Vitamine B3

Lees meer

Resultaten 1 t/m 5 van 5

Vitakruid B3 Niacinamide 500 mg
aanbieding
Vitakruid B3 Niacinamide 500 mg
90 capsules
Morgen in huis 23% korting
AOV 211 Nicotinamide (500 mg)
AOV 211 Nicotinamide (500 mg)
60 vegacapsules
Morgen in huis 25% korting
2x AOV 211 Nicotinamide (500 mg)
2x AOV 211 Nicotinamide (500 mg)
60 vegacapsules
Morgen in huis 28% korting
Bonusan Niacine Flush Free
Bonusan Niacine Flush Free
60 capsules
Morgen in huis 6% korting
Vitals Vitamine B3 500mg
Vitals Vitamine B3 500mg
100 capsules
Morgen in huis 21% korting

Vitamine B3

Vitamine B3 is belangrijk voor een gezonde huid en het zenuwstelsel. Verder is vitamine B3 belangrijk voor de energievoorziening van de cellen.

Vitamine B3 wordt ook wel niacine, nicotinezuur of nicotinamide genoemd.

Welke voedingsmiddelen bevatten vitamine B3?

Vitamine B3 komt voor in verschillende voedingsmiddelen waaronder vlees en vis, gevogelte, noten, zaden en graanproducten. Omdat vitamine B3 in veel voedingsmiddelen zit, krijgen we gemakkelijk voldoende vitamine B3 binnen. Daarnaast kan het lichaam vitamine B3 deels maken uit het aminozuur tryptofaan (bouwsteen van eiwitten). Hierdoor dragen ook eiwitrijke producten zoals zuivel en eieren bij aan de aanmaak van niacine of vitamine B3.

Hoeveel B3 heb heeft het lichaam nodig?

De hoeveelheid vitamine B3 is afhankelijk van de hoeveelheid energie die iemand nodig heeft. Volwassenen hebben per dag 1,6 mg vitamine B3 per megajoule nodig. Gemiddeld heeft een volwassen man met een inactieve leefstijl ongeveer 11,5 megajoule per dag aan energie nodig. Dit komt overeen met 18 mg vitamine B3 per dag. Vrouwen hebben ongeveer 8,5 megajoule nodig bij een inactieve leefstijl. Dit komt overeen met 14 mg vitamine B3 per dag.

Vitaminesupplementen met vitamine B3

Ondanks dat Vitamine B3 in veel voedingsmiddelen zit, lukt het soms niet om voldoende vitamine B3 binnen te krijgen. Dat is jammer want vitamine B3 is wel een energieleverancier. Gelukkig kun je vitamine B3 ook als supplement kopen. Vitamine B3 zit in de meeste B-complexen en is als aparte vitamine verkrijgbaar.

Wil je graag advies of meer informatie over een bepaald product? Neem contact op met onze gecertificeerd drogist Marjolein. Zij helpt je graag verder. Je kunt haar een berichtje sturen via [email protected]

Een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding.