Zelfzorghulpmiddelen

Populaire categorieën


Lees meer

Resultaten 1 t/m 6 van 6

Fysic Pillendoosje Luxe Etui FC-54
Fysic Pillendoosje Luxe Etui FC-54
3
Maandag in huis
Fysic Ultrasoon Reiniger FC22
Fysic Ultrasoon Reiniger FC22
3
Maandag in huis 5% korting
Fysic Compacte Ultrasoon Reiniger FC-18
Fysic Compacte Ultrasoon Reiniger FC-18
0
Maandag in huis 12% korting
Fysic Pillendoosje FC-53
Fysic Pillendoosje FC-53
0
Maandag in huis
Fysic Ultrasoon Reiniger Met UV Licht FC35
Fysic Ultrasoon Reiniger Met UV Licht FC35
0
Maandag in huis 15% korting
Fysic Bloedrukmeter FB150
Fysic Bloedrukmeter FB150
0
Maandag in huis

Zelfzorghulpmiddelen

Zelfzorgmiddelen waaronder hulpmiddelen voor het geval je last hebt van incontinentie, zelftesten, orthopedische hulpmiddelen en zelfzorgproducten. Op Plein vind je een groot aanbod van zelfzorghulpmiddelen van diverse merken.

In de zelfzorgmiddelen categorie vind je:

 • Orthopedische hulpmiddelen
 • Hulpmiddelen bij incontinentie
 • Zelftesten
 • Zelfzorgproducten
 • Lenzen en Brillen
 • Etherische Oliën 

Incontinentie

Incontinentie is een ander woord voor ongewenst urine- en /of ontlastingsverlies. Incontinentie komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Als je last hebt van ongewenst urineverlies dan heb je moeite om de blaas onder controle te houden. De oorzaken van incontinentie zijn voor mannen en vrouwen verschillend.

Zelftesten

Plein heeft een ruim en breed assortiment zelftesten. Met zelftesten test je thuis gemakkelijk en anoniem of je...

 • zwanger bent
 • een soa hebt
 • last hebt van een vaginale schimmel
 • in de menopauze zit 
 • te hoog glucose gehalte in je bloed zit
 • iemand drugs of alcohol gebruikt 
 • enzovoort.  

Bij de zelftesten staan ook alcoholtests die je nodig hebt in Frankrijk en in de auto kunt leggen.

Over het algemeen zijn deze zelftesten gemakkelijk thuis uit te voeren en is het resultaat redelijk betrouwbaar. In sommige gevallen is het wel verstandig om bij een positief testresultaat je arts te raadplegen voor behandeling of advies.

Zelfzorgproducten

In de categorie zelfzorg op Plein.nl staat een breed scala aan zelfhulpmiddelen. Veel van deze producten zijn hulpmiddelen voor ouderen of mensen met een aandoening.   
De meest verkochte hulpmiddelen in deze categorie zijn vingercondooms, wegwerphandschoenen, warmwaterzakken, urinecontainers, thermometers, pillendoosjes, tekentang, weegschalen, bloeddrukmeters, braakzakjes en hulpmiddelen voor mensen waarvan de motoriek verminderd is.

Orthopedische hulpmiddelen

Orthopedische hulpmiddelen zijn bedoeld om problemen bij bewegen of houding te corrigeren. 

De orthopedische hulpmiddelen die je bij de Plein besteld zijn algemeen en helpen in de regel veel gebruikers problemen bij bewegen te voorkomen. Je moet dan denken aan;

 • Sloffen
 • Slippers
 • Kussens
 • Zithulp

Lenzen & Brillen

Bij Plein kun je ook terecht voor lenzen, brillen en producten voor het onderhoud van het onderhoud van je lenzen of bril. 

Etherische Oliën

Etherische oliën worden ook wel Essentiële olie  of geurolie genoemd. Een etherische olie is een geconcentreerd mengsel van aromatische bestanddelen uit planten die kenmerkend zijn voor de geur van de plant. De olie wordt gewonnen uit verschillende delen van een plant: de bloesem, de vrucht, de zaden, de bladeren, de schil, de schors of het hout van stammen, takken en wortels. Planten bevatten vaak slechts een heel klein percentage etherische olie.

Je kunt etherische olie op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld in bad of onder de douche, als huidolie of in een verstuiver. Er zijn heel veel verschillende manieren om etherische olie te verstuiven. De bekendste manier is in een aromabrander: een bakje met water met een waxinelichtje eronder. Daarnaast kan je ook een of aroma steentje of aroma diffuser gebruiken. Een voordeel van een diffuser is dat er steeds dezelfde hoeveelheden olie verspreid worden. Door middel van trilling worden kleine druppeltjes etherische olie verdampt en verspreidt de geur zich gelijkmatig door de ruimte.

Je kan etherische olie ook gebruiken om je eigen verzorgingsproducten te maken, zoals dagcrème of je eigen persoonlijke massageolie.
Maar je kan nog veel meer met deze bijzondere olie! Zo is etherische olie heel geschikt om toe te voegen aan zelfgemaakt wasmiddel en kan je met bijvoorbeeld pepermuntolie en eucalyptusolie op een diervriendelijke manier muizen en muggen verjagen.

Zelfzorghulpmiddelen online kopen

Op Plein vind je een breed assortiment met zelfzorghulpmiddelen. Ontdek nu jouw favoriete zelfzorghulpmiddelen en bestel direct voordelig online.

Wil je graag advies of meer informatie over een bepaald product? Neem contact op met onze gecertificeerd drogist Marjolein. Zij helpt je graag verder. Je kunt haar een berichtje sturen via [email protected]