Lamisil Voetschimmelcreme 10mg/g 15 gr

Op voorraad
10,00

Lamisil Huidschimmelcrème bij voetschimmel

Je gebruikt Lamisil Crème bij schimmelinfecties, zoals zwemmerseczeem, van de huid. Lamisil huidschimmelcrème behoort tot de groep van de anti-schimmelpreparaten. Dit middel
remt de groei van schimmels en gisten en kan bepaalde schimmels zelfs doden. Lamisil is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

 • Kuur van 1 week
 • Bedoeld voor uitwendig gebruik
 • Geschikt vanaf 12 jaar
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713177002631
Registratienummer 113799
Productnaam Lamisil voetschimmelcrème10 mg/g
Registratiecode RVG
ATC-code D01AE15
Netto inhoud 15 GR
GPC-nummer 10000890
GPC-omschrijving Schimmelinfecties
Dosering 1x per dag
Maximale dagdosering 1x per 24 uur
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies Aangedane huid zorgvuldig wassen en drogen, op en rondom aangedane huid dun aanbrengen en lichtjes inwrijven. Dagelijks gebruiken gedurende 1 week, onregelmatig gebruik of voortijdig stoppen keren klachten terug. Bij geen verbetering van de klachten na 1 week, raadpleeg huisarts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 30 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar. - Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding zonder overleg met een arts. - Stop direct met het gebruik bij de eerste tekenen van een huidreactie. - Vermijd contact met de ogen. - Voor gebruik de huid goed wassen en drogen.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Hydrofiele crème
Te gebruiken bij Te gebruiken voor de behandeling van voetschimmel (tinea pedis)
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Kinderen jonger dan 12 jaar.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking -Uitsluitend voor uitwendig gebruik. Niet in de mond gebruiken en niet doorslikken. Contact met ogen vermijden. -Niet geschikt voor schimmelnagelinfectie. -Niet samen gebruiken met andere geneesmiddelen voor op de huid. -Let op dat baby's niet in contact komen met behandelde huid.
Huisarts Als de gebruiker diabetes heeft. Indien de behandeling, uitgevoerd volgens gebruikinstructies bijsluiter en hygiënische maatregelen zijn toegepast en na 2-4 weken niet heeft geleid tot vermindering klachten. Als de schimmel de nagels heeft aangetast en klachten geeft.
Werkzame stoffen Terbinafinehydrochloride 10 mg/g
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Hulpstoffen :
Benzylalcohol (lokaal) Benzylalcohol kan lichte plaatselijke irritatie veroorzaken.
Natriumhydroxide (E 524)
Sorbitaanmonostearaat
Cetylpalmitaat
Cetostearylalcohol /cetylalcohol Dit middel bevat cetostearylalcohol/cetylalcohol, dit kan plaatselijk huidreacties veroorzaken (bijv. contactdermatitis).
Stearylalcohol Dit middel bevat stearylalcohol, dit kan plaatselijk huidreacties veroorzaken (bijv. contactdermatitis).
Polysorbaat 60 (E435)
Isopropylmyristaat
Gezuiverd water

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Waarvoor wordt Lamisil huidschimmelcrème gebruikt?

Lamisil huidschimmelcrème is beschikbaar zonder recept en is geschikt voor het behandelen van volgende huidinfecties:

 • Atleetvoet of zwemmerseczeem (tinea pedis)
 • Ringworm (tinea corporis)
 • Huidschimmel (cutane candidiasis)
 • Pityriasis versicolor

Hoe weet u dat u één van de bovenstaande aandoeningen hebt?

De klachten die bij atleetvoet of zwemmerseczeem kunnen horen zijn jeuk, roodheid en schilfering tussen de tenen, en op de voetzolen. Soms ontstaan er ook kloofjes (met name tussen de tenen) en kunnen er ook blaasjes ontstaan die vocht afscheiden. Meestal zorgt zwemmerseczeem voor een onaangename geur.
Ringworm bestaat uit langzaam groeiende, jeukende rode en schilferende ringvormige plekken, die verspreid op het lichaam voor kunnen komen.
Candida is een gistsoort die onder bepaalde omstandigheden op de huid een infectie kan veroorzaken. Vaak zitten de huidafwijkingen op broeierige plekken zoals de liezen of onder
de borsten. De klachten bestaan uit jeuk, roodheid en schilfering.
De gist die pityriasis versicolor veroorzaakt is Malassezia furfur. Een infectie met deze gist bevindt zich meestal op de schouders en het bovenste gedeelte van de romp en bovenarmen. De klachten bestaan uit weinig jeukende licht schilferende vlekken. Bij mensen die wat zon gebruind zijn, zijn de plekken meestal lichter dan de rest van de huid en bij mensen die weinig tot geen zon gehad hebben, zijn de vlekken meestal lichtbruin.
Als je niet zeker bent over de oorzaak van je infectie, of als je geen tekenen van verbetering opmerkt 14 dagen na de start van de behandeling, spreek er dan over met je arts of apotheker vooraleer Lamisil huidschimmelcrème te gebruiken of om verder te gaan met de behandeling. Zij zullen je het gepaste advies geven.

Hoe ontstaat voetschimmel?

Schimmelinfecties worden veroorzaakt door schimmels zoals de naam al aangeeft maar kunnen ook veroorzaakt worden door gisten. Schimmels en gisten kunnen via sporen op bijvoorbeeld handdoeken of huidschilfers op de vloer worden overgedragen. Schimmelinfecties zijn over het algemeen besmettelijk. Schimmels en gisten gedijen bijzonder goed in een warme en vochtige omgeving. Douches en kleedruimtes van sportfaciliteiten zijn hier een goed voorbeeld van. Sporters die hier gebruik van maken hebben dus een kans een schimmelinfectie op te lopen. Synthetische materialen. zoals sportschoenen. kunnen ook een oorzaak zijn van schimmelinfecties en in het bijzonder voetschimmel. Synthetische materialen creëren een warm en vochtig klimaat en daarin gedijt een schimmel goed. Niet alleen sportieve mensen kunnen er last van krijgen. Voetschimmel is besmettelijk en kan altijd overgedragen worden als u op blote voeten rondloopt. Ook bijvoorbeeld in de badkamer thuis. in gemeenschappelijke douches of als u handdoeken deelt met anderen. Het dragen van extra dikke lagen kleding in de winter of van strak zittende kleding kan er voor zorgen dat u extra warm bent en gaat zweten zodat schimmels en gisten zich snel kunnen ontwikkelen en er een schimmelinfectie kan ontstaan. Huis- en boerderijdieren kunnen ook schimmels en of gisten bij zich dragen en hun directe omgeving hiermee besmetten.

Hoe werkt Lamisil tegen voetschimmels?

Lamisil heeft als actieve stof Terbinafine. Terbinafine heeft in vergelijking met andere veelgebruikte stoffen zoals Miconazol en Clotrimazol een kortere behandelingsduur namelijk slechts 1 week. Direct na het aanbrengen van de éérste behandeling doet de crème zijn werking en wordt de genezing gestart.

Dosering en gebruik

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals je arts of apotheker dat heeft verteld. Twijfel je over het juiste gebruik? Neem dan contact op met je arts of apotheker.
Gebruiksaanwijzing:
Volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder

 1. Lees eerst de bijsluiter
 2. De opening van de tube is met aluminium afgesloten. Je kunt de sluiting doorprikken door de omgekeerde dop van de tube met enige kracht hierop te drukken.
 3. Vóór het insmeren moet de huid zorgvuldig worden gewassen en gedroogd.
 4. Smeer een dunne laag crème op de ontstoken huid en een stukje daar omheen.
 5. Wrijf de crème lichtjes in.
 6. Als de ontsteking in een huidplooi zit (onder de borsten, tussen tenen of vingers, in de lies of de bilnaad) dan kan, speciaal ‘s nachts, de huid na insmeren worden afgedekt met een steriel gaasje.
 7. Was je handen na het inwrijven, behalve als de handen het te behandelen oppervlak vormen.

Hoe vaak en hoe lang moet je Lamisil huidschimmelcrème gebruiken? 

 • Zwemmerseczeem (tinea pedis): 1 maal per dag gedurende een week.
 • Ringworm (tinea corporis): 1 maal per dag gedurende een week
 • Huidschimmel (cutane candidiasis): 1 maal per dag gedurende 1 tot 2 weken
 • Pityriasis versicolor: 1 tot 2 maal per dag gedurende 2 weken

Meestal treedt al na enkele dagen verbetering van de klachten op. Onregelmatig gebruik of voortijdig stoppen van de crème vergroot de kans op het terugkeren van de klachten. Indien na 2 weken geen verbetering is opgetreden neem dan contact op met je arts of apotheker.

Ouderen:
Er zijn geen aanwijzingen dat ouderen een andere dosering nodig zouden hebben of andere bijwerkingen zouden ervaren dan jongere patiënten.
Kinderen:
Met de toediening van Lamisil op de huid aan kinderen beneden 12 jaar bestaat slechts beperkte ervaring en daarom wordt gebruik in deze leeftijdsgroep afgeraden. 

Wat kan je doen om voetschimmel te voorkomen?

 • Droog de voeten goed af na het wassen.
 • Neem regelmatig een schone, droge handdoek om besmetting te voorkomen.
 • Draag iedere dag schone katoenen of wollen sokken. 
 • Draag badslippers als je gebruik maakt van gemeenschappelijke douches en kleedruimtes.

Productinformatie over Lamisil Voetschimmelcreme 10mg/g

 • Merk: Lamisil
 • Ean: 8713177002631
 • Artikel: 758-783