Diversen


Lees meer

Resultaten 1 t/m 20 van 37

Plaquebacteriën kunnen zowel gaatjes als tandvleesontstekingen veroorzaken. 

Plaqueverklikkers

Het is daarom belangrijk om de plaquebacteriën van het gebit af te poetsen. Helaas zijn de plaquebacteriën met met het blote oog moeilijk te zien. Plaqueverklikkers van bijvoorbeeld Lactona, GUM of TePe, kunnen hierbij een uitkomst bieden. Door op het tablet te kauwen, komt er een stof vrij die zich aan de plaquebacterien hechten, de aanwezige plaque kleurt dan roze of blauw. Deze tabletten zijn zeer efficiënt om plaque weg te poetsen. Voor kinderen kunnen deze tabletten ook een goede controle zijn na het poetsen, hierdoor kan de poetstechniek verbeterd worden.

Kauwgom

Kauwgom is dient niet alleen maar voor een lekkere smaak in de mond, maar heeft ook een andere functionaliteit. Wanneer er op kauwgom gekauwd word, dan worden de speekselklieren gestimuleerd, om speeksel aan te maken. Speeksel heeft een beschermende factor, het zorgt er namelijk voor dat de zuurgraad in de mond na het eten sneller geneutraliseerd wordt. Kies wel voor een suikervrije kauwgom van bijvoorbeeld Xylifresh. De CB12 kauwgom is niet alleen suikervrij, maar die bevat ook nog een ingrediënten die een slechte adem voorkomen.

Mocht je vragen hebben over de verschillende producten en merken, neem contact op met onze mondhygiëniste Marjolein via klantenservice@plein.nl.

|