Healthypharm Natriumcromoglicaat 20mg/ml Neusspray 20 ml

Op voorraad
4,89

Healthypharm Natriumcromoglicaat Neusspray bij Allergie

De Allergie Neusspray van Healtypharm is op basis van Natriumcromoglicaat HTP 20 mg/ml en werkt bij allergische neusklachten, zoals hooikoorts of een ontstoken neusslijmvlies door andere vormen van allergie zoals huisstofmijt of huidschilfers van huisdieren. Natriumcromoglicaat remt overgevoeligheidsreacties, zodat verschijnselen als loopneus, verstopte neus en jeuk worden voorkomen.

  • Bij allergische neusklachten
  • Voor kinderen en volwassenen
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8714632073869
Registratienummer 16906=57340
Productnaam Allergieneusspray HTP Natriumcromoglicaat 20 mg/ml
Registratiecode RVG
ATC-code R01AC01
Netto inhoud 1 ST
GPC-nummer 10000881
GPC-omschrijving Allergiepreventie/-vermindering/antihistaminica
Dosering 1 verstuiving in elk neusgat
Maximale dagdosering 8x
Leeftijd Vanaf 2 jaar
Gebruiksadvies Om de 3 a 4 uur toedienen, zie bijsluiter voor wijze van toediening. De behandeling ononderbroken voortzetten gedurende de periode van blootstelling aan de stof die de overgevoeligheidsreactie veroorzaakt. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een donkere plaats beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak
Houdbaarheidinstructie Na opening 1 maand houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. - Dit middel dagelijks gebruiken, zolang als de pollen waarvoor u allergisch bent in de lucht zitten.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Doseerspray
Te gebruiken bij Ter voorkoming van een ontsteking van het neusslijmvlies die het gevolg is van een overgevoeligheidsreactie voor een bepaalde stof (zoals bij hooikoorts).
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mogelijk, overleg arts
Borstvoeding Mogelijk, overleg arts
Gebruiksbeperking Dit middel werkt preventief, daarom continu gebruiken zolang als blootstelling aan allergie veroorzakende stoffen aanhoudt. Dit middel is dus niet geschikt om klachten direct te verhelpen.
Huisarts Als de symptomen ernstig zijn en de medicijnen onvoldoende helpen.Bij zwangerschap en/of borstvoeding. Bij benauwdheid of kortademigheid, bij zeer gezwollen ogen en gekleurd oogvocht. Bij klachten aan uitsluitend één kant van de neus. Kinderen die voor de eerste keer klachten hebben. Om de oorzaak van de allergie te weten te komen.
Werkzame stoffen Dinatriumcromoglicaat 20 mg/ml
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij hooikoorts en vergelijkbare allergische reacties
Hulpstoffen :

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Samenstelling

De werkzame stof in dit middel is dinatriumcromoglicaat.
Bevat per ml neusspray, oplossing 20 mg dinatriumcromoglicaat.
De andere stoffen in dit middel zijn: benzalkoniumchloride, natriumedetaat en gezuiverd water.

Dosering

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.
Aangezien dit geneesmiddel preventief werkt, is het belangrijk doorlopend door te gaan met de behandeling tijdens de periode dat u bent blootgesteld aan de stoffen waarvoor u overgevoelig bent. Dit geneesmiddel is dus niet geschikt om klachten direct te verhelpen, maar om deze te voorkomen.

De aanbevolen dosering is:
De gebruikelijke dosering voor kinderen en volwassenen is om de 3 à 4 uur één verstuiving in elk neusgat.
Als u dit geneesmiddel op voorschrift van de arts gaat gebruiken dan moet u het voorschrift van de arts volgen.

Wijze van gebruik

  1.  Verwijder het stofkapje.
  2. Druk het pompje omlaag in de richting van de pijl en laat het daarna los. Ga hiermee door tot de eerste vloeistof in de lucht wordt verstoven.
  3. Houd de verstuiver op de aangegeven wijze vast en breng het neusstuk in een neusgat. Druk het flesje met de duim zo ver mogelijk omhoog en laat het daarna los. Dit is één dosis. Herhaal deze handeling voor het andere neusgat.
  4. Veeg na gebruik het neusstuk af en zet het stofkapje er weer op.

Productinformatie over Healthypharm Natriumcromoglicaat 20mg/ml Neusspray