Gomasio - 'goma' is het Japanse woord voor 'sesam' en 'sio' is het Japanse woord voor 'zout' - is een mengeling van sesamzaden en ongeraffineerd zeezout (5%). De ongeraffineerde sesamzaadjes worden eerst apart lichtjes geroosterd en daarna samen met het zeezout fijngemalen. Elk zoutkorreltje wordt op die manier omhuld met de olie van de gemalen sesamzaadjes. Een gezonde manier om uw voeding op smaak te brengen, met veel minder sodium dan bij zuiver zout. Gomasio heeft een hoog gehalte aan Fosfor, Calcium, Magnesium en Ijzer. Magnesium en Calcium dragen bij tot de instandhouding van normale botten. Door de combinatie van sesam (zeer rijk aan Calcium) en zeezout (rijk aan Magnesium) is gomasio een waardevolle specerij.
Deze specerij heeft een delicate smaak. Het is een soort 'zout' dat uw gerechten niet alleen zout maakt: het voegt er ook de discrete smaak van sesam aan toe. Gomasio wordt ook gewaardeerd bij warme gerechten, graanproducten, soepen en groenten, en als versiering voor slaatjes en rauwkost.
Geroosterde sesam* 94.5%, zeezout 5.5%
Bevat sesam. Kan sporen van pinda's en noten bevatten.
Voedingswaarden per 100 gram Energie 2297 kJ/ 555 kcal Vet 47 gram waarvan verzadigd 6.5 gram waarvan enkelvoudig onverzadigd 19.6 gram waarvan meervoudig onverzadigd 21 gram Koolhydraten 9.5 gram waarvan suikers 0 gram Vezels 11 gram Eiwitten 19 gram Zout 8 gram