Tandenstokers & picks Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Lees meer

Resultaten 1 t/m 1 van 1

Jordan Tandenstokers Green Clean Dun
aanbieding
Jordan Tandenstokers Green Clean Dun
100 stuks
(0)
Direct leverbaar
40% korting
3,29 (adviesprijs) 1,97
Bekijk product: Jordan Tandenstokers Green Clean Dun

Tandenstokers & picks

Om je tandvlees gezond te houden en gaatjes te voorkomen, is het belangrijk om de plaque tussen je tanden en kiezen te verwijderen. Met een tandenstoker of één van de picks verwijder je gemakkelijk en effectief plak.

Tandenstokers

Naast 2x per dag je tanden poetsen met een (elektrische) tandenborstel en tandpasta, is het belangrijk om ook de ruimtes tussen je tanden en kiezen goed te reinigen. Je tandenborstel komt hier namelijk niet bij. Kies er daarom voor om minimaal 1x per dag te flossen, ragen of stokeren met een tandenstoker. Dit is een goede aanvulling op je mondverzorging.

Er zijn tandenstokers van hout en tandenstokers van kunststof. Het is belangrijk om te weten dat de ruimte tussen je tanden en kiezen een driehoekige vorm heeft. Een tandenstoker heeft ook deze vorm. Door deze vorm kan de stoker goed de zijkanten van de tanden of kiezen reinigen en daarnaast kan hij met de onderkant het tandvlees masseren.

Welke maat tandenstoker?

De juiste maat tandenstoker is afhankelijk van je gebit en de ruimte tussen je tanden en kiezen. Gebruik een dikke tandenstoker bij grotere ruimtes en een dunne tandenstoker bij smalle tussenruimtes. Let er op dat de tandenstoker een driehoekige vorm met een platte grond heeft. Een goede tandenstoker eindigt ten slotte in een punt. Met deze punt kun je ook de meest smalle ruimtes bereiken.

Heb je weinig tot geen ruimte tussen je tanden en kiezen? Ga dan voor een floss of interdentale ragers.

Hoe gebruik je een tandenstoker?

 • Maak de tandenstoker nat voor gebruik, dit voorkomt dat de tandenstoker splintert en gaat breken.
 • Kijk goed naar de tandenstoker, zorg ervoor dat de platte kant van de tandenstoker naar het tandvlees wijst.
 • Plaats de tandenstoker tussen duim en wijsvinger. De rest van de vingers kan als steun gebruikt worden, bijvoorbeeld tegen je lip of tand aan.
 • Plaats de tandestoker tussen de tanden en kiezen en duw de stoker voorzicht tussen de ruimte totdat de stoker vastloopt. Bij het stokeren mag je best wat weerstand voelen.
 • Herhaal dit ongeveer 10 keer per ruimte.
 • Zorg ervoor dat je alle ruimtes tussen de tanden en kiezen hebt gehad.

Ga je voor het eerst stokeren? Dan kan het zijn dat je tandvlees gaat bloeden. Stop niet gelijk met stokeren, waarschijnlijk is je tandvlees ontstoken en wordt de bloeding daardoor veroorzaakt. Als je elke dag blijft stokeren, zal je binnen twee weken resultaat zien. Je tandvlees zal (bijna) niet meer bloeden en het ziet er mooi roze uit.

Tip: In het begin is het lastig om de stoker tussen de tanden en kiezen te plaatsen. Oefening baart kunst. Stoker de eerste tijd voor de spiegel en op den duur kan je het zonder spiegel.

Tip: Vind je het lastig om achterin bij je kiezen te stokeren? Probeer je mond iets dichter te doen. Hierdoor staat er minder spanning op je wang, waardoor je met de stoker verder achterin je mond komt.

Hoe vaak moet je je tanden stoken?

Het advies is om minimaal 1x per dag je tanden te stoken. Door te stoken, flossen of ragen verwijder je voedselresten, bacteriën en tandplak. Hiermee voorkom je uiteindelijk gaatjes en/of ontstoken tandvlees. Het is daarom belangrijk om elke dag je gebit goed te stokeren of te kiezen voor flossen of ragen.

Kan ik ook een cocktailprikker gebruiken?

Een cocktailprikker is rond en past daardoor niet op de juiste manier tussen de tanden en kiezen. Dit is ook de reden waarom een cocktailprikker niet effectief is tegen het voorkomen van gaatjes en tandvleesontsteking. Gebruik daarom altijd een tandenstoker.

Picks

Een rubberen pick is een combinatie van een stoker en een rager. De houder is van plastic en heeft een prettig handvat. De rubberen picks bevatten rubberen haren, die voor de plaque verwijdering zorgen. Het voordeel van de picks is dat ze niet breken en zeer flexibel zijn. Door de flexibiliteit, kun je makkelijk achterin de mond reinigen en voelt het prettig aan. De picks zijn klein in formaat, waardoor ze makkelijk mee te nemen zijn. Doordat de picks bestaan uit plastic en rubber, kunnen ze ook geen schade aanbrengen aan het tandglazuur en tandvlees.

Hoe gebruik je een rubberen pick?

 • Plaats het handvat van de rubberen pick tussen duim en wijsvinger
 • Plaats de rubberen pick tussen de tanden en kiezen en duw deze voorzichtig tussen de ruimte
 • De rubberen pick mag best wat weerstand geven
 • Haal vervolgens de pick weer tussen de tanden en kiezen vandaan
 • Herhaal deze stappen 10 keer per ruimte
 • zorg ervoor dat je alle ruimtes hebt gehad

Gebruik je voor het eerst een hulpmiddel zoals een rubberen pick tussen de tanden? Dan kan het zijn dat het tandvlees gaat bloeden. Dit bloeden is een teken van tandvleesontsteking. Wanneer je de rubberen pick op de juiste manier en frequent gebruikt, zal het bloeden verdwijnen.

Tandenstoker & picks kopen op Plein

Stokers zijn er in verschillende maten, van extra dun van bijvoorbeeld Jordan of een wat dikkere tandenstoker van bijvoorbeeld Stimudent. Andere merken die te verkrijgen zijn bij Plein zijn Lactona, TePe en Rident. Ontdek nu onze uitgebreide collectie tandenstokers en kies de variant die het beste bij jou past.

De picks zijn in diverse maten te verkrijgen van small tot extra large. Wij verkopen onder meer de merken GUM, TePe, Ekulf en Jordan en bieden je hiermee een uitgebreide keuze aan diverse picks.

Wil je meer informatie of heb je vragen over de verschillende tandenstokers en welke stoker het meest geschikt is voor jou? Neem contact op met onze klantenservice via [email protected] of op telefoonnummer 088-8000 200. Zij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.