Droge mond Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Lees meer

Resultaten 1 t/m 5 van 5

Dentaid Xeros Tandpasta
keuze van plein
Dentaid Xeros Tandpasta
75 ml
(5)
Maandag in huis
20% korting
7,50 (adviesprijs) 6,00
Bekijk product: Dentaid Xeros Tandpasta
Dentaid Xeros Mondspray
aanbieding
Dentaid Xeros Mondspray
15 ml
(4)
Maandag in huis
20% korting
6,00 (adviesprijs) 4,80
Bekijk product: Dentaid Xeros Mondspray
Dentaid Xeros Mondwater
aanbieding
Dentaid Xeros Mondwater
500 ml
(7)
Maandag in huis
20% korting
10,50 (adviesprijs) 8,40
Bekijk product: Dentaid Xeros Mondwater
Dentaid Xeros Gel
aanbieding
Dentaid Xeros Gel
50 ml
(5)
Maandag in huis
20% korting
9,50 (adviesprijs) 7,60
Bekijk product: Dentaid Xeros Gel
Dentaid Xeros Pakket
aanbieding
Dentaid Xeros Pakket
(0)
Maandag in huis
22% korting
33,50 (adviesprijs) 26,02
Bekijk product: Dentaid Xeros Pakket

Middelen tegen een droge mond

Een droge mond ontstaat door diverse omstandigheden. Op Plein vind je een groot aanbod van producten tegen een droge mond van diverse merken.

Speeksel is zeer belangrijk voor de mond en helpt ons bij het kauwen, slikken en praten. Daarnaast biedt speeksel ook bescherming. Doordat onze mond vochtig is, hebben we veel minder kans op irritatie of pijnlijke plekken in de mond. Een droge mond kan ontstaan door het slikken van bepaalde medicijnen, door een bepaalde ziekte of door bestraling in het hoofd- en/of halsgebied.

Middel tegen droge mond

Als er te weinig speeksel in de mond aanwezig is, dan kan plaque zich veel sneller ontwikkelen. Hierdoor is de kans op gaatjes en tandvleesontsteking weer groter. Om deze redenen is het hebben van een goede mondhygiëne zeer belangrijk als je last hebt van een droge mond. Het is daarom verstandig om drie tot vier keer per dag je tanden met een speciaal ontwikkelde tandpasta te poetsen. Deze tandpasta’s zijn onder andere minder scherp van smaak, waardoor deze de mond niet verder uitdroogt of irriteert. Plein heeft diverse tandpasta’s in het assortiment die speciaal ontwikkeld zijn voor een droge mond. Merken die Plein heeft zijn bijvoorbeeld Dentaid Xeros, GUM Hydral en Ekulf Fuktisar.

Hoe kan ik mijn mond extra bevochtigen?

Je kunt de productie van speeksel op een natuurlijke wijze stimuleren door producten te eten waar je goed op moet kauwen. Dit kan bijvoorbeeld op suikervrije kauwgom of het nuttigen van licht zure voedingsproducten, zoals komkommer. Plein heeft daarom ook de suikervrije Xylifresh Kauwgom in het assortiment.

Ondersteunende producten als middel tegen droge mond

Plein heeft ook andere ondersteunende producten als middel tegen een droge mond. Zo zijn er speciale producten ontwikkeld die zorgen voor een directe en langdurige verlichting van je droge mond. Kies bijvoorbeeld voor een bevochtigingsgel. Deze zorgt voor een directe hydratatie. De gel gebruik je gedurende de hele dag en zorgt voor comfort tijdens het eten en het praten. Wil je een snelle verlichting en een hydratatie? Kies dan voor de mondspray. Deze spray is gemakkelijk in gebruik en handig om mee te nemen. Merken die Plein aanbiedt voor een droge mond zijn Dentaid Xeros, GUM Hydral, BioXtra, Biotène, Ekulf Fuktisar en Multi-Oral.

Middel tegen droge mond kopen op Plein

Last van een droge mond? Op Plein vind je een breed assortiment met producten en middelen tegen een droge mond. Ontdek nu het complete aanbod en bestel direct online bij Plein. Altijd snel in huis. 

Wil je meer informatie of heb je vragen over de producten voor een droge mond? Neem contact op met onze klantenservice via klantenservice@plein.nl of op telefoonnummer 088-8000 200. Zij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.