Voer & drinkbakken

Lees meer

Resultaten 1 t/m 3 van 3

Renske Super Premium Adult Lam Graanvrij & Afp Waterbak Pakket
Renske Super Premium Adult Lam Graanvrij & Afp Waterbak Pakket
Morgen in huis 27% korting
Cavom Compleet Hondenvoer & Afp Waterbak Pakket
Cavom Compleet Hondenvoer & Afp Waterbak Pakket
Morgen in huis 30% korting
Ecostyle Hondenvoer Huid & Vacht & Afp Waterbak Pakket
Ecostyle Hondenvoer Huid & Vacht & Afp Waterbak Pakket
Morgen in huis 33% korting

Hondenvoerbak en drinkbak

Of je nu kiest voor een anti-schrok voerbak, een drinkfontein of een reguliere voer- en drinkbak. Op Plein vind je de leukste en meest functionele voer- en drinkbakken voor jouw trouwe viervoeter.

Materiaal van de voer- en drinkbak

Voerbakken worden vaak gemaakt van roestvrijstaal, plastic of steen. Het voordeel van een roestvrijstalen voerbak is de levensduur. Deze voerbakken gaan zelden kapot. Het nadeel van een roestvrijstalen voerbak is dat deze makkelijk over de vloer schuiven en hierbij veel lawaai maken.

Het voordeel van een plastic voerbak is dat deze prijstechnisch erg voordelig zijn. Bovendien zijn plastic voerbakken in allerlei vormen en kleuren verkrijgbaar. Het nadeel van een plastic voerbak is dat deze qua gewicht erg licht zijn en dus ook snel schuiven. Ook is de kwaliteit minder, waardoor ze sneller kapot gaan.

Het voordeel van een stenen voerbak is het gewicht. Een stenen voerbak is zo zwaar dat deze moeilijk verplaatst kan worden. Ook houdt een stenen bak het drinkwater langer koel. Het nadeel van een stenen voerbak is dat ze moeilijker schoon te maken zijn en vaak iets duurder zijn in aanschaf.

Welke afmeting?

Voor het kiezen van de juiste grootte van de voerbak, kan je rekening houden met de volgende richtlijnen: 

Diameter -> inhoud -> geschikt voor

9 cm -> 225 ml -> het kleinste hondenras (bijv. de Chihuahua)
13 cm -> 350 ml -> bijvoorbeeld een Maltezer Leeuwtje
16 cm -> 750 ml -> bijvoorbeeld een Jack Russel
20 cm -> 1750 ml -> bijvoorbeeld een Border Collie
25 cm -> 2800 ml -> bijvoorbeeld een Labrador
29 cm -> 4000 ml -> bijvoorbeeld een Sint Bernhard

Voersystemen

Een voersysteem is een uitkomst wanneer je je hond meerdere keren per dag wilt voeren, ondanks dat je zelf niet thuis bent. Bij veel voersystemen kun je een tijdklok instellen, waardoor je hond automatisch gevoerd wordt gedurende de dag. Ook hiermee kun je schrokken voorkomen.

Anti schrokbak hond

De anti schrokbakken zijn speciaal voor honden ontwikkeld die heel snel hun voer opeten. Neem als voorbeeld de antischrokbak van Adori. Deze anti schrokbak heeft namelijk drie openstaande stukken, waardoor je hond meer moeite moet doen om bij zijn brokken te komen. Hierdoor zal je hond een stuk rustiger eten en zo dus minder schrokken. De anti schrokbak is tevens voorzien van een anti-sliprand. Hierdoor kan de bak niet verschuiven.

Hondenvoerbak op standaard

Als laatste variant van de voerbakken biedt Plein de hondenvoerbak op standaard aan. Deze voerbakken kan je op de juiste hoogte voor je hond zetten. Hierdoor eet hij in een meer natuurlijke houding en dat bevordert de spijsvertering. Daarnaast is rechtop eten voor de hond veel fijner. Deze voederbakken met standaard worden per twee bakken geleverd en de bakken zijn van roestvrijstaal en hierdoor gemakkelijk schoon te maken.

Drinkbak hond

Naast de voerbakken zijn er natuurlijk ook drinkbakken voor honden. Dit zijn in principe precies dezelfde bakken als de bakken die gebruikt worden als voerbak. Maar Plein biedt ook speciale drinkfonteinen aan, deze drinkfonteinen zorgen ervoor dat het water gekoeld, gefilterd en gecirculeerd wordt. Zo is het water nog verser en lekkerder en doordat het water constant in beweging is lijkt het voor de hond alsof het uit een stromende bron komt. 

Drink- en voerbak hond kopen op Plein

Op Plein vind je een breed assortiment met voerbakken en drinkbakken voor jouw hond. Ontdek de meest geschikte voer- en drinkbak voor jouw trouwe viervoeter en bestel direct online op Plein. Altijd snel in huis!