Hart, bloed (vaten) en een gezond cholesterol  

Een voedingssupplement kan helpen om een gezond cholesterolgehalte op peil te houden en een normale werking van hart en bloedvaten te ondersteunen. Een voedingssupplement kan nooit gezonde en gevarieerde voeding vervangen dus ze zijn een ondersteuning. Je hart en bloedvaten vragen om een gezonde voeding met een laag gehalte aan slechte cholesterol. 

Omega 3

Omega 3-vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezonde voeding. Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn alfa-linoleenzuur (ALA) en de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). EPA en DHA dragen aan bij een normale werking van het hart als er meer of gelijk 250 mg EPA + DHA in het supplement zit.
Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding hebben dagelijks minimaal 450 mg van de visvetzuren EPA en DHA nodig.

Knoflook

Knoflook is gezond en bevat heel wat vitamines en mineralen. Het bevat onder andere vitamine A, vitamine B1, vitamine B3, vitamine B5, vitamine C, mangaan, seleen, fosfor, koper en calcium. Knoflook heeft een gunstig effect op hart en bloedvaten. Het voordeel van knoflook supplementen is dat ze over het algemeen geurloos zijn.

Rodegist rijst

Rodegist rijst is een bekend product dat een gezond cholesterol ondersteund. In rode gist rijst zit monacoline K. Dit is een natuurlijk statine. Statines zijn cholesterolverlagende medicijnen. Rodegist rijst kun je het beste in overleg met je arts slikken. Slik je medicijnen en wil je rode gist rijst of een ander voedingssupplement of kruidenpreparaat gebruiken? Overleg dit dan altijd met je arts of apotheker. Statines in combinatie met andere medicijnen kunnen namelijk ongewenste bijwerkingen geven. Gebruik rode gist rijst niet tijdens zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft. Ook kinderen jonger dan 18 jaar en volwassenen ouder dan 70 jaar kunnen het beter niet slikken.

Er geldt wel een wettelijke maximale hoeveelheid van minder dan 3 mg monacolinen per dagdosering (was 10 mg). 

Een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Supplementen die een gezond cholesterolgehalte en het hart en de bloedvaten ondersteunen kopen op Plein

Op Plein vind je een breed assortiment met voedingssupplementen van bekende merken als A.Vogel, Lucovitaal, Orthica, Bional, AOV en Davitamon die een gezond cholesterolgehalte en het hart en de bloedvaten ondersteunen. Ontdek nu jouw favoriete voedingssupplement en bestel direct voordelig online. Wil je graag advies of meer informatie over een bepaald product? Neem contact op met één van onze gediplomeerde drogisten. Zij helpen je graag verder. Je kunt een berichtje sturen via [email protected]