Orthodontie & beugel Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

GUM Ortho 40% korting

Lees meer

Resultaten 1 t/m 10 van 10

Orthodontie & beugel

Door het dragen van een vaste beugel is de kans op gaatjes groter. Op Plein.nl vind je een groot aanbod van orthodontie & beugel producten van diverse merken.

Dit komt doordat er veel plaqueretentie plaatsvindt door de slotjes en de draden. Wanneer er veel plaque rondom de slotjes blijft zitten, kunnen er beginnende gaatjes (ontkalkingen) ontstaan. Deze beginnende gaatjes veroorzaken dan witte vlekken op de tanden. Niet alleen de kans op gaatjes is vele malen groter, maar ook de kans op tandvleesontsteking wordt groter.

Mondverzorging bij een beugel

Het is belangrijk om je mond en gebit extra goed te verzorgen als je een beugel draagt. Dit kost best wel wat tijd. Naast twee keer per dag poetsen, is het belangrijk om goed rondom de slotjes/bracktes schoon te maken. Een tandenborstel kan bovendien niet goed onder de draden komen. Gebruik hiervoor speciale ragers. Daarnaast is het ook belangrijk om tussen de tanden en kiezen te reinigen met een tandenstoker of rager. Vraag voor de juiste maten om advies bij je orthodontist, tandarts of mondhygiëniste.

Tandenborstel voor een beugel

Er zijn diverse tandenborstels verkrijgbaar die speciaal ontwikkeld zijn voor beugels. De tandenborstels bevatten een V-groef waarbij de reiniging rondom de slotjes/brackets makkelijker wordt. Plein biedt van de merken Vitis Orthodontic, Oral-B en GUM Ortho normale handtandenborstels aan. Ben je op zoek naar een speciale opzetborstel voor een beugel? Gebruik dan de Oral-B Ortho Care Essentials Kit voor een optimale reiniging van je beugel en gebit.

Tandpasta en mondspoelmiddel

Als je een vaste beugel draagt en het daardoor moeilijker is om je gebit schoon te houden, kun je het beste gebruiken van een speciaal ontwikkelde tandpasta en mondspoelmiddel. In beide producten zitten ingrediënten die vorming van plaque remmen, het tandglazuur versterken en de mond verzachten bij irritaties en wondjes. Voor de meest optimale bescherming is het aan te raden om zowel de tandpasta als de mondspoeling te gebruiken. Plein heeft speciaal voor mensen met een beugel tandpasta en mondspoelmiddel van GUM Ortho en Vitis Orthodontic.

Wondjes door een beugel

Door een vaste beugel kunnen er in de mond vervelende irritaties ontstaan. Om deze irritaties snel te laten genezen, is er de speciale was van GUM Ortho en Duodent die je op de beugel plaatst. Hierdoor zal de irritatie sneller afnemen. Je kunt ook gebruik maken van de GUM Mondgel Ortho. In deze gel zitten ingrediënten die een dun laagje over de wond heen leggen, waardoor de open zenuwuiteinden worden afgeschermd voor prikkels van buitenaf.

Heb je vragen over de juiste verzorging van je gebit en mond bij het dragen van een beugel? Neem contact op met onze mondhygiëniste Marjolein via klantenservice@plein.nl. Zij helpt je graag verder met een advies op maat.  

|