Gevoelige tanden Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Lees meer

Resultaten 1 t/m 3 van 3

Vitis Sensitive Tandpasta
Vitis Sensitive Tandpasta
75 ml
(2)
Morgen in huis
22% korting
5,95 (adviesprijs) 4,62
Bekijk product: Vitis Sensitive Tandpasta
Vitis Sensitive Mondwater
Vitis Sensitive Mondwater
500 ml
(0)
Morgen in huis
22% korting
8,90 (adviesprijs) 6,92
Bekijk product: Vitis Sensitive Mondwater
Vitis Sensitive Tandenborstel
Vitis Sensitive Tandenborstel
(0)
Morgen in huis
22% korting
3,95 (adviesprijs) 3,08
Bekijk product: Vitis Sensitive Tandenborstel

Oplossing bij gevoelige tanden

Tanden en kiezen kunnen ontzettend gevoelig zijn na het drinken van warme en/of koude dranken, door het inademen van koude lucht en soms ook bij het poetsen van de tanden. Op Plein vind je een groot aanbod van oplossingen bij gevoelige tanden van diverse merken.

Vaak ontstaat deze gevoeligheid doordat het tandvlees zich terugtrekt waardoor de wortel bloot komt te liggen.

Oorzaak gevoelige tanden

Er zijn twee oorzaken die zorgen voor gevoelige tanden. Het kan komen door te hard poetsen of door ontstoken tandvlees:        

  • Wanneer je op een verkeerde manier poetst of te hard poetst, kan het tandvlees zicht terug  gaan trekken waardoor de wortel bloot komt te liggen.
  • Wanneer het tandvlees ontstoken is, zal het losser om de tanden en kiezen gaan zitten. Hierdoor komt eveneens de wortel bloot te liggen.

De wortel bestaat onder andere uit tandbeen. In dit tandbeen zitten hele kleine kanaaltjes (dentine tubuli) en in deze kanaaltjes zit vloeistof. Drink je iets kouds of warms, dan komt deze vloeistof in beweging en drukt tegen de zenuw. Hierdoor ontstaat de pijn.

Wat te doen tegen gevoelige tanden?

Als het tandvlees eenmaal is teruggetrokken, dan gaat het helaas niet meer terug omhoog. Het is dus ontzettend belangrijk dat, als je te hard poetst, je poetsgewoonte aan te passen. Naast het aanpassen van het poetsen zijn er diverse producten die de klachten en de pijn van gevoelige tanden kunnen verlichten. Je kunt hierbij denken aan speciaal ontwikkelde tandpasta’s, mondspoelmiddelen en/of speciale tandenborstels.

Tandpasta voor gevoelige tanden

De tandpasta’s die speciaal ontwikkeld zijn voor gevoelige tanden zijn erop gericht om de pijnprikkel die richting de zenuw gegeven wordt te blokkeren. Er wordt een laagje over de kanaaltjes heen gelegd. Hierdoor worden de kanaaltjes afgedicht en de prikkel kan niet meer worden doorgegeven. Daarnaast zijn er ook in een aantal van deze tandpasta's ingrediënten die tot in de kanaaltjes doordringen en daar de pijnprikkel blokkeren.

Op Plein vind je diverse merken die gespecialiseerd zijn in het verzorgen en beschermen van gevoelige tanden. Onder meer Vitis Sensitive, Sensodyne, Elmex professional, GUM Sensivital en Splat Sensitive bieden tandpasta voor gevoelige tanden.

Tip: Heb je lokaal een zeer pijnlijk tandhals? Smeer ‘s avonds na het tandenpoetsen deze hals in, dan kunnen de actieve ingrediënten goed inwerken.

Mondspoelmiddelen voor gevoelige tanden

Om het beste effect te krijgen en zo de pijn klachten optimaal te verlichten, is het aan te raden om naast een tandpasta voor gevoelige tanden elke dag een mondspoelmiddel voor gevoelige tanden te gebruiken.

Tandenborstel voor gevoelige tanden

Zoals eerder aangegeven, is het belangrijk om niet te hard te poetsen. Anders is de kans groot dat de wortels bloot komen te liggen, waardoor er klachten kunnen ontstaan én blijven te bestaan. Als je namelijk je poetsgewoonte niet aanpast, blijf je te hard over de halzen heen poetsen waardoor de kanaaltjes tekens weer opengaan.

Een zachte tandenborstel biedt dan ook uitkomst als je last heb van gevoelige tanden. Op Plein vind je onder meer de soft tandenborstels van de merken GUM, Vitis, Meridol, Lactona, Curaprox en TePe. Ook voor de elektrische tandenborstel zijn er soft opzetborstels, zoals de Oral-B Sensitive Clean en de Philips Sonicare Sensitive.

Op Plein vind je een uitgebreid assortiment aan producten voor gevoelige tanden. Heb je vragen welke tandpasta, tandenborstel of mondspoelmiddel het meest geschikt is voor jou? Neem contact op met onze mondhygiëniste Marjolein via klantenservice@plein.nl. Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze.