Speciaal voor jou! 5% extra korting op alles - In de winkelmand vul je ZOMER2019 in bij 'cadeaubon inwisselen'

Kooien Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs


Lees meer

Resultaten 1 t/m 4 van 4

Het is belangrijk dat je vogel een mooie ruime kooi heeft waar hij zich op zijn gemak voelt. 

Vogelkooi

Ieder soort vogel heeft zijn eigen specifieke wensen als het om zijn leefomgeving gaat. In ons ruime assortiment van kooien zitten niet alleen dichte kooien maar ook kooien die van boven open kunnen. Zo is er voor iedere vogel een geschikte kooi. 

Geschikte kooien

Qua grootte van de vogelkooi geldt: “liever te groot dan te klein”. De enige vereiste bij een vogel is dat hij vrij moet kunnen vliegen. Als dit niet mogelijk is is de kooi te klein. Daarbij is een goede bodembedekking belangrijk, zodat de vogel hier rond kan scharrelen, maar ook voer en speeltjes van de bodem kan oprapen. Daarom is het aan te raden voor een kooi te kiezen met een goede sluiting, vogels zijn namelijk slimme dieren. Een simpele beveiliging weten ze vaak zo te ontfutselen. In de tralies klimmen is een favoriete bezigheid van een vogel, dus een vogelkooi met (ook) horizontale spijlen heeft de voorkeur.

Voor een papegaai, grote parkiet of hoger aantal vogels zou ik eerder een volière aanraden. Bij een hoger aantal of grotere vogels zal meer ruimte nodig zijn. Volières zijn in te delen in drie categorieën: een vrijstaande buitenvolière, een buitenvolière die tegen een schuur of huismuur aanstaat of een binnenvolière.

De basis inrichting

De basis inrichting van een vogelkooi is een aantal stokken waarop hij kan zitten, een waterbak, een voerbak en speelgoed. En bodembedekking natuurlijk, vaak wordt hiervoor schelpenzand gebruikt.

Vogelkooien kopen op Plein.nl

Een vogelkooi voor je vogel bestel je eenvoudig, snel en veilig online op Plein.nl. Wij bieden een breed assortiment open kooien, dichten kooien en verschillende vormen voor de ultieme huisvesting van je vogel. Vragen over de juiste vogelkooi voor jouw vogel? Onze specialist Ilse helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Je kunt haar al je vragen sturen via klantenservice@plein.nl

|