Oren

Lees meer

Resultaten 1 t/m 1 van 1

Sence Wattenstaafjes  Bamboo Katoen
Sence Wattenstaafjes Bamboo Katoen
200 stuks
(0)
Morgen in huis
0,99
Bekijk product: Sence Wattenstaafjes Bamboo Katoen

Oorsmeer verwijderen

Met de oorreinigers en wattenstaafjes van Plein maak je in een handomdraai je oren weer netjes schoon. 

Een gezond oor maakt oorsmeer aan. Veel mensen vinden oorsmeer een beetje vies en halen het dus weg. Maar oorsmeer heeft een hele hoop goede eigenschappen. Zo beschermt oorsmeer de gehoorgang tegen uitdroging, vuil, stof, vocht, schimmels en bacteriën. Het oorsmeer reinigt de gehoorgang en is dus erg nuttig. Toch vinden velen dat het onhygiënisch is als je veel oorsmeer hebt. Daarom zijn er een aantal manieren om oorsmeer alsnog te verwijderen, namelijk met een oorreiniger of wattenstaafje. 

Oorreiniger en wattenstaafjes

Oorreiniger

Een van die manieren is door gebruik te maken van een oorreiniger. Een oorreiniger is een lange staaf van staal waarmee je je oren kan reinigen. Doordat de vorm ergonomisch is, verwijder je de oorsmeer gemakkelijk en snel. 

Zoals gezegd is het in principe niet nodig om oorsmeer te verwijderen, omdat je oor dit zelf al doet. Toch kiezen velen ervoor om overtollig oorsmeer weg te halen. Pas wel op met hoe je dit doet aangezien je je oor kunt beschadigen. Voor het verwijderen van oorsmeer, kan je een oorreiniger gebruiken. Maak met deze oorreiniger de oorschelp en de gehooropening schoon, maar ga vooral niet met de oorrreiniger helemaal je oor in. Wanneer je dit wel doet, is de kans groot dat je je gehoor beschadigt. Zorg dus dat je altijd nog een stuk van de oorreiniger blijft zien, hierdoor zal je niet te diep in je oor gaan en het dus niet beschadigen. 

Wattenstaafjes 

Zoals hierboven al is vermeld, is het belangrijk dat je je oren op de juiste manier schoonmaakt zodat je oren niet beschadigen. Naast de oorreiniger kan je je oren ook schoonmaken met wattenstaafjes. Wattenstaafjes zijn een stukje kleiner dan een oorreiniger en gooi je na gebruik weg. Vaak zijn deze wattenstaafjes gemaakt van karton en watten. 

Oren schoonmaken

Er zijn ook nog andere manieren om je oren schoon te maken naast de wattenstaafjes. Je kan ook gebruik maken van een tissue. Vouw de tissue om je pink, houd je hoofd zo schuin mogelijk en breng je pink in je oor. Dit moet je doen zonder te forceren, dus druk je pink niet helemaal in je oor. Laat je oor daarna weer even drogen en je oor zal weer een stuk schoner zijn. Ook kun je je oren reinigen door middel van olie. Heb je last van verstopte oren, druppel dan elke dag olie in je oor. De olie zorgt ervoor dat je oorsmeer soepel blijft en beschermt het oor tegen uitdroging. 

Oorreiniger en wattenstaafjes kopen

Op zoek naar een goede oorreiniger of handige wattenstaafjes voor het reinigen van je oren? Op Plein, jouw online drogist, vind je een breed assortiment met producten voor het optimaal schoonmaken van je oren. Ontdek jouw favoriete product en bestel direct online. Wij zorgen ervoor dat je bestelling snel bij je wordt thuisbezorgd. Zo makkelijk, zo fijn!