Huid

Lees meer

Resultaten 1 t/m 20 van 221

Dermatix Siliconen Gel
Dermatix Siliconen Gel
15 gr
1
15% korting
Care Plus Anti Insect Spray 50% Deet
Care Plus Anti Insect Spray 50% Deet
60 ml
1
14% korting
Lucovitaal Manuka Honing Zalf
2+2 gratis
Lucovitaal Manuka Honing Zalf
100 ml
VSM Kind Arnikind Vallen En Stoten Gel
aanbieding
VSM Kind Arnikind Vallen En Stoten Gel
40 gram
1
25% korting
VSM Zalf Derma Calendulan
VSM Zalf Derma Calendulan
75 gram
4
Actinica Lotion SPF50+
Actinica Lotion SPF50+
80 gram
Bepanthen Eczeem Creme
Bepanthen Eczeem Creme
20 gram
19% korting
Bepanthen Eczeem Creme
Bepanthen Eczeem Creme
50 gram
18% korting
Biodermal Couperose Creme
1+1 gratis
Biodermal Couperose Creme
30 ml
2x Fagron Koelzalf FNA
2x Fagron Koelzalf FNA
100 gr
1
2x Jecovitol Levertraanzalf
2x Jecovitol Levertraanzalf
30 gram
3
21% korting
Jecovitol Levertraanzalf
Jecovitol Levertraanzalf
30 gram
3
18% korting
Bepanthen Beschermende Zalf
Bepanthen Beschermende Zalf
50 gram
1
Bogena Uierzalf
Bogena Uierzalf
700 gr
2
Morgen in huis
Fagron Koelzalf FNA
Fagron Koelzalf FNA
100 gr
1
Lucovitaal Zonneallergie Creme SPF30
2+2 gratis
Lucovitaal Zonneallergie Creme SPF30
100 ml
Fagron Koelzalf Zonder Rozenolie
Fagron Koelzalf Zonder Rozenolie
100 gr
9% korting
Nestosyl 3-in-1 Wondgel
Nestosyl 3-in-1 Wondgel
75 ml
33% korting
2x Jungle Formula Spray Maximum 50% Deet
2x Jungle Formula Spray Maximum 50% Deet
75 ml
18% korting
A.Vogel Creme Arnicaforce
aanbieding
A.Vogel Creme Arnicaforce
30 gram
17% korting

Producten voor de gezondheid van je huid

In deze categorie vind je heel veel verschillende producten voor de huid. Deze producten werken cosmetisch verzorgend of houden de insecten weg.

De crèmes die cosmetisch verzorgend werken geven een verlichting bij klachten, zoals:

Functie van de huid

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. De huid heeft verschillende functies:  

 • De huid beschermen. De huid beschermt het lichaam tegen bacteriën, virussen en schimmels, zodat deze niet makkelijk via je huid je lichaam binnendringen. Als je huid kapot is door een wondje dan is de kans op bacteriën groter, maar hiervoor heeft het lichaam een ingenieus  afweersysteem.  Bij beschadiging van de huid zorgt de huid ervoor dat deze weer hersteld.
  De huid beschermt ook tegen UV stralen. De huid bevat pigment en pigment (melanine) beschermt de huid tegen beschadiging door Uv-stralen van de zon. Helaas is de natuurlijke bescherming niet voldoende dus een antizonnebrandcrème is altijd nodig als je de zon in gaat.
 • De aanmaak van vitamine D. De huid maakt onder invloed van zonlicht vitamine D aan. Vitamine D is weer belangrijk voor de opname van calcium in ons lichaam.
 • Een constante temperatuur van het lichaam. Als je lichaam te warm dreigt te worden, gaan de bloedvaatjes in je huid openstaan waardoor de warmte beter naar buiten kan. Ook ga je meer zweten. Het transpiratievocht dat op je huid blijft liggen, zorgt voor afkoeling.
  Als je het koud hebt gaan de bloedvaatjes in je huid samenknijpen waardoor de warmte in je lichaam blijft. Het transpireren blijft achterwege en je krijgt kippenvel (het omhoog gaan staan van haartjes).
 • Energieopslag. De huid slaat vetten op die niet gelijk nodig zijn voor energie.
 • Zintuig. De huid bevat ongeveer een miljoen zenuwuiteinden. Door deze zenuwuiteinden voelen we kou, warmte, pijn, jeuk of een aanraking.
 • Barrièrevorming. De huid is een barrière met de buitenwereld. Het zorgt ervoor dat er in het lichaam een stabiel milieu is waarbij de niet teveel water en zouten verloren gaan die weer belangrijk zijn voor een goede vochthuishouding. Daarnaast vormt de huid een barrière voor water en schadelijke stoffen van buitenaf. Hiervoor is vooral de hoornlaag (opperhuid) belangrijk.
 • Sociale functie. De huid heeft ook een sociale functie. De huid is voor iedereen zichtbaar dus hiermee kun je je uiten naar de buitenwereld met bijvoorbeeld make-up, tatoeëring of piercings. Anderzijds kan de huid je (sociale) leven ook negatief beïnvloeden. Door huidaandoening zoals eczeem, brandwonden of psoriasis kunnen mensen anders worden benaderd.

Gezien de belangrijke functies van de huid, is het belangrijk dat we zuinig zijn met onze huid. Vaak gaan klachten zoals blauwe plekken, lichte brandwondjes, snij- en schaafwondjes of verbranding door de zon vanzelf over en hoef je niets te doen. Het kan ook voorkomen dat je door deze klachten veel last hebt van pijn of jeuk en dan is het fijn dat je een zalf of een crème kunt gebruiken die cosmetisch verzorgend werkt of de jeuk verlicht.

Geneesmiddelen voor een gezonde huid

Op Plein verkopen wij ook crèmes die een geregistreerd geneesmiddel zijn. Deze zijn te vinden in de categorie geneesmiddelen onder huid. Naast een cosmetische verzorgende of een verlichtende werking hebben deze producten ook een genezende werking.

Huidproducten tegen muggen en andere insecten

Naast middelen die cosmetisch verzorgend of jeukstillend werken, vind je op Plein.nl ook producten die je op de huid kunt doen om stekende insecten of teken weg te houden. Er bestaan producten met én zonder DEET:

Producten met DEET

Producten met DEET zijn effectief om stekende insecten en teken weg te houden. DEET is het meest effectief tegen (malaria)muggen en steekvliegen, effectief tegen teken en redelijk effectief tegen grote steekvliegen, knutjes en midges.

DEET tast het reukvermogen van de stekende insect aan waardoor deze niet meer goed kan ruiken en je minder snel gestoken wordt. DEET is verkrijgbaar in een spray, gel en lotion en het heeft weinig bijwerkingen. Bijwerkingen zouden in de vorm van huidirritatie kunnen optreden. Producten met DEET zijn erg effectief. DEET is te koop in verschillende percentages. Hoe hoger het percentage hoe langer het product werkt. Het heeft dus niets te maken met beter of slechter.

 • 30% DEET werkt ongeveer zes uur.
 • 40% DEET werkt ongeveer acht uur.
 • 50% DEET werkt ongeveer tien uur.

Er zijn externe invloeden die de DEET minder lang kunnen laten werken. Bijvoorbeeld hitte waardoor je veel transpireert of een fiks regenbui. In deze gevallen zal je soms wat vaker moeten smeren. Aanraders van onze drogist:

Producten met DEET en kinderen

Er zijn verschillende richtlijnen over het gebruik van producten met DEET bij kleine kinderen. Het advies dat het meest voorkomt is geen DEET bij kinderen jonger dan 3 maanden en bij kinderen die jonger zijn dan 2 jaar alleen producten met 30 % DEET gebruiken.

Producten zonder DEET

Als je geen DEET wilt gebruiken, zijn de enige producten waarvan bewezen is dat ze ook effectief zijn,  producten op basis van Citriodiol, ofwel PMD. Dit komt uit citroeneucalyptusolie en is een natuurlijk alternatief. Ideaal voor vrouwen die zwanger zijn, kleine kinderen en mensen met een heel gevoelige huid. Van alle andere stoffen in anti-mug middelen is de werkzaamheid (nog) niet bewezen.

Huidverzorgingsproducten kopen op Plein

Op Plein vind je een breed assortiment met gezondheidsproducten voor de huid van bekende merken als VSM, Bepanthen, Biodermal en A.Vogel. Ontdek nu onze ruime selectie en bestel direct online. Altijd snel in huis. Vragen? Onze gediplomeerde drogist Marjolein helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Je kunt haar al je vragen sturen via [email protected] of bellen op 088-8000 200.