Dieetvoeding 

Op Plein vind je een breed assortiment met glutenvrije, lactosevrije, zoutarme, gistvrije, vegan en suikerarme producten die perfect passen binnen jouw dieet.

Glutenvrij dieet

Glutenvrije producten zijn producten zonder gluten. Gluten is een mengsel van eiwitten dat van nature voorkomt in bepaalde granen of andere ingrediënten zoals: griesmeel, tarwe, rogge, muesli, macaroni, spaghetti, mie, mout en plantaardige vezels en eiwitten.

Sommige mensen hebben glutenintolerantie en daarvoor zijn gluten erg schadelijk. Naast glutenintolerantie zijn er ook mensen waarbij een glutensensitiveit is vastgesteld. Voor hen is het belangrijk om ook een glutenvrij dieet aan te houden.

Lactosevrij dieet

Lactosevrije producten zijn producten die geen lactose bevatten, oftewel producten waar melk is in verwerkt zoals: kaas, yoghurt, kwark en zuiveldranken. Lactose intolerantie ontstaat wanneer je lichaam te weinig lactase-enzym aanmaakt. Je lichaam kan de melksuiker niet goed opnemen waardoor de melksuiker in de dikke darm komt in plaats van de dunne darm. Dit kan klachten veroorzaken zoals buikpijn, krampen, braken, winderigheid, diarree of verstopping.

Vegan dieet

Vegan producten zijn producten waarbij geen dierlijke ingrediënten zijn gebruikt. Denk hierbij aan ingrediënten zoals melk, boter, kwark en ei.

Zoutarm

Als je last hebt van een hoge bloedruk moet je matig zijn met het gebruik van zout. Dat is lastig want zout is een smaakmaker die veelvuldig wordt toegepast. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook zoutvervangers te koop die passen in een zoutarm dieet.

Calorierijke voeding

Heb je ondergewicht en wil je graag wat kilo's aankomen? Als je calorierijke voeding moet eten, is het sterk af te raden om zakken patat, gefrituurde snacks, chips en andere ongezonde voeding te gaan eten. Op Plein.nl vind je shakes en snacks die gezond en calorierijk zijn.

Dieetvoeding kopen op Plein

Op Plein vind je een uitgebreid assortiment met glutenvrije, lactosevrije, zoutarme, suikerarme en vegan producten. Ideaal als je een bepaald dieet volgt of graag een gezondere levensstijl wilt. Ontdek nu ons uitgebreide assortiment met merken als Schar, Happy Bakers, Oatly, Nature Valley, Cereal, MadeGood en Lima. Kies jouw favorieten en bestel jouw dieetvoeding veilig en vertrouwd bij Plein. Altijd snel in huis!