supradyn Complex Forte

Direct leverbaar

19,38 (adviesprijs)
22% korting
15,17
Bekijk product: Supradyn Complex Forte
Orthica Multi 50+

Direct leverbaar

69,15 (adviesprijs)
32% korting
46,93
Bekijk product: Orthica Multi 50+
Supradyn Complex Forte

Direct leverbaar

25,09 (adviesprijs)
24% korting
18,99
Bekijk product: Supradyn Complex Forte
Centrum Energy Advanced

Direct leverbaar

25,45 (adviesprijs)
27% korting
18,63
Bekijk product: Centrum Energy Advanced
Orthica Soft Multi

Direct leverbaar

59,95 (adviesprijs)
29% korting
42,33
Bekijk product: Orthica Soft Multi
Orthica Vegetarian Multi

Direct leverbaar

23,80 (adviesprijs)
27% korting
17,39
Bekijk product: Orthica Vegetarian Multi
Orthica Strata Fem

Direct leverbaar

52,35 (adviesprijs)
30% korting
36,90
Bekijk product: Orthica Strata Fem
Supradyn Complex Forte

Direct leverbaar

8,07 (adviesprijs)
16% korting
6,80
Bekijk product: Supradyn Complex Forte
Orthica Teener Multi

Direct leverbaar

38,95 (adviesprijs)
30% korting
27,28
Bekijk product: Orthica Teener Multi
Dagravit Totaal 30

Direct leverbaar

30,84 (adviesprijs)
14% korting
26,55
Bekijk product: Dagravit Totaal 30
Supradyn Complex Energy

Direct leverbaar

16,61 (adviesprijs)
20% korting
13,31
Bekijk product: Supradyn Complex Energy
AOV 105 One Daily

Direct leverbaar

35,95 (adviesprijs)
32% korting
24,40
Bekijk product: AOV 105 One Daily

Multivitaminen en mineralen

Multivitaminen en Mineralen is een voedingssupplement dat over het algemeen alle bekende vitaminen en mineralen bevat die essentieel zijn voor de gezondheid en vrijwel alle processen in het menselijk lichaam.

Ze zijn in verschillende vormen verkrijgbaar, zoals tabletten, capsules, kauwtabletten, poeders en vloeistoffen. Multivitamines zijn verkrijgbaar bij de drogist, apotheek, supermarkten en bij online aanbieders zoals Plein.nl.

Dertien verschillende vitaminen

Er zijn dertien vitamines: vier in vet oplosbare vitamines en negen in water oplosbare vitaminen. De in vet oplosbare vitamines zijn vitamine A, vitamine D, vitamine E en vitamine K. De in vet oplosbare vitamines zitten voornamelijk in het vet van voedingsmiddelen en kunnen in de weefsels van het lichaam worden opgeslagen. De wateroplosbare vitamines zijn vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 (foliumzuur) en B12 en vitamine C. Deze vitamines zitten juist in het vocht dat in voedingsmiddelen zit. Het lichaam kan deze wateroplosbare vitamines (met uitzondering van vitamine B12) niet goed opslaan; een teveel plas je daarom weer uit.

Verschil tussen Vitaminen, Mineralen en Spoorelementen

Vitamines en mineralen lijken meer op elkaar dan dat ze verschillend zijn. Het belangrijkste verschil tussen vitamines en mineralen is een scheikundig verschil. Vitamines komen uit de levende natuur en kunnen door sommige planten of dieren zelf gemaakt worden, terwijl mineralen uit de dode natuur komen en door planten moeten worden opgenomen uit de aarde en door dieren uit voeding of water. Mineralen en spoorelementen zijn, net als vitamines, stoffen die het lichaam niet of te weinig zelf aan kan maken maar zijn wel onmisbaar bij bijna alle processen die plaatsvinden in het menselijk lichaam.

De ‘R’ in de maand

Vroeger dacht men dat we alleen een vitaminesupplement moesten slikken als de R in de maand zit. Inmiddels is dit achterhaald en heeft het meer te maken met ons eet en leefpatroon dan de tijd van het jaar. Als je gezond en afwisselend eet, krijgt het lichaam voldoende vitaminen en mineralen binnen door de voeding en heb je in principe geen extra multivitaminen met mineralen uit een potje nodig. Alleen lukt dit niet altijd en dan is het goed om een multivitaminen en Mineralen supplement te nemen als aanvulling op die gezonde voeding. 

Voor wie zijn multivitaminen en mineralen geschikt?

Er zijn veel verschillende multivitaminen en mineralen verkrijgbaar in Nederland. Ze verschillen niet alleen qua samenstelling of het percentage van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid maar hebben ook verschillende doelgroepen. De belangrijkste doelgroepen zijn:

• Kinderen

• Mannen

• Vrouwen

• Sporters

• 50+

• 65+

• Vrouwen die zwanger zijn of willen worden

Omdat de vitamine behoefte van de verschillende doelgroepen anders is, zijn de hoeveelheden per dosering van vitamines en mineralen ook anders. 

Vitamine K in multivitaminen

Voor mensen die antistollingsmiddelen slikken kan de toevoeging van vitamine K gevaarlijk zijn. Als je een antistollingsmiddel slikt is het dus belangrijk om te weten of het vitaminesupplement Vitamine K bevat en te overleggen met een arts of dat dan een geschikt vitaminesupplement voor jou is. Tegenwoordig bevatten niet meer alle multivitaminen vitamine K.

Multivitaminen en mineralen kopen op Plein.nl

Op Plein.nl vind je een breed assortiment met multivitaminen en mineralen van bekende merken als Davitamon, Dagravit, Centrum, Supradyn, Lucovitaal, AOV en Orthica. Ontdek nu jouw favoriet en bestel direct online bij Plein. Altijd snel in huis. 

Wil je graag advies of meer informatie over een bepaald product? Neem contact op met onze gecertificeerd drogist Marjolein. Zij helpt je graag verder. Je kunt haar een berichtje sturen via drogist@plein.nl 

Een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding. 

|