Tandenstokers Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Lees meer

Resultaten 1 t/m 1 van 1

keuze van plein
Lactona Intersticks Tandenstokers
Lactona Intersticks Tandenstokers
100 stuks
(3)
Woensdag in huis
42% korting
2,89 (adviesprijs) 1,69
Bekijk product: Lactona Intersticks Tandenstokers

Tandenstokers

Om je tandvlees gezond te houden en gaatjes te voorkomen, is het belangrijk dat de plaque tussen de tanden en kiezen verwijderd wordt. De tandenstokers zijn hier een goed hulpmiddel bij. Op Plein vind je een groot aanbod van tandenstokers van diverse merken.

Om je tandvlees gezond te houden en gaatjes te voorkomen, is het belangrijk dat de plaque tussen de tanden en kiezen verwijderd wordt. De tandenstoker is hier een goed hulpmiddel bij. Op Plein vind je een groot aanbod van tandenstokers van diverse merken.

Er zijn diverse manieren om dit te doen. Vaak is het hulpmiddel wat je gebruikt afhankelijk van de ruimte die je tussen je tanden en kiezen hebt. Middelen die je kan gebruiken om plaque tussen de tanden en kiezen te verwijderen zijn floss, tandenstokers, ragers en/of een monddouche.

Staan de tanden erg dicht op elkaar, dan is floss vaak de oplossing. Is de ruimte tussen de tanden en kiezen erg groot, dan is een rager de juiste keuze aangezien deze de plaque beter verwijderd. Zijn de ragers te groot en gaat floss te makkelijk, dan is het aan te raden om tandenstokers te gebruiken.

Voordelen tandenstoker

Belangrijk om te weten is dat de ruimte tussen je tanden en kiezen een driehoekige vorm heeft. Een tandenstoker heeft ook deze vorm. Door deze vorm kan de stoker goed de zijkanten van de tanden of kiezen reinigen en daarnaast kan hij met de onderkant het tandvlees masseren.

Een cocktailprikker is rond en past daardoor niet op de juiste manier tussen de tanden en kiezen. Dit is ook de reden waarom een cocktailprikker niet effectief is tegen het voorkomen van gaatjes en tandvleesontsteking.

Hoe gebruik je een stoker?

  • Maak de tandenstoker nat voor gebruik, dit voorkomt dat de tandenstoker splintert en gaat breken.
  • Kijk goed naar de tandenstoker, zorg ervoor dat de platte kant van de tandenstoker naar het tandvlees wijst.
  • Plaats de tandenstoker tussen duim en wijsvinger. De rest van de vingers kan als steun gebruikt worden, bijvoorbeeld tegen je lip of tand aan.
  • Plaats de tandestoker tussen de tanden en kiezen en duw de stoker voorzicht tussen de ruimte totdat de stoker vastloopt. Bij het stokeren mag je best wat weerstand voelen.
  • Herhaal dit ongeveer 10 keer per ruimte.
  • Zorg ervoor dat je alle ruimtes tussen de tanden en kiezen hebt gehad.

Ga je voor het eerst stokeren? Dan kan het zijn dat je tandvlees gaat bloeden. Stop niet gelijk met stokeren, waarschijnlijk is je tandvlees ontstoken en wordt de bloeding daardoor veroorzaakt. Als je elke dag blijft stokeren, zal je binnen twee weken resultaat zien. Je tandvlees zal (bijna) niet meer bloeden en het ziet er mooi roze uit.

Tip: In het begin is het lastig om de stoker tussen de tanden en kiezen te plaatsen. Oefening baart kunst. Stoker de eerste tijd voor de spiegel en op den duur kan je het zonder spiegel.

Tip: Vind je het lastig om achterin bij je kiezen te stokeren? Probeer je mond iets dichter te doen. Hierdoor staat er minder spanning op je wang, waardoor je met de stoker verder achterin je mond komt.

Tandenstoker kopen op Plein

Stokers zijn er in verschillende maten, van extra dun van bijvoorbeeld Jordan of een wat dikkere tandenstoker van bijvoorbeeld Stimudent. Andere merken die te verkrijgen zijn bij Plein zijn Lactona, TePe en Rident. Ontdek nu onze uitgebreide collectie tandenstokers en kies de variant die het beste bij jou past.

Wil je meer informatie of heb je vragen over de verschillende tandenstokers en welke stoker het meest geschikt is voor jou? Neem dan contact op met onze mondhygiëniste Marjolein via klantenservice@plein.nl of op telefoonnummer 088-8000 200.

|