Losimed Duo 2 mg / 125 mg 10 tabletten

Niet leverbaar
Dit product maakt geen deel meer uit van ons assortiment. Neem eens een kijkje in de categorie Maag & darm voor een goed alternatief
Maag & darm
4,53
 • Gratis bezorging vanaf 35,-
 • Bestel nu, betaal later
 • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Losimed Duo

Losimed Duo bevat de werkzame stoffen loperamidehydrochloride en simeticon. Loperamidehydrochloride helpt diarree te verminderen door een overactieve darm te vertragen en het helpt het lichaam om meer water en mineralen uit de darm op te nemen. Simeticon breekt de gasbellen af (verspreidt de hoeveelheid lucht dat in de darmen wordt vastgehouden) die krampen en winderigheid veroorzaken.

De tabletten worden gebruikt voor de behandeling van acute diarree wanneer deze optreedt gepaard gaand met verschijnselen als buikkrampen, opgeblazen gevoel en winderigheid.

Losimed Duo

 • Zorgt voor opluchting bij diarree gepaard met verschijnselen als pijnlijke krampen, opgeblazen gevoel en winderigheid
 • Combinatie van loperamide en simethicone.
 • Werkt snel en doeltreffend.
 • Te gebruiken vanaf 12 jaar.
 • Gemakkelijk in te nemen.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Er geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

CDB logo

Medische informatie

GTIN 8717953290847
Extra handel artikel aanduiding waarde 111984
Product naam LOSIMED DUO 2 MG / 125 MG
Registratiecode RVG
GPC Algemene (meerdere) maagdarmklachten
Aanbevolen dosering 1-2, afhankelijk leeftijd
Maximale dosering 4
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiks advies Heel (of op breukstreep gebroken) innemen met vloeistof
Bewaar advies 1- Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Advies voor weggooien Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaar 3- Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'Niet gebruiken na' of 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Bijwerkingen en waarschuwingen Dit middel niet langer dan 2 dagen achtereen gebruiken. Veel drinken om uitdroging te voorkomen. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 8 jaar, bij slechte leverfunctie, bij zwangerschap of borstvoeding. Gebruik stoppen als de ontlasting vaster wordt of langer dan 12 uur uitblijft.
Verkoopsvoorwaarden Uitsluitend apotheek of drogist
Afleverstatus UAD
Toedingingsvorm Tabletten
Gebruiksindicatie Te gebruiken bij acute diarree met verschijnselen als buikkrampen, opgeblazen gevoel en winderigheid.
Contra-Gebruiksindicatie Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit medicijn. Kinderen jonger dan 12 jaar, allergie voor een van de stoffen in dit geneesmiddel , koorts of bloed in de ontlasting, ontstekingsziekte in de darm, ernstige diarree heeft na de inname van antibiotica, obstipatie (verstopping) of maag lijkt opgezwollen.
Gebruik tijdens zwangerschap Overleg arts
Gebruik tijdens borstvoeding Nee
Gebruiksbeperking Niet gebruiken i.cm. bepaalde andere geneesmiddelen. Dit middel kan de rijvaardigheid en machinebediening beïnvloeden. Bij geen verbetering binnen 2 dagen, raadpleeg arts.
Huisarts bezoeken Als er ook sprake is van koorts, bloed bij ontlasting of aanhoudende buikpijn. Bij meer dan 6x per dag waterdunne diarree gedurende 3 dagen of 6x per dag waterdunne diarre bij kind jonger dan 2 of volwassene ouder dan 70 dan na 1 dag. Bij waterdunne diarree die vaak optreedt, met aanhoudend braken en erg weinig drinken, opvallende dorst. Bij gebruik medicijnen met kans op uitdroging of bijwerking diarree of verhogen kans op bijwerkingen bij diarree. Bij uitdrogingsverschijnselen zoals sufheid, verwardheid, gevoel flauw te vallen, weinig plassen, donkere urine.
Ingrediënten Loperamidehydrochloride 2 mg , Simeticon 125 mg
Documenten Bijsluiter
Toepassen bij Bij diarree

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via drogist@plein.nl of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Dosering en gebruik

 • Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in   deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld.  Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw   arts of apotheker.
 • Voor oraal gebruik
 • Slik heel door met vloeistof
 • De breukstreep is er om de tablet te kunnen breken als u  problemen heeft de hele tablet door te slikken
Volwassenen vanaf 18 jaar
Begin met twee tabletten. Neem daarna één tablet na elke dunne ontlasting. Neem niet meer dan 4 tabletten per dag. Raadpleeg een arts als uw verschijnselen verergeren of niet verbeteren na twee dagen en stop met het innemen van de tabletten.

Jong volwassenen van 12 tot 18 jaar Begin met één tablet. Neem daarna één tablet na elke dunne ontlasting. Neem niet meer dan 4 tabletten per dag. Raadpleeg een arts als uw verschijnselen verergeren of niet verbeteren na twee dagen en stop met het innemen van de tabletten.

 • Geef de tabletten niet aan kinderen jonger dan 12 jaar.
 • Zwangerschap, borstvoeding en vruchtbaarheid • Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger  worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Neem dit middel niet in als u borstvoeding geeft, kleine  hoeveelheden kunnen worden uitgescheiden in de moedermelk.   Neem contact op met uw arts voor een geschikte behandeling.
 • Rijvaardigheid en het gebruik van machines Dit geneesmiddel kan duizeligheid, vermoeidheid of slaperigheid veroorzaken. Als u dit voelt mag u geen voertuig besturen of machines bedienen.

Samenstelling

De werkzame bestanddelen zijn: loperamidehydrochloride (2 mg per tablet) en simeticon (overeenkomend met 125 mg dimeticon per tablet).
De andere bestanddelen zijn: Microkristallijne cellulose (E460), Natriumzetmeelglycolaat, Hypromellose (E464), Povidon (E2101), Calciumfosfaat (E341), Mannitol (E421) en Magnesiumstearaat (E572).

Extra informatie over Losimed Duo

Heeft u te veel van dit middel ingenomen? Bij inname van te veel tabletten kunt u zich suf voelen, of moeilijkheden hebben om helder te denken of normale activiteiten uit te voeren. Uw spieren kunnen stijf aanvoelen of u kunt moeite hebben met ademhalen. U kunt een droge mond hebben of de pupillen van uw ogen kunnen kleiner worden. U kunt last hebben van maagpijn, misselijkheid of braken, verstopping of moeite met plassen. 
Als u te veel tabletten heeft ingenomen, neem dan contact op met een arts of ziekenhuis voor advies.
 
Bent u vergeten dit middel in te nemen? Neem één tablet na de volgende dunne ontlasting. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.
Als u nog vragen heeft over het gebruik van dit geneesmiddel, raadpleeg dan uw apotheker.

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing want dit product kent waarschuwingen en contra-indicaties.

Productinformatie over Losimed Duo 2 mg / 125 mg

 • Merk: Losimed
 • Ean: 8717953290847
 • Artikel: 987-233

Reviews Schrijf jouw review

Er zijn nog geen reviews geschreven. Schrijf als eerste een review.
4,53
Niet leverbaar
Dit product maakt geen deel meer uit van ons assortiment. Neem eens een kijkje in de categorie Maag & darm voor een goed alternatief
Maag & darm
 • Gratis bezorging vanaf 35,-
 • Bestel nu, betaal later
 • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Reviews Schrijf jouw review

Er zijn nog geen reviews geschreven. Schrijf als eerste een review.