Vitamine B2

Lees meer

Resultaten 1 t/m 4 van 4

Orthica B2-50
Orthica B2-50
90 capsules
Morgen in huis 30% korting
Vitals B2 Riboflavine 5 Fosfat
Vitals B2 Riboflavine 5 Fosfat
100 capsules
26% korting
Vitortho Vitamine B2 Actief
Vitortho Vitamine B2 Actief
60 vegacapsules
22% korting
Bonusan Riboflavine Plus
Bonusan Riboflavine Plus
120 capsules
6% korting

Vitamine B2

Vitamine B2 (riboflavine) is belangrijk voor de instandhouding van het zenuwstelsel, de spijsvertering en de energiehuishouding. Ook is het van belang voor een gezonde huid en het gezichtsvermogen.

Andere namen voor vitamine B2 zijn Riboflavine en Lactoflavine. Vitamine B2 is een in water oplosbare vitamine. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B2 is voor een volwassenen vastgesteld op 1,5 mg. Voor vitamine B2 is nog geen maximum opgesteld. Als je veel voedingsmiddelen met vitamine B2 eet, neemt je lichaam relatief maar een klein deel op. Als je  meer vitamine B2 binnenkrijgt dan je nodig hebt, plas je het teveel uit.

Vitamine B2 heeft een heldergele kleur. Je urine kan hierdoor felgeel van kleur worden. Soms wordt het gebruikt als kleurstof. Het is dan een additief in ons voedsel en heeft e-nummer E-101 gekregen.

Waar is vitamine B2 goed voor?

Vitamine B2 (Riboflavine) is onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam. Deze vitamine speelt namelijk een belangrijke rol bij het vrijmaken van energie voor je lichaam uit koolhydraten, eiwitten en vetten. 

Waar zit vitamine B2 in?

Vitamine B2 zit vooral in melkproducten, maar ook in vlees, vleeswaren, groente, fruit, brood en graanproducten. Vitamine B2 zit vooral in lever, lijnzaad, amandelen, kaas en soja.

Tekort aan vitamine B2

Als je een tekort hebt aan vitamine B2 (Riboflavine) dan merk je dit aan huidafwijkingen bij de mond en tong. Ook kan een tekort zorgen voor ontstekingen bij de neus.

Vitamine B2 als supplement

Vitamine B2 vind je in diverse vitaminesupplementen. Deze vitamine kun je alleen als B2 kopen maar ook in combinatie met andere vitaminen. B2 zit namelijk ook in de meeste multivitaminen en in B-complex.

Wil je graag advies of meer informatie over een bepaald product? Neem contact op met onze gecertificeerd drogist Marjolein. Zij helpt je graag verder. Je kunt haar een berichtje sturen via [email protected]

Een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding.