Stoppen met roken

Lees meer

Resultaten 1 t/m 6 van 6

Nicotinell Nicotinepleisters 21mg
Nicotinell Nicotinepleisters 21mg
14 stuks
Nicotinell Nicotinepleisters 21mg
Nicotinell Nicotinepleisters 21mg
7 stuks
Nicotinell Nicotinepleisters 7mg
Nicotinell Nicotinepleisters 7mg
14 stuks
Nicotinell Nicotinepleisters 14mg
Nicotinell Nicotinepleisters 14mg
7 stuks
Tijdelijk uitverkocht
Nicotinell Nicotinepleisters 7mg
Nicotinell Nicotinepleisters 7mg
7 stuks
Nicotinell Nicotinepleisters 14mg
Nicotinell Nicotinepleisters 14mg
14 stuks
Tijdelijk uitverkocht

Stoppen met roken

Stoppen met roken is moeilijk. Allereerst mis je bij bepaalde activiteiten of op vaste momenten gedurende de dag het roken van een sigaret. Bijvoorbeeld  ’s ochtends bij de eerste kop koffie of na het eten. Je moet dus niet alleen stoppen met roken, maar ook je dagelijkse routine veranderen. 

Afkickverschijnselen roken

Vervolgens krijg je te maken met ontwenningsverschijnselen, de zogenaamde afkickverschijnselen. Je kunt te maken krijgen met twee soorten ontwenningsverschijnselen namelijk lichamelijke en geestelijke.

Veel mensen die alleen op wilskracht stoppen en dit doen zonder hulp(middelen) zien hun stoppoging in de fase waarin je veel last hebt van ontwenningsverschijnselen stranden. Het is dus belangrijk om goed voorbereid te stoppen met roken. 

Hulpmiddelen bij je stoppoging

Als je besloten hebt dat je wilt stoppen met roken en je bent 18 jaar of ouder dan kun je ervoor kiezen om dit te doen met hulp van nicotinevervangers. Nicotinevervangers, vervangen de ontbrekende nicotine uit de sigaretten waardoor je minder kans hebt dat je stoppoging mislukt omdat je last krijgt van ontwenningsverschijnselen. Nicotine vervangende producten moeten bij voorkeur worden gebruikt in combinatie met een gedrag ondersteunend programma. Nicotinevervangers zijn hulpmiddelen en geen wondermiddelen. 

De nicotinevervangers zijn geneesmiddelen. Lees daarom altijd voor gebruik de bijsluiter. Als je borstvoeding geeft, zwanger bent of nog geen 18 jaar bent zijn deze producten niet geschikt voor je. Je zult dan samen met je huisarts moeten bepalen welke methode om te stoppen met roken het meest geschikt is voor je. Dit geldt ook voor mensen die problemen met het hart hebben of last hebben van ontstekingen in de mond, keel of slokdarm.

Helaas hebben de nicotinevervangers ook bijwerkingen en zolang je nicotinevervangers gebruikt blijf je last houden van de nadelen van nicotinegebruik.

Welke nicotinevervangers kun je gebruiken?

  • Nicotinepleisters
    Nicotinepleisters zorgen ervoor dat je via de huid nicotine in je bloed krijgt. Nicotinepleisters zijn in verschillende sterktes verkrijgbaar. Welke sterkte voor jou het meest geschikt is hangt af van de hoeveelheid sigaretten die je per dag rookt. Afhankelijk van de hoeveelheid sigaretten die je rookt bouw je de nicotinetoevoer in 10 weken af, door in fases minder sterke pleisters te gebruiken.
  • Nicotinekauwgom
    Nicotinekauwgom is kauwgom waar nicotine aan toe is gevoegd. Als je lichaam vraagt om nicotine neem je een nicotinekauwgom. Door het kauwen op het kauwgom komt er beetje bij beetje nicotine vrij in je mond. Afhankelijk van de hoeveelheid sigaretten die je rookt kies je voor een bepaalde sterkte van de kauwgom. De kauwgom is verkrijgbaar in 2 en 4 mg. Na ongeveer drie maanden moet je de aantal nicotinekauwgommen dat je neemt geleidelijk afbouwen.
  • Nicotinezuigtabletten
    Nicotinezuigtabletten zijn snoepjes die ja langzaam in je mond opzuigt. Door het zuigen of sabbelen komt er nicotine vrij dat via het mondslijmvlies in de wangen in het bloed komt. Nicotine zuigtabletten zijn in de sterkten van 1 tot 4 mg nicotine verkrijgbaar. Na 6 maanden moet de behoefte aan nicotinezuigtabletten verdwenen zijn.
  • Spray
    De Nicotine mondspray bevat 1 mg nicotine per verstuiving. Je mag per uur maximaal 4 keer een verstuiving nemen en per 24 uur 64 verstuivingen. In 12 weken bouw je het gebruik van de spray af.

Combineren van nicotinevervangers

Als het gebruik van een nicotinepleister onvoldoende effect heeft, kunnen de pleisters gecombineerd worden met een zuigtablet, kauwgom of spray. Je moet hier wel voorzichtig mee omgaan omdat je bij teveel gebruik een nicotine overdosis kunt krijgen. Dus neem niet zomaar de zwaarste combinaties. In de bijsluiter staan geschikte combinaties. 

Stoppen met roken hulpmiddelen kopen op Plein

Stoppen met roken met hulpmiddelen zoals nicotinepleisters, -kauwgom, -zuigtabletten of -spray kopen en gebruiken maakt je stoppoging vaak een stukje makkelijker. Je bestelt deze hulpmiddelen eenvoudig online bij Plein. Deze geneesmiddelen kunnen het verschil maken tussen het wel of niet slagen van je stoppoging. Je moet je wel realiseren dat als je kiest voor een nicotinehulpmiddel dat je echt geen sigaretten meer mag roken. Lees daarom voor gebruik en aanschaf de bijsluiter goed door zodat je zeker weet dat deze methode echt het beste bij jouw stoppoging past. Vragen? Onze gediplomeerde drogisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Je kunt al je vragen sturen via [email protected] of bellen op 088-8000 200.

Alle informatie over alle mogelijkheden van zelfzorg en zelfzorg producten of informatie wanneer het nodig is een arts te raadplegen is te vinden op thuisarts.nl . Hier vind je betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.

cbd-logo  Drogist CBD