Krabpalen & meubels * Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Lees meer

Resultaten 1 t/m 2 van 2

Afp Cardboard Scratcher met Catnip Grand
Afp Cardboard Scratcher met Catnip Grand
47 x 24,5 cm
1
Morgen in huis 12% korting
Afp Cardboard Scratcher met Catnip Regular
Afp Cardboard Scratcher met Catnip Regular
44 x 11 cm
Morgen in huis

Krabpaal

Katten hebben een natuurlijke drang om met hun nagels te krabben. Dit heeft drie redenen: spanning loslaten, territorium afbakenen en onderhoud van de nagels. Een krabpaal is dan ook onmisbaar. 

Waarom een krabpaal?

Wanneer een kat last heeft van spanning/stress is krabben een manier om deze spanning/stress los te laten. Dit kan spanning zijn die ontstaat door contact met andere katten, of juist het gebrek hieraan. Maar dit kan ook veroorzaakt worden door frustraties, angst en woede. Krabben biedt een kat ontspanning. Naast het loslaten van spanning is het afbakenen van het territorium een reden om te krabben. De kliertjes in de voetzolen scheiden geurstoffen en zweet af tijdens het krabben, waardoor de kat zijn eigen geur achterlaat. Ook is het onderhouden van de nagels één van de redenen van krabben van een kat. De kat krabt zijn nagels niet om ze te scherpen, maar om de buitenste laag van de nagel los te laten, waardoor de onderliggende, scherpe nagel tevoorschijn komt.

Een katten krabpaal heeft meerdere functies. Naast het feit dat een krabpaal helpt om de nagels van je kat scherp te houden, is het ook de ideale speel- en slaapplek voor je lievelingshuisdier. Bovendien is de kans dat je kat aan de meubels of gordijnen gaat hangen een stuk kleiner met een krabpaal in huis. Wel zo fijn!

Katten krabpaal

Een katten krabpaal is niet alleen ideaal voor je kat om zijn nageltjes scherp mee te houden, maar biedt nog veel meer functionaliteiten. Zo kan je kat, ook als het een binnen kat is, voldoende bewegen door lekker te klimmen en te klauteren op het kattenmeubel. Ideaal voor katten die wat minder actief zijn of overgewicht hebben. 

Naast een speelplek dient de krabpaal ook vaak als slaapplek. Door de zachte ondergrond vind je kat het heerlijk om in en op zijn eigen krabpaal een dutje te doen. Ook is de krabpaal het persoonlijke plekje voor je favoriete huisdier en de manier om hun territorium af te bakenen met hun geur en krassen. 

Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste krabpaal?

Bij het uitzoeken van de juiste krabpaal voor jouw kat is het belangrijk om te letten op het gekozen materiaal. De meeste katten krabpalen zijn natuurlijk of synthetisch, wat meer dan prima is. Daarnaast is het belangrijk dat de krabpaal stabiel is. Vooral als je kat iets groter of zwaarder is, is het belangrijk dat de krabpaal stabiel genoeg is om het gewicht van je kat op te vangen. Ook de lengte van de paal is belangrijk zodat je kat zich volledig uit kan strekken. 

Tip: heb je meer dan één kat? Dan adviseren wij om meerdere katten krabpalen te kopen zodat er geen concurrentie tussen de katten is, maar ieder zijn eigen plekje heeft. 

Krabplanken en krabmatten

Naast katten krabpalen verkopen wij ook krabplanken en krabmatten. Deze beschermen je meubels en gordijnen tegen krabaanvallen. Bovendien zijn krabplanken en krabmatten vaak wat kleiner waardoor ze ook in kleinere ruimtes zeer handig in gebruik zijn. 

Krabpalen online kopen

Krabpaal online kopen? Dat kan bij Plein. Als online huisdierenspecialist hebben wij een breed assortiment met krabpalen online. De collectie bestaat uit krabmeubels, krabpalen, krabplanken en krabtonnen. Alles voor het plezier van jouw kat. Ontdek nu de nieuwe favoriete krabpaal van jouw kat en bestel direct en voordelig online. Altijd snel in huis! 

* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs