Interdentaal ragers Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Lees meer

Resultaten 21 t/m 27 van 27

Lactona Opbergbox Ragers
Lactona Opbergbox Ragers
(0)
Morgen in huis
20% korting
1,25 (adviesprijs) 1,00
Bekijk product: Lactona Opbergbox Ragers
Lactona Ragerhouder
Lactona Ragerhouder
(1)
Morgen in huis
33% korting
1,49 (adviesprijs) 1,00
Bekijk product: Lactona Ragerhouder
Lactona Double single-tuft (27BB)
Lactona Double single-tuft (27BB)
(0)
Morgen in huis
9% korting
3,29 (adviesprijs) 2,99
Bekijk product: Lactona Double single-tuft (27BB)
50% korting bij 3 stuks
Lactona Ragers Medium 5mm blauw
Lactona Ragers Medium 5mm blauw
zakje à 5 stuks
(2)
Tijdelijk uitverkocht
36% korting
4,49 (adviesprijs) 2,89
Bekijk product: Lactona Ragers Medium 5mm blauw
Lactona Proxabrush (parodontaalborstel)
Lactona Proxabrush (parodontaalborstel)
(0)
Morgen in huis
47% korting
3,29 (adviesprijs) 1,73
Bekijk product: Lactona Proxabrush (parodontaalborstel)
Lactona Proxabrush Refill Conisch 3-5mm
Lactona Proxabrush Refill Conisch 3-5mm
5 stuks
(0)
Morgen in huis
3,99
Bekijk product: Lactona Proxabrush Refill Conisch 3-5mm
Lactona Proxabrush Refill Cilindrisch 3mm
Lactona Proxabrush Refill Cilindrisch 3mm
5 stuks
(0)
Morgen in huis
3,99
Bekijk product: Lactona Proxabrush Refill Cilindrisch 3mm

Interdentaal ragers

Tandenragers zijn kleine borsteltjes die je tussen je tanden en kiezen gebruikt om plaque te verwijderen. Op Plein vind je een groot aanbod van interdentale ragers van diverse merken.

Tandenragers

Door het gebruik van deze borsteltjes voorkom je problemen aan je gebit zoals tandvleesontsteking en gaatjes. Daarnaast worden ragers ook vaak geadviseerd aan mensen die een beugel dragen. De tandenborstel bereikt de plekken die onder de draad zitten erg moeilijk, door gebruik te maken van een rager, reinig je deze oppervlaktes optimaal.

Ragers kopen

Ragers zijn er in diverse soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn er tandenragers die recht zijn, conisch lopen, maar er zijn ook ragers die een houder hebben in hoek van 90 graden. De handvaten zijn vaak ergonomisch gevormd, waardoor je een goede grip hebt en de rager goed tussen je duim en wijsvinger kan houden.

Belangrijk bij het gebruik van een rager is dat je de juiste maat gebruikt. Vraag daarom advies aan je tandarts of mondhygiënist. Zij adviseren welke rager(s) het beste bij je gebit past.

Vaak hebben de handvatten van de ragers een kleur en in combinatie met het merk zijn de ragers makkelijk via Plein te bestellen. Plein heeft een breed assortiment aan tandenragers van bekende en professionele merken als TePe, Interprox, Curaprox en Lactona.

Hoe gebruik ik een tandenrager?

Het is belangrijk om de juiste maat rager te gebruiken, zo reinig je je gebit het meest efficiënt. Vraag voor de juiste maat eventueel advies aan je tandarts of mondhygiënist.

  • Pak de rager tussen duim en wijsvinger. De rest van de vingers kan als steun gebruikt worden, bijvoorbeeld tegen je lip of tand aan.
  • Plaats de rager tussen de tanden of kiezen en duw de rager zachtjes door de ruimte heen. De rager mag een beetje weerstand geven.
  • Haal de rager ongeveer 10 keer per ruimte heen en weer. Door heen en weer te bewegen in de vorm van een X zorg je ervoor dat alle vlakken goed worden gereinigd. Je duwt de rager eerst rechtdoor, dan draai je de rager iets naar rechts en vervolgens naar links, dan heb je gebruik gemaakt van de X-vorm.
  • Spoel de rager na gebruik goed om met water.

Tips bij tanden ragen

Als je begint met ragen, kan het tandvlees in het begin gaan bloeden. Dit komt door de ontsteking. Dit betekent niet dat je moet stoppen met het gebruik van een rager. Als je elke dag een rager gebruikt dan merk na 2 weken aanzienlijk resultaat. Je tandvlees wordt steviger en het zal minder of niet meer bloeden.

Merk je dat de rager die je gebruikt minder weerstand geeft, dan kan je een maat groter proberen. Bij een zeer grote ruimte tussen de tanden en kiezen kan je bijvoorbeeld 2 maten ragers bundelen en deze tegelijk in de ruimte te gebruiken.

Ragergel

Er zijn speciale gels die, je doormiddel van je rager, aanbrengt in de ruimte tussen de tanden en kiezen. Deze gels bevatten antibacteriële en anti-plaque ingrediënten. Daarnaast bevat de gel ook fluoride. door deze ingrediënten wordt aanvullend tandvleesontsteking en gaatjes bestreden. Ragergels zijn verkrijgbaar van de merken Interprox en TePe.

Interdentale ragers kopen op Plein

Op Plein vind je een breed assortiment met interdentale ragers. Ontdek nu jouw favoriete interdentale ragers en bestel direct voordelig online. Heb je vragen over de tandenragers van Plein? Neem contact op met onze mondhygiëniste Marjolein via klantenservice@plein.nl of bellen op 088-8000 200. Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze.