Kattenbakken

Lees meer

Resultaten 1 t/m 1 van 1

Beeztees Hop In - Kattenbak - Grijs
Beeztees Hop In - Kattenbak - Grijs
58 x 38,5 x 39,5 cm
Morgen in huis 29% korting

Kattenbakken

Een kattenbak is essentieel als je één of meerdere katten in huis hebt. Op Plein vind je een compleet assortiment met kattenbakken. 

Over het algemeen zijn er drie soorten kattenbakken die het meest gebruikt worden:

  • de open kattenbak
  • de dichte kattenbak (met deksel)
  • de kattenbak met deksel en opvangbak

Hiernaast wordt in sommige huishoudens gebruikt gemaakt van andere "specialere" kattenbakken zoals de Litter Kwitter en de Peewee.

De open kattenbak

De meest verkochte kattenbak is de "normale", open kattenbak. De voordelen hiervan zijn dat deze kattenbak weinig ruimte inneemt, goedkoop is in de aanschaf en een goede oplossing is voor de bang aangelegde kat, omdat deze het volledige overzicht kan behouden en alles kan zien. De nadelen hiervan zijn dat deze kattenbak de geur niet tegenhoudt en dat katten bij het begraven het kattengrit uit de kattenbak gooien. Ook de open kattenbak is verkrijgbaar met een opvangbak, waardoor de urine en ontlasting samenklontert en bovenop de zeef blijft liggen. Hierdoor is schoonmaken makkelijker.

De dichte kattenbak (met deksel)

De tweede plek wordt ingenomen door de dichte kattenbak. Wanneer je vanaf kitten gebruik maakt van een dichte kattenbak weten de katten niet beter en zullen ze net zo snel wennen aan de deksel als aan een open kattenbak. De voordelen van een dichte kattenbak zijn dat het grootste deel van de geur tegengehouden wordt door de deksel, bovendien blijft de omgeving van de bak schoon, omdat het grit binnenboord blijft. De nadelen zijn dat deze bak vaak iets prijziger is in aanschaf, bovendien kan het wat onhandig zijn bij het schoonmaken, omdat de deksel natuurlijk ergens neergezet moet worden. Ook is het schoonmaken zelf meer werk, omdat de kattenbak inclusief deksel één keer in de één a twee weken in zijn geheel schoongemaakt moet worden. Daarnaast vinden katten het vaak prettiger om de omgeving te kunnen zien, dus voelen ze zich meestal niet op hun gemak in een dichte kattenbak.

De kattenbak met deksel en opvangbak

Eén van de duurdere opties is de dichte kattenbak met opvangbak. Deze kattenbak houdt de geur tegen, zorgt ervoor dat het grid niet uit de bak gegooid kan worden en maakt schoonmaken makkelijker. Hierbij gelden dezelfde nadelen als bij de dichte kattenbak zonder opvangbak. De kat vindt het vaak niet prettig en de kattenbak is vaak vrij duur in aanschaf. Wel is het voor jou een stuk prettiger, omdat dit voor de minste 'rommel' zorgt. In deze kattenbak zit als het ware een soort zeef als bodemplaat. Hierdoor kun je elke dag het kattengrit er doorheen zeven, waardoor de klonten grit makkelijk te verwijderen zijn.

PeeWee Kattenbak

PeeWee is het Zweedse kattenbaksysteem met een dubbele bodem. De PeeWee kattenbak bestaat uit een bovenbak met een rooster en een onderbak. De bovenbak dien je te vullen met ca. 2 cm PeeWee korrels. Wanneer de kat plast, verdwijnt 90% daarvan via het rooster in de onderbak. De rest wordt geabsorbeerd door de korrels in de bovenbak. Deze korrels vallen uiteen tot zaagsel. Wanneer jouw kat graaft, valt het vieze zaagsel van de bovenbak door het rooster in de onderbak. Verwijder 1 keer per dag de uitwerpselen met het PeeWee schepje. De 100% biologisch afbreekbare PeeWee korrels neutraliseren vieze luchtjes.

Kattenbak bij Plein kopen

Op Plein vind je een breed assortiment kattenbakken van bekende merken als PeeWee, Beeztees, Curver en Trixie. Ontdek nu de favoriete nieuwe kattenbak voor jouw kat en bestel direct online bij Plein. Altijd snel in huis!